Neme Lazımcılık

Herkes gibi benim de suratım asıldı kadro açıklandığında… Zaten puan, oyun olarak herhangi bir beklentimiz yokken; karşımızda yeniden “denenmişleri” görmek hayal kırıklığı yarattı. Sahaya çıkan 11’de “yeni” bir şey göremeyecek; denenmiş ve olmamışları tekrar test edecektik…

En başka Erhan tercihi can sıktı. Muhtemelen Beşiktaş’taki son maçıydı… Ne manayla oynatıldı pek anlayamadım; eğer “tedbir” amaçlıysa bence Furkan’ı oynatmaktan daha riski bir seçimdi… Furkan belki çok ideal bir stoper olamaz ileride, boyundan dolayı daha çok süpürücü ortasaha olarak oynatılması daha uygundur, doğrudur. Zaten boyu da yerinde olsa; şuan ya Braga ya da Porto (örnek olarak değil, cidden oranın scoutlarına takıldı) formasını giyiyordu… Ancak Erhan da Furkan’ın yanında Mertesacker sayılmaz. Arada öyle bir handikap da yok. Bunun yanında Erhan daha çok “topa güdümlü” bir savunmacı iken, Furkan’ın taktik savunması kademe ve pozisyon anlamında kesinlikle daha üst düzeydir. Ayrıca Atınç’la yaklaşık 40 maç oynamışlığı var yanana, öyle bir alışkanlık da söz konusuydu. Sözü özü, Furkan’ı oynatmak daha az riskti…Bu maçta Rıdvan’ın yeniden sağbekte olması, bugünkü “genç akımın” sadece göstermelik olduğunu kanıtlıyordu bence… Zira, Rıdvan’ın bir sağ bek olamayacağı; daha A2 maçlarından belliydi. Bugün de çok alakasız yerlerde, gereksiz topla sevişmeleri sonucu rakibe kontra atak şansları sundu. Ters kademelerde, fizik olarak yetersiz kaldı; iki net ortanın ikisinde de Popov ve Olcan kafaları vurdu. Son 10 dakika Hilbert beke geçmese, Popov’un golüyle maç 1-0 bitebilirdi…

Rıdvan’dan verim alınmak isteniyorsa, açıkta yani ortasahanın kenarında kullanılmalı. Ki, orası için de çok ideal bir oyuncuymuş gibi gelmiyor bana; gelişime açık görünse de, zihin olarak kapalı sanki… İkinci hayal kırıklığım, Oğuz Ceylan gibi sadece benim değil, bir adet bile olsa A2 maçı izleyebilmiş hemen herkesin gözünde tüttüğü bir sağbekin, süre alamadan sezonu kapatması oldu.

Bir de Cumali seçimini beklerdim Aurelio'nun yerine, 5 yemezdik herhalde… Cumali, defansif ortasaha olarak önümüzdeki sezonun alternatifleri arasında kalabilecek düzeyde mi, en azından bir görür, test ederdik… Atınç’ı ettik mesela 2 maçtır; şu haliyle bile “Egemen’lere falan gerek yok” dedirtiyor. Yani, A Takım için erken olduğunu düşünen bana bile dedirtiyor… Bugün Erhan’la nüfus kağıtlarını değiştirseler, inanırdım. Atınç; 82 doğumlu, tecrübeli, yerini, pozisyonunu biliyor… Yanındaki çocuğun açıklarını kapatıyor… “Akıl her şeyden hızlıdır” prensibiyle, kolay kolay çalım yemiyor, oyundan düşmüyor… Erhan ise 93’lü, daha genç… İleride belki olur…Onur’un oynatılmasına bir şey diyemem; bana göre vasat üstüydü. Kopuk ve hatları her zamanki gibi uzak olan takım içersinde sivrilemedi… Zaten bir tek Necip sivriliyordu oyunun başlarında; hem Vieira, hem de Iniestası gibiydi Beşiktaş’ın. Ama tekme linçine maruz kaldı, ve haklı olarak biraz saklanarak oynamaya başladı… Bugün Volkan da daha fazla süreyi hak edenlerdendi. Şampiyon Galatasaray A2 takımını neredeyse tek başına sürklase eden adamdı, ancak 7 dakika görünebildi… Zaten oyuncu değişiklikleriyle giren oyuncular, “genç dediniz, alın oynatıyoruz” mantığından başka bir şey değildi. Kesinlikle bir plan, gelecek için denemeler yoktu. Tamamen “neme lazımcılık”la 0-0’a maç bağlandı…

Bu neme lazımcılık politikasının üzerine çok fazla transfer yapmamak, para harcamamak gerek. O nedenle, umarım Lig TV’de geçen “Forlan yalan oldu” haberi doğrudur… Eldeki kadroya maliyetsiz birkaç yerli; Ferrari’nin sakatlanmayanından bir stoper, yeterli. Sağbekten de vazgeçtim, Hilbert iyidir. Zaten öndeki kontenjandan dolayı yine yerli oynatılacak orada çoğunlukla… Sonrasında ne olacağına bakılır. Yoksa işler daha da karmaşık bir hal alacak. Yeni yıldızlarla birlikte hedef çıtasını tavana koymaya hiç gerek yok...

55 yorum:

Alper1903 dedi ki...

Öncelikle bu gençlerle gurur duyuyorum. O kadar mutluyum ki bu çocukların idealistçe oraya buraya atlamalarını, ruhunu, dinamizmini. Okay yokuşlu'da katılırsa bu takım 2015-2025 arasını domine eder!! Tayfur Hocam siitem önemlidir ama daha da önemli olanı takımın sahadaki alan paylaşımını, pas trafiği ile bütünleştirebilmesidir. Çok mutluyum.. Bu çocuklar daha da iyi olacaklar.

aquila dedi ki...

king kenny liverpoolun başına geçtikten sonra prestij için önemli maçlarında bile (chelsea, manu maçları hariç) safralarından kurtulup genç isimlere şans verdi. sıralama olarak düşme potasına yaklaşan takıma biraz da bu sayede heyecan katarak EL biletini elde edecek kadar başarılı sonuçlar aldı ve flanagan, spearing gibi oyuncuların kendilerini göstermelerine olanak tanıdı.

sevgili hocamız son maçında erhan güvenin yanında oturmasına artık tahammül edemedi sanırım. anlamakta zorlandığım konu da bu tercih oldu.

böylesine bi maçta bile güvenilemeyen gençleri korkarım ki önümüzdeki senelerde de BJK TV den izlemekten, yine buralarda senin yazılarını okumaktan ötesi de olmayacak gibi.

lobo dedi ki...

