Maç Öncesi: Beşiktaş – Antalyaspor

Daha Bursaspor maçının yorumları bitmemişti hâlbuki, bu nedir yahu? Ben maç önü-sonu yazılarını yazmaktan yoruldum, eminim oynamak daha zordur. Ama şikâyetçi değilim, her gün Beşiktaş maçı olsun bana uyar. Kadroyu 60 kişi tutarız, alt yapı oyuncularına da fırsat gelir. Hatta U13’deki Mete’lere kadar… İyi güzel de, maçlar çoğaldı ama anlamı azaldı. Keşke farklı formül bulunsaydı play-off yerine. 20 takıma çıksa lig, daha iyiydi mesela… Zaten her galibiyetin 750 bin olmasından bu yana, özellikle Anadolu takımları için “formalite maçı” diye bir şey söz konusu olmazdı. Bu son yaşananlardan sonra, kimse hatır-teşvik şikesine falan da bulaşmazdı. Neyse…

Resimdeki sanatçıları tanıdınız mı? Geçen yılın ilk yarısında “Beşiktaş’ın en iyi oyuncusu?” sorusu sorulsa, bu 3 oyuncu da akla düşerdi… Bu kadar maçın üst üste bindiği zamanda, mutlaka rotasyon şart… Yoksa, geçen sezonun “Trabzonspor deplasmanı – ilk yarı sonu” periyodunu yaşayabiliriz aynı sakatlık dertleriyle. Üstelik, bu kez kenarda uzun zamandır bekleyen, dinlenen oyuncuların kalite seviyesi de yukarıda oldukça…

Hilbert’in vakti geldi sanırım. Ekoko travma geçirecek artık yerde yuvarlanmaktan… Biraz dinlensin. Ernst sakatlıktan çıkalı baya oldu, iyice dinlenmiştir, sağlıklıdır diye düşünüyorum. Bombacı Mülayim’e doktorun dediği gibi, “200 sene yaşar…”. Guti’ye de gönderilen mesajlar yeter. Artık kalan kontörleri Quaresma’ya harcamak lazım… Zaten saçı da uzadıkça, “Aaa Guti lan?!?” etkisini yaşatmaya başladı bende tekrar, özledim. Bir görelim… Zaten görüldüğü üzere, maça değil mevzuya gidecek bir 11 çıkarttım. Bir adet inceci şart…“Bu takım çok düz?” eleştirileri olacaktır. Düz, ama en azından “futbol” takımıdır bence bu 11… Maçta kötü şut görürüz, kötü orta görürüz ama kötü koşma, kötü mücadele göremeyiz. Zaten rakip Antalya da fizikle ve taktik savunmayla oynayan bir takım. İdeal bir 4-3-3 oynuyorlar, Şifo Hoca aylardır, hatta senelerdir bu sistem üzerinde çalışıyor… Geçen yıl yine sert bir ortasaha ile Antalya maçına çıkan Beşiktaş, Bobo’nun 90+3’de attığı golle “zor” kazanmış gözükse de, maç boyu çok baskın oynamıştı. Zaten ortasaha, “ne güzel dönemdi…” denen, Beşiktaş’ın ve özellikle Guti’nin iyi maçlar çıkarttığı zamanın (geçen sezon başları) ortasahasıdır.

Forvet hattı da birbirini tamamlayacak tipte oyuncular. Holosko moralli ve fit… Edu, etrafında koşular yapacak oyuncularla performansının üstüne çıkacak model bir adam. Pektemek, saf golcü… Böyle bir 4-3-3’de, Pektemek kenarda oynayabilir. Kaleden uzakta kalmaz, aksine kendisine daha rahat pozisyon bulma imkânı sağlar, David Villa’nın yaptığı gibi. Stoperlerin kucağından kurtulur, onlarla Edu uğraşsın… Holosko koşarak, Edu fiziğini koyarak rakibi bozacak, Pektemek bitirecek. Ve bu kez arkalarında, yaptıkları koşuları daha fazla ödüllendirecek kutsal bir futbol öğesi var: Guti’nin sol ayağı.