Kimse seneye on tane altyapıdan oyuncuyla oynayalım demiyor.Alternatif olarak senede 2-3 oyuncu çıksa altyapıdan Anadolu takımlarının kıytırık topçularına dünyanın parasını bayılmayız yerli kalitesini yükseltcez diye.Madem yeterli görülmüyor yetişen oyuncular yabancı hocalar getirilsin adam edilsin özkaynak.Ben Erhandan kötü bir stoperin,sağbekin bizim altyapıdan çıkacağına ihtimal vermiyorum.

rogerio da silva bobo dedi ki...

Sabri'nin Rıdvan yaşındaki performansını hatırlarmsınız bilmiyorum.O da savunma yapmayı hiç bilmiyordu ama zamanla öğrendi ve milli takımın 2.sağ beki oldu şu anda.Hücum genelde pek öğrenilmez ama savunma deneyimle geliştirelebilir.

Bugün gördüm ki Rıdvan'daki dripling yeteneği,Gökhan Gönül de dahil olmak üzere hiçbir Türk kanat oyuncusunda yok.Üstelik maç eksiği olmasına rağmen bu kadar parlamayı başarabildi.10 maç üst üste oynadıktan sonra nasıl bir performans göstereceğini düşünemiyorum bile.
Gelecek sene,herşeye rağmen gelişimi için ilk 11 oyuncusu olacağı bir takıma kiralanması daha uygun olur.O takım da Karabük olur umarım.Çünkü sağ bekleri yok ve tam Rıdvan'ın seveceği tarzda hücum futbolu oynayan bir takım.

Bir de(izlemedim ama) Rıdvan için A2 takımı performansının referans olacağını pek zannetmiyorum.Karşıyaka gibi büyük bir camiada oynayıp,o takımın en iyi oyuncusu olan biri A2 ligini sallamaz.A2 maçlarında bizim çocuklarla aynı özveriyi göstermemesini ben olağan karşılıyorum o bakımdan.

Cartalete dedi ki...

Sabri'nin çıkış yaptığı dönemi hatırlıyorum; 2. Terim zamanları. Ama o da "bek" olarak başlamadı üst düzey futbola.
O takımda Cesar Prates bekte, Sabri öndeydi... Yani önceleri ortasahanın sağında oynuyordu. Ayrıca sadece dripling özelliği yoktu onda, topa vuruşları iyiydi. Gol bölgelerine akan, sıkı şutlar atan bir çocuktu. Hatta şut isabeti, bugünlerde olduğundan daha iyiydi diyebilirim.

Sonradan, üst düzey futbola ısınınca bekte de kullanılmaya başladı. Ama en parlak performansları sağ önde oynadığı dönemlerdir...

Ve bence hala ideal bir bek değil. Rıdvan, Sabri gibi oyuncuların taktik savunmayı başarılı yapmaları güç, fizikleri el vermez. Keza Nobre'nin Samiyen'de sayılmayan golünü hatırlayın, Sabri yalandan faul yedirdi. Öyle toplara o da çok vurdurur.

Milli Takım'ın 2. beki olması, benim için yeterli kriter değil. Gökhan Zan da Milli Takım stoperi ona bakılırsa. Ama ben 48 kişilik Beşiktaş kadrosuna almam...

Emre dedi ki...

Oguz u izleyemedik ona yaniyorum. Tayfur hocayada uyuz oldum, neden hala auerolio yu oynatiyor, su macta komple a2 yi oynatsa ne olur sanki! Kimse genc takim falan demesin, laf icin ordalar, yarin hepsi ucup gidecek yuvadan, ilgi yok! Bknz.( Benim umudum yok)

Bu arada su g.zan da ne bicim bir bal var, ben oyuncu olsam, onun performansinin aynisini sergilesem bank asyada oynayamam, adam milli takima seciliyor.

Adsız dedi ki...

Sayin Cartalete,
Yazilarinizi surekli okuyorum ve fanatik BESIKTASLIYIM.
ve IZMIRLIYIM, orada yasamiyorum ama.
Ridvan`la ilgili probleminizi merak ediyorum. Daha once de karakter sorunu var demistiniz yazilarinizda.
Lutfen aciklayin.
Saygilarimla,
Mehmet Erbil

Cartalete dedi ki...

Mehmet Bey,

Niye problemim olsun? Böyle algılanıyorsa üzülürüm. "Sağbek değil" ya da şimdilik olamaz demek, benim onunla bir problemim olduğu sonucunu doğurmamalı.
Futbolu ve fiziği olgunlaşana kadar kiralık verilir, sonrasında bakılır.

Kişisel problemi var demedim de; Schuster'in onu düşünmeme sebebi "sadece futbol içerikli değil" demiştim. Sanırım aynı kapıya çıkıyor... Nedenini de açıklamak istemedim. Gazeteci değilim nihayetinde. Ki Rıdvan'la gerçekten problemim olsa, o sorunu kullanır ifşa ederdim burada sıklıkla.

Adsız dedi ki...

herse günaydin..
benim merak etim oguzda ridvan gibi calim atabiliyor?
ayni sekilde kolay adam gecebiliyor mu?

Cartalete dedi ki...

Topla hızlı kateder o da boş alanları, dripling iyidir. Adam da geçer ama Rıdvan daha iyi bu konuda, bileği daha yumuşak Rıdvan'ın.

rivaldo dedi ki...

Sadece dünkü kadro değil, kupa maçında gutinin sahada kalması, hocanın yaptığı açıklamalar açıkça ortaya koyuyorki Tayfur hoca tepkilerden korkan biri.En azından bu şekilde kendince en ideal kadroyu çıkarmasını yenilgi durumunda savunma olarak kullanabilir.Erhan ve Furkan farkını futbol bilgisi az olan birisi bile rahatlıkla görebilecekken hocanın görmemesi imkansız.

Sorun genç oyuncuları oynatmamak değil sadece.Sorun gelecek sezon gelirse forlan ve gutinin aynı anda sahada olması,rüştünün canı istediğinde kaleye geçecek olması.Bu tamamen baskıyı kaldıramayacağını gösteren bir durum.Belki zamanla farkına varacaktır durumun, daha rahat hareket edecektir.Ama muhtemelen bazı şeylerde kaybedilmiş olur çoktan.Mesela dünkü maçı izleyen hasan muhtemelen gitmek ister.

Rıdvan oğuzdan daha yetenekli ya da daha iyi olabilir.Ama 2 sezondur neredeyse her maç 90 dakika ve istikrarlı bir performansla oynayan bir futbolcunun 1 dakika bile profesyonel maç oynamaması, sakatlıktan yeni çıkan ve geçen maçtada 90 dakika vasat oynayan bir oyuncunun yinede tercih edilmesi adaletsiz bir durum.Kaldı ki kendini geliştirme anlamında oğuz kesinlikle daha öndedir ve futbolda bu yetenekten daha önce gelir bence.

Seneye muhtemelen hiçbiri çok iyi bir gelişim göstermedikçe şans bulamayacak.Atınçın yerine Egemen tercih edilecek, Onurun yerine ibrahim akın oyuna girecek.İnşallah kiralık giderlerde en azından başka takımlarda izleriz.Bu yıl buca ve rize maçlarınıda keyifle izledim.

Seneye başarı gelmez diyemem ama.Bana göre Tayfur hoca kadar vasat Aykut kocaman takımını şampiyon yapıyor alex sayesinde.Seneyede forlan falan takımı bir şekilde sırtlayabilir.Ama uzun vadede yine önümüz karanlık.

Bu arada sezon boyunca maçlar kadar sizin analizlerinizde merakla bekler olduk.Yazında devam edersiniz umarım yazılarınıza.Gerçi pek maç falan görünmüyor ufukta.

Bukan dedi ki...

Mustafa Tayfur Havutçu ile ilgili sadece şunu diyim. Kupa maçında Guti dökülüyor orta sahayı Belediye teslim almış Tayfur kenardan boş boş izliyordu. Herkes müdahele etmesini beklerken yardımcı hocası Beyaz saçlı olan uzatma dakikalarında yanına geldi bir şeyler söyledi. Tayfur'a kamera yakınlaştığında dudağından çıkan söz şu idi kimi çıkarıcağız :) derken 2 dakika sonra Hilbert girdi Guti çıktı. Tayfur iyi insan olabilir ama otoriter biri değil çekingen. Mesele burda yatıyor. Ve seneye yıldızların ayaklarına kaldık yoksa çoğu maçımız berabere biter çünkü cesur değil Tayfur. Son olarak maça gelirsek Necip kendini çok geliştirmiş fiziksel olarak özellikle sağlam çıtkırıldım değil.Atınç ise hem iyi topçu hemde onu izlerken hoşuma gidiyor adıma en yakın bir topçuyu sahada görmek :)Onur ise çok kopuk bir de bazen oyun içinde kayboluyor güçlenmesi lazım.

tannhauser dedi ki...

benim için dünkü maç, maçın sonlarına doğru mertcan ve volkan'ın gol getirebilecek ikili oyunundan ibarettir. tayfur'a bunları daha çok izleme ve böyle sevinçler arasında mağlup olma şansı tanımadığı için sinirliyim.

hakem performansı da bu sene gördüğüm en berbatıydı diyebilirim. hakemlerimiz her geçen gün daha da kötü oluyorlar. sadece futbolcu değil, iyi hakemler de yetişmeli.

Cartalete dedi ki...

Tam da ondan bahsediyorum işte tannhauser, çocuklar o tarzda atak girişimleri fırsatlarını; neden 3-5 dakikaya sığdırsın? Çok anlamsız... Hadi 11'de çok fazla değişiklik yoktu tamam da, sonradan girenleri de göremedik aslında. Bari onlar erken girseydi...

Rivaldo, teşekkürler. Arada kendimizce "planlama", transfer yazıları olur elbette. Geçen sene neredeyse her Dünya Kupası maçını yazmıştım, bu kez Copa America var. Sevdiğim bir turnuvadır, muhtemelen oradaki maçlar hakkında analizlerde bulunuruz.

ttarlabasi dedi ki...

Rıdvan'ın potansiyeli çok yüksek. Üzerinde ısrar edilmesi gereken bir genç yetenek. Henüz 20 yaşında.. Dün çabukluğuna bir kez daha hayran kaldım. Çok diri ve bileklerine de baya hakim. Zıpkın gibi. İşte genç yetenek böyle olmalı!

Rıdvan sadece defansif kademe anlayışını geliştirirse Türkiye'nin en iyi sağbeklerinden biri olacak. Aslında yaptığı savunma hatalarının birçoğu da kendini göstermek adına tüm hünerlerini sergilemeye çalışmasıdır. Bunu da dikkate alın. Kendini kabul ettirdikten sonra çok daha başarılı olacaktır.

Eğer kendini geliştirmeye devam eder ve profesyonelce yaşarsa, ilerde bir sağ-bekten daha fazlası olmaması için hiçbir neden yok.

Dün Atınç da baya iyiydi. Ç.Rize'den de Sezerimiz var. Öyleyse daha niye Egemen ve İ.Öztürk gibi yaşı ilerlemiş ve vasat stoperlerle ilgileniyorlar?.. Çok üzücü. Dünkü Orhan Gülle bizde olsa şimdi Necip-Orhan ile süper bir ikili olmaz mıydı?..

Bence dünkü maçta Tayfur Hoca biraz da Ertuğrul'un hatrı için çok genç bir kadro çıkartmamış olabilir.

Bu arada 22 yaşındaki Veli Kavlak'ın 10 milyon euroluk Sezer Öztürk'ten daha aşağı bir futbolcu olmadığını düşünüyorum..

borasahin dedi ki...

Tayfur hocanin ne teknik/taktik ne futbolcu portfoyu, ne liderligi kisacasi hicbir seyine guvenmiyorum. Bence berbat bir hoca. Futbolculugunu da begenmezdim. Tek olumlu yani sakinligi. Irade koymaktan uzak tam Besiktas yonetiminin istedigi tipte bir karakter.

Yonetim transfer liginin sampiyonu olmanin pesinde, futbol liginin degil, onlar icin yonetim ve Mendes tarafindan transfer edilecek futbolculari oynatacak bir hoca lazim, onumuzdeki sezondan zerre kadar umudum yok. Tek pesinde oldugum konu takimda taktik anlamda degerli oyuncularin bulunmasi, yanlislikla egrisi dogrusuna denk gelirse diye.

@Rivaldo

Aykut hoca konusunda sana katilmiyorum, Aykut Kocaman'i her zaman takdir etmisimdir. Besiktas disinda futbol takip etmem ama bence ligin en iyi hocalarindan biridir kendisi. Gecen Ridvan Aykut'la gorusmesinden bahsetti. Insallah bahsettigi sekilde bir takim kurmazlar.

Besiktas'in su hali bana 80'ler ve 90'lar FB'sini animsatiyor. Onumuzdeki yil isimiz cok cok zor.

siyahBeyaz dedi ki...

son haberler veli kavlak'ın alındığı ve forlan'dan yüksek maliyet nedeniyle vazgeçildiği yönünde.

forlan'dan vazgeçmek akıllıca olmuş. son yıllardaki en beğendiğim forvettir kendisi, ama 32 yaşındaki adama yüksek paralar ödememeliyiz bence. ispanya liginden gelen forvetlerin bizim ligdeki performansları da ortada.

veli kavlak ise, quaresma ve simao'ya alternatif olur. ben erkan kaş ve ali kuçik'in de kadroda olmasından yanayım. 2010'un konferans şampiyonu a2'deki adamları monte etmek lazım takıma.