Standart takımdan bir tek İsmail kaldı. Zaten söylenenlere göre, kendisi geceleri de sol taç çizgisi kenarına döşek atıp, yatıyormuş… Evinden ayırmayalım. Zaten kafamdaki Stoke City 11’inde, solbekte Egemen var. Hissediyorum ki Carvalhal için de aynı şey söz konusu… Sivok’u da Perşembe’ye saklıyorum. Aslında kontenjan yüzünden öyle oldu maalesef… Rüştü de kalede olabilir ama, ben Cenk’in yerine Rüştü’yü yazmaya kalktığımda program error veriyor. Yapıcak bir şey yok… Sonuç olarak, hem dinlendirici hem de uyumlu bir 11 çıktı bence ortaya. Tabi ki tutmayacak, zaten artık "tutar" diye değil "tutsun" diye umut ederek yazıyorum takımları…

İyi maçlar.

21 yorum:

Adsız dedi ki...

perşembe maç sonu yorumlarına yazdığım takımdan 1 fark. aynı kafadan olmak sevindirici.

hoca da quaresma'yı nasıl oynatmam da istediğim kadroyu oynatabilirim diye düşünüyordur. al sana bulunmaz fırsat.. ama yine de 2 kanatın da forvet özellikli olması ortaya sıkıştırabilir takımı o yüzden simao oynar gibime geliyor. ama çok geniş olunca ne olup olmadığını da gördüğümüz için çok önemli değil :))

Batistuta35 dedi ki...

Edu yerine mustafa onun yerine de mehmet akyüz ya da veli başlasın istiyorum. burak da uamrım 18e girer. bu adamalr bu sıkışıklıkta kadroda olmicaksa hiç oynayamazlar zaten,yazık adamlara.Onun dışında kadro güzel .Simao kesinlikle yedek olmalı hem formsuz hem de yorgun önemli stoke maçı var önümüzde zira. Gutiden de asistler bekliyorum çünkü hem holosko hem pektemek onu kolayca değerlendirebilir

tannhauser dedi ki...

transfer döneminde delirmiş gibi futbolcu almamız, yapılacak olan operasyona önceden vakıf olmamızla mı ilgili acaba diye düşünmeden edemiyorum doğrusu. tabi komplo teorisi bir yana alıp durduğumuz iyi olmuş.

alves'in yine bir yerleri bozulmuş, takımda olmayacak. ben de ernst'in oynayacağını düşünüyorum. guti ve hilbert ise çok düşük ihtimaller. zaten hoca bu kadar portekizliye sahip bir kadroya sıcak bakmaz :) kalan yabancılara da portekiz pasaportu alsak, çifte standart iddiaları ortadan kalkar, biz de daha dengeli bir takım izleriz.

ben maçlar başladı başlayalı fernandes'i beğenmiyorum. "canı isteyen" bir guti'yi orada tercihim olur. simao ise gerçekten fena bir durumda. bursa maç sonu yorumlarında, simao'nun forvet arkası performansı konusunda bir soru vardı. valla bence şu mental durumla simao top toplayacak olsa, sırf yandan top gelecek diye beklemekle on beş dakika geçer. kesinlikle dinlenmeli, birilerine çocukken başından geçen kötü olayları filan anlatmalı.

daha önce ismail'le ilgili tartışmaya da çok fazla katılmak istememiştim. ismail sonunda istediğimiz raya girdi. (açıkta oynadığı) son maçı hariç bırakırsak, geçen seneye göre daha uyanık, daha disiplinli. savunmada ufak tefek hataları olsa da, kronik problemleri ortadan kalkmış gibi.

sağ bek konusu ise gerçekten can sıktı. geçen sene bjk4ever'ın "toraman orayı kotarır" görüşüne hak vermiştim ama fikrimi tamamen değiştirdim. altyapıdan bir çocuğu alalım, koyalım oraya. biz bekte eleman pişmesini beklemeye alışığız. bekleriz.