YERLİ KALİTESİNİ ARTIRMAK ŞART OĞLU ŞART BU LİGDE BAŞARILI OLMAK İÇİN. EKONOMİK TRANSFER OLUR, ALTYAPI OLUR, GURBETÇİLER OLUR. VE EN ÖNEMLİSİ SABIRLI OLMAK BU KONUDA. İKİ BÜYÜK TRANSFERLE ŞIMARIKLIK YAPMAMALI. YERLİ ALTERNATİFLERLE KADROYU DENGELİ HALE GETİRİP, EN KÖTÜ ŞAMPİYONLAR LİGİNİ ZORLAMAMIZ GEREK ÖNÜMÜZDEKİ SEZON.

ttarlabasi dedi ki...

veli kavlak haricinde, ersan gülüm ve ibrahim akın da tamam diye duydum.

forlan'dan vazgeçilmesi bence yalan.

Adsız dedi ki...

Cartalete, Veli Kavlak alınmış..Uzak forvet olur bu cocuktan bence..Rapid'de orta saha oynuyordu ama hızı ve vurus teknigi(bize attığı gol ck iyiydi) cok işimize yarar..Q7'nin veya Simao'nun olmadığı maclarda uzak forvet, 4-3-3 oynarsak da sol iç veya sağ iç olarak da kullanılabilir bence..Forlandan vazgeçilmesi bence iyi olmuşş..Hızlı ve genç bir forvet almalarını yeğlerim..(Mtg)

ozy dedi ki...

Rıdvan konusunda bende cartalete ile paralel düşünüyorum, üst düzey bek oyuncuları artık belli bir fizik kapasiteye sahip olmali (bunun tek ististansi manchester'in ikizleri) bu yüzden rıdvan defansif özelliklerini geliştirse bile asla süper bir bek olamayacak, burada ısrarcı olmak hem onun için hemde onun yerininalabilecekler için zaman kaybı malesef.
Atilla Turan, okay yokusluve Alper potuk Transfer icin dusunulmesi gereken isimler. Özellikle Alper, Necip ile birlikte muazzam bir ikili olusturabilir

ozy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
rogerio da silva bobo dedi ki...

Fizik derken Rıdvan cılız bir oyuncu değil ki.Hatta biraz yağ fazlası var gibi geldi bana.Şu fotoğrafa bir bakın.

http://www.haber1903.com/GalleryPhoto_turkiye-kupasi-final-karsilasmasi_144

Boyunun kısa olduğu ortada zaten ama tandem oyuncusu değil neticesinde.Rıdvan'ın en büyük şanssızlığı İsmail'le aynı takımda olması.İki bek de kısa olduğu için rakibe çok hava topu verebiliyoruz.Ekrem varken de bu sıkıntı vardı.

Ayrıca fiziği iyi olduğu iddia edilen Oğuz'la Rıdvan arasında 1-2 cm fark var.Atilla Turanla da aynı şekilde.Rıdvan bek oyuncusu olmasa bile ileride en kötü ihtimalle bir Uğur Boral olur.Böyle bir yeteneği kesinlikle harcamamalıyız.

Cartalete dedi ki...

Anlaşılan o ki, Oğuz beğendiğim bir oyuncu diye her bek konusunda bunu karşıma çıkarıp; kıyasla durumuna sokacaksınız.

Ben Rıdvan ve beklik konusunu, her hangi bir kıyas yapmadan, genel bek normlarına göre değerlendiriyorum. Fizikten çıkarım boy değil sadece, yağ oranı hiç değil... Ayrıca bazen öyle olur ki; 2 metrelik adam pozisyon almayı, duracağı yeri bilmez; 1.70lik adam bunları bilir, en azından rahat vurdurmaz.

Neyse, madem kıyasa zorluyorsunuz; konu sağbeklikse, Oğuz Rıdvan'dan daha sağbektir. Hatta hiç olmadı Furkan'ı sağbekte değerlendirirm, yine Rıdvan'ı koymam.

4-2-3-1'in kenarlarında Rıdvan alternatif tutulabilir, birşey diyemem. Kiralık verilebilir, olgunlaşırsa gelir; her türlü oynar.

Bunu söylemek harcamak değil. Ben gerçekten sıkıltım aynı şeyleri söylemekten.

borasahin dedi ki...

Patrice Evra da kisa boylu ya da Ashley Cole da. Keza Alves de... Ligimize gelirsek Gokhan Gonul 1.74 gorunuyor.

Bence sorun ilk planda fizik sorunu degil. Yukaridaki oyuncularin hepsinin kendisini farkli ve ozel kilan yanlari var. Mesela Ashley Cole muthis bir savunmaci, en azindan oyleydi, ayrica hucumda da yetenegini biliyoruz. Evra desen yine oyle. Alves Sevilla'da iken takimin oyun kurucusu idi, Barca'da farkli bir rolu var. Gokhan Gonul'u anlatmaya gerek yok, fiziksel zaafiyetini kapatan muthis bir onsezisi var.

Ridvan bire bir savunmada cok iyi oldugu izlenimi vermiyor ki Alves de belki iclerinde en zayif olanidir ama son zamanlarda o da bu konuda kendini bayagi gelistirdi sayilir. Ayrica Ridvan uzun mesafede hizli bir oyuncu da degil gibime geliyor. Deparli oyunculari yakalayamaz. Bacak boyu kisa ve hizi yetersiz. Dar alanda cabuk hizlaniyor ve topa hakimiyeti iyi, bu kadar. Ne bir top kesisini gorduk ne de pas yetenegini. Stamina desen onu da test ettik diyemeyiz.

Bence cok ucmaya gerek yok. Ridvan'in muthis bir bek olacagini iddia etmek icin elde tam olarak yeterli veri yok, hatta kisa zamanda gorduklerimizden edindigimiz izlenim tersi yonde yani zaafiyetlerini kapatacak ozellikler barindirmadigi seklinde.

Dun surekli ters kanattan arkasina adam kacirdi.

Cartalete dedi ki...

Katılıyorum Bora. Aslında topsuz oyunda savunmada olduğu kadar, hücumda da eksiklik var. Hani topu aldığında alıp yürüyor da, topsuz koşu yaparak kendini boşa çıkardığı olmadı pek.

Topla oynamayı çok seviyor ve lakayt... İsmail topu istop ederken ayağından 1 metre açtığında, kontra yedik diye küfür yedi bu tribünlerden. Rıdvan, alakasız yerde Zidane dönüşü yapıp; geriye top attı, Antep'liye ara pası oldu yahu...

Birebir savunmada, topsuz oyunda kaçan oyuncuyu kapamada eksik. Ters kademeyi saymıyorum bile. Sağbek olması için çok yolu var ve bu yolda zarar görür bence kendisi de...

Şuan tek artısı, yumuşak bilekleri ve topla hızlı katedebilmesi. Ama 2 maçtır o götürdüğü topları olumlu sonuçladığını gördünüz mü? :) Genelde rakibe bir yerde tostladı mutlaka..

Cartalete dedi ki...

Şu gurbetçi gençler kim çıkacak merak ediyorum. Atila gibi biri, o güzel... Ama asıl Samed Yeşil söylentisi çıktı ki; çok çok büyük bir kazanç olur bence.

O çocukda bariz bi' David Villa halleri var...

ttarlabasi dedi ki...

Rıdvan kötü, "26 numara" iyi diyenlere şaşırıyorum. Rıdvan 91 doğumlu ve yaklaşık 1 senesini de sakat olarak geçirdi. Objektif olmanızı tavsiye ederim.

Rıdvan kısa diyenler, Rıdvan yavaş diyenler, Rıdvan'ın savunması yok diyenler, Rıdvan'ın karakteri bozuk diyenler...

Bek oyuncuları genelde kısa ve çabuk olur zaten. Bekte uzun oyuncular genelde hantal olduğundan tercih edilmez. Rıdvan da R.Carlos tarzı bir bek işte.

Rıdvan çok çabuk bir oyuncu ve bence süper ligin en çabuklarından. Kendisini bir kere geçen adamı yakalayıp hatasını telafi edebilecek kadar çabuk.

Bacakları kısa olduğu için süratli olmayabilir diyenler var. Diğer takımların sağ-bekleri aynı zamanda milli takımımızın sağbekleri Sabri 1.70, G.Gönül 1.74. Bilmeyenler için: Rıdvan'ın boyu 1.73. Yani nasıl bir sürat bekliyorsunuz adam uçsun mu? R.Carlos'un veya Messi'nin bacakları çok mu uzun ki o kadar süratliler?

Rıdvan gibi Beşiktaş'a 18 yaşında transfer olmuş ve tam kendini gösterecekken çok ağır sakatlıklar geçirmiş bir "çocuğun" biraz da psikolojisinden anlamak lazım.

Fiziği de gayet diri. Sonuçta 20 yaşında ve A2'li Oğuz'dan bile 1 yaş küçük. Tabi ki kendisini geliştirmesi gerekir. Geliştirebilecek bir potansiyeli olduğu da belli...

Adsız dedi ki...

samedin ismini cok duymaya basladim bende bakalim insallah olur ama cok zor.
benim söylemek istedigim sey oguza ayip oldu , hem bir turnuvadan acele acele geri döndü tayfur hoca istedi diye hemde 1dk bilene oynamadi.
bence bek konusunda önemli olan sey defansi yapmak dir. defans yapabilicek cok oyuncu var sag bekde. simdi iyi defansin yaninda ofansiv olarak da katkida bulunabiliyorsan ozaman özel bir bek olursun.
ridvan defans olarak hic iyi degil bunu söylemek lazim.
bir iki cristiona ronaldo hareketi yapiyor bir zidane gibi döniyor hemen millet iste bu diyor ama asil isini defansini yapabilimi soran yok.
ismaile defansi kötü diye küfür edenler ridvanin defansina birsey demiyorlar yani ismail zidana baglasa biraz cristiano takilsa millet birsey demicek...
ama unutmamak lazim kim yeni yeni sakatlikdan cikdi.
ben oguzu daha hic izliyemedim ama burda okuduma göre defansi iyi yapiyor abuk zubuk önce cikip quaresmalik yapim demiyor gerek oldumu öne dogru cikiyor.
benim anladigim gibiyse oguzu alternatif olarak tutarim ridvan yerine!
ridvanin ne yapicagi beli olmaz zaten ismail var suan oda ara sira hata yapiyor birde ridvan oldumu bu olmaz.
zaten ridvanin dün sansi vardi önünde ya hilbert yada ekrem vardi. quaresma simao olsaydi önünde daha da zorlanirdi!

Cartalete dedi ki...

Toprak,

Bir liste ver bana o halde; kime iyi, kime kötü diyeceğimi bileyim. Belki o zaman "objektif" olurum...
Yazdıklarında bir çok çelişkili ve provoke edici söylemler var. Ama "fikir" yok... Neredeyse adam kayırıyorsun diyeceksin.
Ben gerçekten seninle karşıklı birşey tartışmak istemiyorum kardeşim...

(Lütfen Toprak'ın yazısı üzerine cevap verilmesin)

Adsız dedi ki...

Samedi şu son u17 şampiyonasında az da olsa izleme şansı buldum, dar alanda top hakimiyeti çok iyi. 2 kişiden sıyrılıp köşeye net bırakabiliyor. Topsuz oyunu, ve fiziği zaten (alman altyapısından dolayı olsa gerek :)) gayet yerinde.Biraz şut konusunda kendisini geliştirebilir. (Forlan reyisin yanına veririz çırak olarak) Olur da gelirse direk A takıma gelir.

Atila Turan da neticede Barça'nın takibine girmiş bir oyuncu. Bu bile önemli bir veri olsa gerek. Zaten fiziksel durumu resimlerinden görülüyor. Maşallah biraz argo bir tabirle "beygir" gibi :). Öyle boyun bir Rooney'de bir de Hulk'da var. Ayrıca, her ne kadar çok büyük bir veri olmasa da, altyapısı kaliteli bir ülke olan Fransa'da neredeyse bütün alt yaş milli takımlarında oynamış olması da göz önünde bulundurulmalı.

Umarım böyle transferler gerçekleşir. A kalite yabancılar kadar geleceğe yatırım transferler de gelmeli.

Kerem

ttarlabasi dedi ki...

Cartalete,

Benim yazılarımda çelişki yok. Ama sizde çelişki var. Yeteneksiz gençleri bile hep kayırırken, 20 yaşındaki çocuğa karakteri bozuk diyip provakasyon yapan da ben değilim.

Bu saatten sonra buraya bir daha yazmam zaten. Son sözümü yayınlarsan sevinirim. Kolay gelsin.

Cartalete dedi ki...

Son söz değil de, son iftira olmuş.
Olayı bilmeyenlere söyleyeyim; henüz Rıdvan'ın kampa götürülmeyeceği haberi yokken. "Schuster galiba Rıdvan'ı düşünmüyor. Futbol dışı bir sebeple kızmış, eğer duyduğum doğruysa bence kızmakta da haklı..." dedim.

Bu kadar sadece. Israrlara rağmen de açmadım. Sonra cidden hemen her genç şans bulup, Schuster Rıdvan'ı kadroya bile almayınca bu durum üstüme yapıştı.

Neyse, güle güle.

Emre dedi ki...

Olay zaman asimina ugradi sayilir:) rica etsek aciklar misin nedir su mesele? Merak ettik hepimiz!

borasahin dedi ki...