şimdiden herkese iyi seyirler.

tearkan dedi ki...

benden önce batistua yazmış. ben de pektemek'i öndeki üçlünün ortasında görmek isterim. hoca veli'den orta saha olmayacağını, bu adamın burak'la beraber ön tarafa alternatif olarak alındığını idrak eder umarım.

burak demişken, şu adamı dünya gözüyle bi izleseydik iyiydi. ankaragücü maçı aslında çok daha uygundu rotasyon için; fakat tercihler farklı oldu nedense.

pek umudum yok aslında kadroda fazla değişiklikler olacağına dair. hani quaresma o salaklığı yapmış olmasa antalya maçına simao-edu-q7 çıkardı diye düşünüyorum. umarım yanılan ben olurum.

reyiz de dönecekse bi iç saha maçında dönsün. antalya maçı onun dönüşü için ideal olur. şu dönemde ihtiyaç da var zaten.

gönlümden geçen hemen hemen yazıya konan kadro. sadece pektemek'i ön ortaya koyup ondan boşalan yere de burak'ı tercih ederdim ben. burak-pektemek-holosko şeklinde.

senin kadro 'tutturma' konusundaki istikrarını düşünecek olursak, sağ bek ekrem çıkar, ernst-holosko yedek olur. veli orta saha oynar. ön tarafta pektemek-simao-edu olur. reyizi de özlediğimizle kalırız. :)

Cartalete dedi ki...

Pektemek'i merkeze çekme konusunda haklı olabilirsiniz, ben kendimce haklı olduğum taraflara değineyim.

Pektemek Edu'dan daha hızlı ve gol vuruşu açısından daha yüzdeli olabilir. Ancak Edu'nun şöyle bir olayı var fakat takım yakın oynamadığından pek göze çarpmıyor, sırtı dönükken topları kaçırmıyor ve etrafına çok iyi servis ediyor. Ancak özellikle Bursa maçında ona en yakın adam, en az 15 metre uzaktaydı. O nedenle topları ya zor verdi, ya veremedi...

Ancak Pektemek ona yakın olduğunda değerlendirebiliyor Edu'yu. Bu sistemde de daha yakın olur diye düşünüyorum. Çok daha rahat topla buluşur. Çünkü güçsüz, fizik antrenmanları evresini yaşamadı malum. O yüzden onu kaleye yakın ama fiziki hengameden uzak tutmak lazım. Bunun da yolu: "uzak forvet" :)

julian-kerem dedi ki...

Cartalete,

Senin bu Edu etrafina servis yapiyor dusuncene A.Gucu macindan sonra ben de varmistim. Ama Bursa macini seyredince bu fikirden caydim. Edu cok agir bir futbolcu degil, hizi var ama ancak momentum kazaninca. Duragan pozisyonda arka arkaya hamle yapma ozelligi yok. Fizigi kuvvetli oldugu ve futbolu bildigi icin defanstan ayrilip top alabiliyor, ama Bursa'nin cevik ve guclu savunmacilari baski yapinca oyunu hic acamadi. Bunu sadece orta sahanin geride olmasina da baglamamak lazim.
O yuzden ben de diger yorumcular gibi statik bir santrofor kullanmaktansa (ozellikle de Guti oynayacaksa), pirpir Pektemek'i onde kullanmayi dogru buluyorum. Iki kenarin birinde forvet, birinde de ortaya yardim edebilen biri oynamali sanki. Ya solda Edu, sagda Burak, ya da ideali sagda Holosko solda Veli. Eger Ismail oynuyorsa, solonde orta sahanin pas opsiyonlarini artiran ve iceri kateden bir oyuncu kullanmak daha dogru gibi.
Bizim Almanlari da cok ozledim. Insallah en azindan biri, sansliysak ikisi de oynar. Takimin nasil vites yukselttigini ve dinamiklestigini de goruruz.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

-----------Cenk------------
Hilbert-Sivok-Sidnei-İsmail
-----------Ernst-----------
-----Necip-------Guti------
Holosko------------V.Kavlak
----------Mustafa----------


Ben de Stoke City 11’inde solbekte Egemen'i düşünüyorum. O yüzden bu maçta tandemde Sivok-Sidnei ikilisi oynatılıp birbirlerine iyice kaynaştırılması daha mantıklı.

Hilbert&Guti isimlerine pek sıcak bakmasam da Fernandes ve Simao'nun bu maçta kesinlikle dinlendirilmesi gerektiği için 11'ime yazdım.