Umarim Ridvan hepimizi yaniltir ve once iyi bir oyuncu sonra da sag bek olur ama goruntu itibariyle kiralik giderse kendisi icin daha hayirli olur gibi duruyor.

Onur'un da oynamaya ihtiyaci var. Kosu kapasitesi gayet iyi, hareketli, mobil fakat forvet arkasinda olunca kayboluyor, oyuna etki etmekten uzak. Ikili mucadelelerde fizigi de zayif oldugu icin ekstra bir dezavantaj yaratiyor. Daha cok topla oynayacagi bir pozisyonda oynamasi lazim cunku en onemli ozelligi topu alisi ve paslari gorunuyor. Bunun icin de daha geride pozisyon alip oyunu yonlendirmeli. Fizigi zayif diye sanirim dusunulmuyor ama bence bu pozisyonda daha faideli olur. Daha cok oynamasi icin kiralik gitmesi lazim.

Elmander'in forvet arkasi oldugu soyleniyor. Aslinda Forlan yerine Almeida'nin arkasina work-rate'i yuksek bir Kuzey Avrupali alsak cok cok iyi olurdu. Ne bileyim Barca'daki Gudjohnsen tarzi mesela. Mustafa Denizli'nin dedigi gibi butun sezon ayni performansi verecek bir oyuncu gerekli. Nasil olsa inceciler var. Takimin sertligini bayagi arttirirdi. Bu durumda orta sahada Fernandes ihtimalini daha yuksek sesle dillendirebilirdik.

Adsız dedi ki...

Samed Yesil ismi geciyor buralarda:)..bence bu sadece bir ütopya. Samed Almanyanin göz bebeklerinden birtanesi ve hem Leverkusen'in hemde Samedin böyle bir transfere yanasmayacagindan cok eminim. Almanyada yasayan bir türk genci olarak,(arkadaslarimin arasindada bu derece üst seviyede futbolcularin bulunmasindan dolayi düsünce tarzlarini biliyorum)eminimki Samed su durumda Türkiyeye gelmez. Yani heveslenmemeniz icin söylüyorum.
Besiktasin alabilecegi en büyük yetenek suan icin Okay. Gurbetciden ziyade Okay transferi kesinlikle olmasi gerek !

Cartalete dedi ki...

Emre,

Mesele zaman değil zaten, Rıdvan Beşiktaş'ın oyuncusu. O yüzden benim de dileğim toparlaması, burada bahsedilen bir oyuncu olması.
O yüzden Serhat Ulurenlik yapmaya gerek yok diye, o söylenenleri ifşa etmek istemiyorum.
Zaten böyle bişe yeterince Rıdvan düşmanı ilan edildik :)

Bora,

Eğer 4-2-3-1'le devam edilecekse maalesef Guti ıskartaya çıkıyor. Nobre'nin oyun içi devamlılığına sahip, ama mümkünse ayağı daha düzgün ve pas yapan bir oyuncu transfer edilmeli bence de.(Gudjohnsen iyi örnek)

100. yılda Pancu bu tarz bir iş görüyordu.

rivaldo dedi ki...

@Borasahin
Cartaletenin daha önce bahsettiği husekleepp aslında ideal bir oyuncu.İyi bir fizik, fena sayılmayan bir teknik ayrıca kuzey avrupalı çalışkanlığı.Bari küme düştü, maliyetsiz, sorunsuz ve yarar sağlayacak bir oyuncu.Aslında alman serisinin devamı gelsede olur.

@Cartalete

Barideki bugün oynayan Grandolfo nasıl bir oyuncu.İlk maçında hattrick yapmakgerçekten harika bir başlangıç.

BJK4EVER dedi ki...

Forvet arkasina da mucadeleci bir oyuncu alinirsa golleri kim atacak? SImao, Q7, Almeida, hepsi gol ortalamasi dusuk, efektik oyundan uzak oyuncular.

Cartalete dedi ki...

Rivaldo,

Grandolfo'ya pek dikkat etmedim şimdiye kadar, ben de merak ettim şimdi performansını... Ve evet, Huseklepp tam bu işlerin adamı gerçekten. Oyun içi disiplini fazla ve fiziğine göre gayet teknik ve akıcı bir oyuncu. Daha çok kenarda oynadığında etkili olabilir ama; Almeida arkasında da fena olmaz.

BJK4EVER,

Haklısın, o bölge daha çok skora katkı vermeli. Ama topsuz oyunda, en azından yapılan alan savunmasına katkıda bulunsa fena olmaz. Devamlılık derken bundan bahsediyordum.

borasahin dedi ki...

@BJKEVER

Tabii ki gol atabilen bir oyuncu olacak. Evet Forlan her halukarda ismi bilinmeyen oyuncudan daha prolific'tir ama burada takim kimyasini da goz onunde bulundurmak gerek. Gercekten Forlan etkili olabilecek mi? Buyuk ihtimal fizik olarak dusmus durumda. Forlan - Guti ikilisinin olmayacagi ne malum?

Skor baglaminda Forlan + Almeida > Gudjohnsen tarzi bir oyuncu + Almeida dan ama bir de isin diger yuzu var, bu takim daha sert, buyuk maclari daha kaldirir bir takim, daha zor gol yersin; yani atamadigini yemediginden cikarma sansin var, ayrica kulube diye birsey var, bugun artik 11 oyuncunun isi cozmesi cok zor, bunu dunyada yapabilen tek takim Barca. Kulubede bir Bobo ya da Mustafa Pektemek, ya da bir uzak forvet alternatifi sorunu gunune gore cozebilir.

tannhauser dedi ki...

bek bölgesinde oyuncu pişmesini beklemekten ömrümüz geçti yahu :)

ben rıdvan konusunda farklı bir soru sormak istiyorum. asıl mevkiinin sağ ön olduğu söylenen rıdvan, bu bölge için yeterli mi? ya da şöyle söyleyeyim, rıdvan'da potansiyel bek ışığı görmemek konusunda büyük oranda hemfikiriz. boy mevzusu çok fazla dillendirildi. ben de boyun ikincil önemde olduğunu düşünüyorum. ancak hilbert disiplininde ve oyun bilgisinde olması gerekir. bu durumda bek performansını beğendiğimiz hilbert'ten daha fazla katkısı olacağı kesin. ancak: (1) disiplin bir kişilik özelliği değil midir? sonradan kazandırılabilir mi? (2) kendisine hedef olarak belirlemediği bir bölgede oyun bilgisi kazanabilmesi için beklemeye ne kadar tahammülümüz var? üstelik de günümüz futbolunun can damarı olan bek bölgesinde! eğer bu iki sorunun cevabı da ümitvar değilse, rıdvan'ın orijinal bölgesinde oynatılması daha uygun görünüyor. peki ama rıdvan bu alanda beşiktaş'ın dertlerine ilaç olabilir mi?

tannhauser dedi ki...

eğer yönetimin transferi daha da zorlu göstermek gibi bir hamlesi değilse, forlan yalan olmuş gibi görünüyor. transferi gerçekleşse sevinirim ama gerçekleşmemesine daha çok sevinirim :)

almeida'nın q7'yle beraber iş yapacağına inaıyorum ben hala. daha doğrusu sezon boyunca q7'nin almeida hariç kimseye gol attırmaya çabaladığını görmedim. ayrıca almeida'nın ligimiz için forlan'dan daha uygun olduğunu düşünüyorum. almeida'nın arkasında ise ağır işten kaçınmayacak türk pasaportu taşıyan bir oyuncu hayal ediyorum. ama bu isim kim olur, ideal isim bulunsa bile tayfur hoca guti'yi kesebilir mi bilemiyorum.