Hücumda Pektemek merkezi forvet pozisyonunda oynamalı. Sağda Holosko top taşıyan ve forvet koşuları yapan isim olacak. Fit ve moralli olması avantaj. Solda V.Kavlak'ı düşünme nedenim ise Simao'nun çok formsuz olmasının yanı sıra, orta alanda Guti'nin oluşturacağı defansif zaafiyeti kapatacak tipte bir oyuncu olmasından dolayı. Böylece sağbek için bir yabancı hakkını da Hilbert ile kullanabiliriz.

Böylece biraz düz ama gayet fit özetle mantıklı bir 11 çıkarttığımı düşünüyorum. Tabi Carlos hoca tahtaya ilk olarak Rüştü ile Edu'yu yazacağından pek tutturabileceğimi düşünmüyorum.

balticman

The Eagle Abroad dedi ki...

Guit Reyis yokmus yine diyorlar...

BJK4EVER dedi ki...

@tannhauser

Bence hala kotarir hocam, en azindan gecici olarak efektif bir cozumdur. Toraman'dan daha iyi yerli oyuncumuz yok, zorlu maclarda orada oynar, ic sahada da Hilbert'i koyarsin, kontenjana takilirsan Ekrem'i. Takim bu haldeyken sagbeki konusmak anlamsiz bence.

Guti konusunda ise birseyler yapilmali. Tamam, ilk 11 oynamamasini anladik, ama kimse bana bu adamin kulubede bir Hilbert'in yerini alamayacagini soyleyemez. Portekiz'lilere bu kadar taviz veren adamin Guti'ye bu sekilde davranmasi hos degil.

BJK4EVER dedi ki...

Aslinda su sagbek mevzusu o kadar tipik ki....
Genel olarak kani bizde su, ozellikle Forza'da son donemde; elimizdekinden iyiyse bir oyuncu hemen alalim usta.
Ama oyle yaparsan iste her sene 10 transfer yaparsin, sportif basari 0 olur, sahadaki futbol iskence olur ve ekonomik durum bugunku seklini alir.
Bence az cok futbolu takip ediyorum, elimizde eli ayagi duzgun bir sagbek olmadigini bende biliyorum. Ama bu isler oyle olmuyor ki maalesef. Marjinal getiri'ye bakacaksin, oyuncunun ekstra katacagi seye ve goturecegi seye.
Sagbek alalim demek guzel, nasil olacak peki? Yerli olarak G.Gonul, Serkan gelmez, Hamit belki olabilirdi ama Hamit'e yillik 5 milyon euro verip sagbek oynatmak zaten sacma bir dusunce (aslinda tam bize gore ya, neyse). Diger yerlilerin de ekstra getirisine bakmak lazim, bir ara millet Orhan Sam diye tutturmustu. Bonservis: 3.5 milyon euro. Performans: son 2 mac goruyoruz. Toraman'in yarisi eder mi? Etmez. Peki millet alinsin diyor muydu? Evet.
Peki yabanci? Yabanci almak kolay, ama elimizde 38 yabanci varken ve mecvut yapida zor kadro kurarken ekstra bir yabanci ne katacak? Marjinal getirisi ne olacak? Oraya bir yabanci koydugun zaman baska bir yerden kesecegin yabancinin takima zararini kimse konusmuyor.
Kaldi ki, bir sagbekin etkisi abartilmiyor mu? Dunyada Alves, Ramos, ulkemizde G.Gonul gibi ekstra durumlar haric sagbekin takima seviye atlattigini gorduk mu? Ki bu seviyede bir back'i biz alabilirmiyiz? Mesela Bosingwa dendi, tamamen abarti, o kadar seviye atlatacak bir oyuncu degil.
Ki sadece sagbek degil, yabanci solbek bile isteyenler vardi, sola Zhirkov saga Bosingwa gelince takim ucacak vs diyenler vardi. Ne oldu simdi? Elimizde dogru durust yerli yokken 5 milyon'a alinmis ve gelisime acik bir solbek'in onunu tikamak isteyenler simdi ne dusunuyor? Ismail'e guvenince, forma verince nasil calisip gelistirdi kendini, o kisiler ne dusunuyor? Dusunmuyor tabii, onlar simdi sagbeke takmis durumda, yarin oburgun Guti yerine 10 numara gelsin bombayiz vs derler.
Bizim icin ornek takim Trabzonspor'dur.
2. ligden alinmis kalecisi Onur, Fener'den gonderilmis sagbeki Serkan, bizden gonderilmis forveti Burak, bizde kadroya giremeyen yabancilarin yari kalitesinde olmayan Cale (back!) ve Glowacki ile 82 toplayan Trabzonspor. Peki transfer manyagi arkadaslara sorsak onlar nasil becerdi 82 puan toplamayi? Kem kum ederler.
Herseyin cozumunu sinirsiz transfer olarak gordugumuz surece birsey olmaz bizden. Iyi bir antrenor, iyi bir hava, atmosfer, istikrarli bir sablon ve oyun felsefesi, istikrarli bir kadro ile gelir basari. Elindekini gonderip yerine daha iyisini almak ve bunu her sezon 10 kere yapmakla olmaz.

rivaldo dedi ki...

Fatih Doğan Ekrem, Sivok ve Guti 18 de yok diyor.Bu durumda yukarıdaki kadro Guti-Veli değişimiyle tutabilir.Ama Carvalhal Simaodan da vazgeçmeyebilir.Ben Akyüz ve Burak Kaplanı da bugün görmek isterdim.

----------Cenk-----------
Hilbert-Sidnei-Egemen-İsmail
-----Necip-Ernst-Veli------
--Holosko--Mustafa--Simao(Akyüz)--

alper dedi ki...

guti,sivok,ekrem kadroya alınmamış.

allahım ekremi stoke maçı için dinlendiriyor olmaısn sakın.:)

tannhauser dedi ki...

@bjk4ever: sağ beke transfer yapılsın demiyorum zaten. pahalı oyuncular alıp katar ligi takımı yolunda emin adımlarla ilerleme düşüncesi benim de kanımı donduruyor. ama toraman da olmuyor. ekrem'i de ben severim, yapmaya çalışır, olmasa da yeniden dener. ama nadiren olur. haliyle oraya bir sağ bek yetiştirmemiz şart. toraman olmuyor derken. denizli dönemindeki hali ehven-i şerdi ama bekte oynadığı iki maçta da ekrem'den iyi değildi, savunması bile. ki arkasına adam kaçırma tehlikesi olan bir bek'in başka artıları olmalı; mesela ismail gibi gelişime açık olabilir, ya da çok önemli asist tehlikeleri yaratmalı.

beni delirten temel noktalardan birini yukarıya yazmadım. ligde genelde beş yabancıyla oynuyoruz ama sağ bekimiz ekrem ya da toraman. orada ikisinden de iyi performans veren ve maç içinde ne olursa olsun kopmayan bir hilbert var. hatta ismini saydığın bekleri farklı bir lig kabul edip, normal sağ bekler kategorisinde değerlendirsek yine başa oynar. tüm bunlara rağmen sağ bek kangren olmuş durumda.

ilerideki sorunlarımız belli ve çözülmesi zor. hoca açısından da zor yani. adamcağız guti'ye posta koyayım dedi, seni kariyerimle döverim cevabını aldı. şükretsin mucize sonuçlarla yolumuza devam ediyoruz. bu etapta bir de q7'ye posta koyması zor. ne yapacağını göreceğiz bakalım.

BJK4EVER dedi ki...

Dogru, 5 yabanciyla cikmamiz sacma. Ama normal sartlarda zaten Ernst ve Guti'nin yedek kalacagini dusunmemistik. Ki 5 yabanciyla cikacagimiza mutlaka Hilbert de katilmali. Ekrem'den defansif olarak iyi degil, ama cok tempolu ve disiplinli bir oyuncu ve hucumda etkili. En azindan fundamental olarak iyi bir oyuncu. Ekrem ve Sivok kadroda olmadigina gore bu macta baslar bence, benim bekledigim 11

Rustu
Hilbert Sidnei Egemen Ismail
Aurelio
Necip Fernandes
Holosko Edu Simao

Adsız dedi ki...

Şahsi fikrim Hilbert Ekrem'den iyi değil, Edu da Bobo hatta Nobre'den bile iyi değil. Boşuna kontenjan dolduruyorlar.

Sağbek konusunun detayına girersek ben de Ekrem fanı değilim tabi ki, bir de Tanju'yu deneyip görmek lazım orda. Fakat solda İsmail oynayacaksa denge bakımından sağda İ.Toraman en mantıklı seçim olur eldeki kadrodan.