Cartalete dedi ki...

tannhauser,

Ben boy konusunda aslında sadece santimlerden bahsetmiyorum. Madem öyle biraz açayım, resmi büyüteyim :)

Bir savunmacı uzun olmaya bilir, çoğu ideal bek de fazla uzun değildir zaten, doğrudur. Ancak sıçrama özelliği, hava topuna çıktığında hemen dağılmayacak derecede kuvvet, en önemlisi de zamanlama, çevre kontrolü yapıp, iyi pozisyon alma durumları; boy handikapını ortadan kaldırabilir. Vurdursa bile rahat vurdurmaz. Nitekim Gökhan Gönül böyle bir oyuncu oldu. O yüzden yeri geldi, stoper bile oynadı bir Beşiktaş maçında...

Ancak Rıdvan'da dikkat ettiğim kadarıyla, hem bu taktik savunma bilgisi yok; hem de kısa olmasının yanında sıçrama özelliğine de sahip değil. İki orta geldi, ikisinde de yerinden kalkmadı bile... Aynı sorun Ekrem'de de var aslında, tıpkı Ekrem'in bek olmasındaki tereddütlerim, Rıdvan'da da mevcut.

İsmail bu konuda bariz şekilde gelişiyor mesela. Son Antep maçında 2 kişi arasından sıçrayıp, arka direkte vurdurmadı falan...

Bir diğer soru, yani "önde etkili bir oyuncu olur mu?" konusunda ise;

Rıdvan her yetenekli oyuncu gibi topla oynamayı seviyor. Aslında bek olmaması gereken hususlardan biri de bu... Fizik olarak yeterli derecede savunma yapamayışı, yeni yeni futbola ısındığından olabilir. Ancak futbola bakışının, yani topla oynama sevgisinin pek sakatlıktan çıkmakla alakası yok gibi...

Bir bek oyuncusunun top kaybı, pozisyon demek. Ancak öndeki bir oyuncunun top kayıpları tolere edilebilir. Rıdvan ideal kanat olur mu bilemiyorum şuanda, ama denemeye değer kesinlikle...

Yerli, genç, maliyeti yok... Üstelik topla oldukça yetenekli. Quaresma'dan sonra topla yumuşaklık konusunda en iyi 2. isim olabilir..

Ben olsam kullanırdım onu alternatif olarak. Mesela durum gerektiriyor; takım halinde gömüldüğümüz zamanlar oluyor... Bu durumda Quaresma yoksa veya yorgunsa; Rıdvan girer, aldığı topları bir anda rakip sahaya taşır... Bu önemli bir özelliktir. Eğer taşıdığı topları, olumlu sonuçlamayı (şut, cezasahasına pas, ya da derinlemesine pas) öğrenirse, önemli bir silah olabilir...

Burada olay Rıdvan'da bitiyor. Kendini futbola verir, gelişimi uğruna çaba gösterirse; ister kadroda kalsın, ister kiralansın mutlaka adından söz ettirir. Biz de başımızın üzerine koyarız.

Adsız dedi ki...

selamlar cartalate,
benim sizden bir istegim var yaparsaniz gercekten sevinirim.
bir yazi ismail köybasi ile yazabilseniz güzel olurdu, cünkü ismail konusunda bazi taraftarar ismailden bek olmaz diyor öbür taraftarlarda bu cok yetenekli ve "yeni" offansiv beklerden diyor.
mesela ridvan dilmende milana gidecek 5 oyuncu varsa türkiyeden bunlardan birisi ismaildir diyor.
bu blogda hem sizin yazilariniz hemde yorum yapanlarin futbol bilgileri yüksek bir seviyede bu yüzden siz ve yorumcular ismailin gelecegini nasil görüdüklerii merak ediyorum.
bir yazi yazarsaniz sevinirim yapmasaniz da zevkle devam blogu takip edicem.
saygilar

Cartalete dedi ki...

Aslında çok var İsmail ile alakalı konu, arama kısmına İsmail Köybaşı yazarsanız; birçok yazı gelebilir karşınıza.

http://cartalete.blogspot.com/2010/05/beklemeyen-bek-ik-3.html

Böyle birşey var mesela... Geçen sene başında yazılmış. Fikrim değişmedi :)

Saygılar

Cartalete dedi ki...

Bir de şu "merkezdeki uzak forvet" hususunda, Halil Altıntop iş görebilir aslında...

Fizikli, devamlılık sahibi, şutör aynı zamanda kafa toplarında da iyi. Almeida'yı duvar gibi kullanır yeri geldimi. Yerli...

Adsız dedi ki...

Ümit Kayıhan ne diye Sezer'i oynatmıyor şu Rize defansında anlamış değilim.Koray'ın ikramlarıyla 45 dakikada süper lig umutları bitti.Erkan da çok yalnız kalıyor.Orduspor'un ortasahasında oynayan 48 numara İrfan gözüme çarpttı.89 doğumlu.

borasahin dedi ki...

Sinan Vardar ilk secilmeden once de (Demiroren - Orman yarisi oldugu sira) bir Besiktas forumunda Besiktas Futbolcu Bilgi Bankasi filan gibi seylerden bahsetmistim, sonra da karsimiza BEFAM cikmisti, copyright talep ediyorum :) Hatta Feyyaz Ucar'a bile mail gondermistim, kanit isteyenler icin :), soyle de yazmisim:

"Peki bütün bu anlattıklarımızdan sonra neler yapmalıyız? Yapılması gerekenler; kulübün teknik stratejilerini belirleyecek, “futbol direktörü” unvanlı şahsın başkanlığında, teknik futbol kurulunun/komitesinin oluşturulması ve böylelikle kısa, orta, uzun vadeli teknik stratejilerin yöneticilerin hedefleri doğrultusunda belirlenmesi; NBA tarzı “dünyanın her ülkesinde” çalışan tarama(scouting) sisteminin oluşturularak, bu bilgilerin tek merkezde toplanmasını sağlamak maksadıyla, Beşiktaş Futbolcu Bilgi Bankasının(BFBB) kurulması; bütün bu stratejiler ve BFBB yardımıyla 365 gün devam eden ve sadece üstyapıyı ilgilendirmeyen transfer politikası oluşturulması; üstyapıya geçme yaşı gelmiş fakat kadroda yer bulamamış oyuncuların, Beşiktaş Futbolcu Havuzuna(BFH) dahil edilerek, “pilot takımlara” dağıtılması ve değerlendirme sisteminin yaratılması, ÖZKAYNAK DÜZENİNİ, sadece yurt içinde değil yurt dışında da altyapı ile birleştirerek FUTBOL AKADEMİSİNİNİN oluşturulmasıdır..."

Yil 2004 filan.

Simdi de ona yakin baska bir fikrim geldi, yeni degil ama oyleymis gibi davranin :)

Bence Besiktas altyapisi ust yapisindan ozerklik kazanmali. Yasasin tam bagimsiz oz Besiktas :) Yoksa bu sekilde daha cok Orhan Gulle'ler ve Hasan Turk'ler gider.

Altyapi Bank Asya'da tamamen kendi kontrolunde bir takima sahip olmali ve 15 yasina gelmis her oyuncu ile prof sozlesme yapilmali. A2 seviyesini asmis fakat A takim tarafindan degerlendirilememis oyuncular bu takima kaydirilir. BJKTV'de denk geldigim bir programda Fikrer Demirer futbolculara kiralik takim bulmakta zorlaniyoruz demisti. Iste bu yolla sorun cozulebilir. Bu kulup tamamen futbolcu yetistirme ve satisi uzerine istigal olur. Hedefi sadece Besiktas degil, tum ulke ve dunyadir. A2'den A takimda sans bulamamis ve pilot takim yerine direk baska bir takima gitmek isteyen oyunculara da degisik turde sozlesmeler onerilebilir. Mesela full bonservis ve tamamen serbestiden, Besiktas o oyuncuyu almak isterse odeyecegi bonservis bedelinden, baska bir takima gittigi takdirde son soz soyleme ve yuzde alma hakkina kadar. Ayni seyler pilot takimdan baska takima transfer olacaklar icin de gecerli. Batuhan tarzi transferleri cogaltmamiz lazim. Bu gelirler pilot takima aktarilir. Belli bir maas politikasi belirlenir ve onun uzerinden gidilir. Ayrica full kontrolunde oldugunuz bir takimda istediginiz tarzda futbol oynatabilirsiniz. Boylece oyuncu gelisimleri da daha duzgun bir cercevede olur.

Cartalete dedi ki...

Güzelmiş Bora, oldukça mantıklı :)

Benim de hep şöyle bir fikrim vardır, ama baya fanteziye kaçıyor... Bizde gerçekten çok fazla genç oyuncu var hemen hemen hepsi de yetenekli. Diyorum ki hem bu oyuncularla, hem de 16-17 yaşındaki scout sistemiyle bulunmuş yabancı gençlerle takımlar kursak. Hiç A2 falan katılmadan, direk Beşiktaş'ın kendi özünde bir turnuva. Maçlar Fulya'da mis gibi...

Ufak ufak turnuvalar düzenir, oyuncular mevkilerine göre ayrılıp, kurayla takımlar kurulur. Sonra başarı sırasıyla para ödülü verilir. Maçlar canlı yayınlar BJK TV'den. Oyuncular daha o zamandan birbirleriyle oynamaya alışır vs.

Tamam uçtum, Bora'nın proje daha mantıklı :)

borasahin dedi ki...

:)

Bu sekilde A2 disinda genc oyuncu transferi de yapilir. Genc oyuncular nasil Arsene Wenger var diye Arsenal'a sicak bakiyorsa bu kuluptede kendi capinda oyle bir hava yaratilmali. Mesela Furkan Seker buradan Braga'ya transfer olabilmeli. Bonservisler icin ucmaya gerek yok. 1 milyon EUR bile iyidir mesela. Amac reputation'i arttirmak, futbolcuya kilavuzluk hizmeti vermek. O seviyeleri asmis oyuncular degisik sozlesme turleri uzerinden Super Lig'de oynayamaya daha hazir sekilde transfer olurlar. Falan filan...

siyahBeyaz dedi ki...

fener altyapısında ingiliz bir hoca, galatasaray altyapısında da hollandalı bir hoca var.

ligimizin karakteristikleri göz önüne alınırsa, bizim de alman ya da ingiliz bir hocamız olsa altyapıda. hem hocaları hem de oyuncuları eğiten, AMA EN ÖNEMLİSİ HOCALARI EĞİTEN.

alman hoca rahat bulunur, bağlantı çoktur. ama ingiliz olsun denirse de, milne reis yardımcı olabilir bu konuda.

altyapıyla ilgili kafa yoran arkadaşlar, bu fikir yatarsa kafanıza; konusu geçtiğinde FİKRİ YAYIN DÖRT BİR YANA :)

borasahin dedi ki...

GS Selcuk Inan'i alacak deniyor, cok cok iyi transfer. Bizimkilerin akli nerede bilemiyorum, Forlan yerine Selcuk'i alsalar mukkemmel olur. Bir de Pektemek geldi mi islem tamam demektir. Ligin en iyi orta sahalarindan birine sahip oluruz ve savunmada 2 yabanci oynatma hakki verir.

Once Guti Simao ve Q7'nin ortasinda baslar, sorun cozulmeyince Fernandes gelir, sonra biraz orta saha formati degisir, en son da ikinci yari basinda Mami kadroya katilir, sorun o gun icin kismen, gelecek icin tamamen cozulmus olur :)

Bu arada Kayseri Portoo'dan Engin Bekdemir'i almis, ilginc bir transfer.

ozy dedi ki...

Bugun çıkan Selcuk İnan transferi gerçekleşirse Necip-Selçuk- Fernandes ve Ernst ile birlikte 4 tane çift yönlü sayılabilecek ortasaha oyuncumuz olacak. Bence 4'lü defansa alternatif sistemler düşünmelidir Tayfur Hoca. 3-6-1 yada 3-2-4-1 sistemi sanki bu takıma daha uygun olabilir gibi. Her ne kadar 3'lü defans oynayan takım sayısı bir elin parmaklarını geçmese de , ezber bozulabilir bence. Diğer bir düşüncemde 4'lü defansta Ernst'in stoper oynayabilme olasılığı bu konuda siz ne düşünürsünüz merak ediyorum

Cartalete dedi ki...

Selçuk, hangi üç büyüke giderse gitsin çok şeyi değiştirir. En çok da Galatasaray'ı değiştirir...

Bize gelirse, sağbeke yabancı kullanabiliriz; bizi de çok değiştirir o durumda :)

Adsız dedi ki...

burak kaplan tanju kayhan veli kavlak transferlini nasil buluyorsunuz?