Böyle yoğun maç trafiğinde bile Tanju, Burak, Mehmet, J.Alves vb. gibi isimlere şans verilmeyecekse ne zaman verilecek veya niye alındılar merak etmeye başladım. Guti de oynatılmayacaksa satış listesine konulmalı; olay netleştirilmeli.

balticman

tannhauser dedi ki...

@balticaman: fikir ayılığımız olan nokta belli, ikisi de şahsi fikir olduğu için tartışmaya gerek yok bence.

tanju konusunda sonuna kadar katılıyorum. bir şeyler görüldü ve alındı, üstelik sezon başı kampında göz doldurduğu söyleniyordu, olmayacaksa tanju olmasın. gönül isterdi ki oğuz orada olsaydı.

alves'in kulağına mı ne bir şey olmuş. diğerleri neden denenmez bilemiyorum ama hocaya bir de şu açıdan bakmak lazım. ne olursa olsun, ne dediyse desin bu adam beşiktaş'ta bir yerlerde olmak ister. bunun için de riske girmez. kendisini gösterebileceği ne kadar vakit var bilinmez. tayfur hoca çıkana kadar yerini sağlamlaştırmak isteyecektir. ya da bir başka açıdan bakarsak, adam emanetçi, carvalhal için "hocamızın sonuna kadar arkasındayız" beyanatı bile gelmez. haliyle bırakalım beş yılı, bir yıllık plan bile yapacak hali yok. bu hafta maça çıkıp kazanmaya en yakın olduğunu düşündüğü oyuncuları oynatacak. bu karmaşa döneminde carvalhal'den daha iyi bir hoca düşünemiyorum. daha doğrusu düşünüyorum da aklıma gelen isimlerin hiçbiri emanetçilik yapmaz.

Adsız dedi ki...

@tannhauser

Ben size yönelik bir yorum yazmamıştım, genel olarak sağbek konusu tartışıldığı için fikrimi belirttim.

Aslında transferleri yapanlarla şu an takımı yönetenin farklı olmasından dolayı neden bu kadar adam varken oynatılmıyor diyerek biraz haksızlık yapıyoruz (ben de dahil). Sonuçta Carlos hoca da kime güveniyorsa onu oynatma hakkına sahip. Kendisi bu adamları alıp oynatmasa haklıydık da... Son 2 transfer onun döneminde gerçekleşti sadece. Mesela Edu'yu aldırdı aldırmaz olaydı, hep banko.:) J.Alves de hazır olsa eminim şans verirdi.

Ama bence bu saatten sonra Tayfur hoca çıksa bile T.Direktörlüğü devralması doğru olmaz. O yüzden Carlos hocanın T.D. olarak yetkileri artırılarak mesela Guti veya diğer oyuncular konusundaki gerekli gördüğü operasyonları yapabilmeli. Yoksa takımda ahenk iyice bozulacak.

balticman

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın ilk 11'i belli olmuş:

------------Cenk------------
İbrahim-Sidnei-Egemen-İsmail
-----------Aurelio----------
-----Ernst---------Necip----
Holosko-----------------Simao
-----------Mustafa-----------

Yorumum: 11 fena değil ama orta üçlüden dolayı yaratıcılık sıkıntısı çekebiliriz. Bu yüzden tek yaratıcı adam olan formsuz Simao'ya bu maçta büyük görev düşüyor. Carlos hocanın savunmadaki oyuncu tercihleri hoşuma gidiyor. Edu da yok, çok güzel. Ama kolay maç olmayacak gibi. Herkese iyi maçlar!

balticman

isaac newton dedi ki...

simao sahada bayılırsa şaşırmam. sanırım sezon başından beri her maç oynadı. guti reyisi beklememe rağmen şu çıkan takımda fena durmuyor. egemen iyi bir savunmacı ama bursa maçında sol bekte ismaili her anlamda arattı. stoke maçında da tercihim ismail olur. farklı bir çözüm olarak stoke city'nin kuvvete dayanan oyununa direnebilmek adına sivok-ernst-fernandes ortasahasını tercih ederim ingilterede. gerekirse neciple baklava dilimi oynayıp kale önüne otobüs park edebiliriz :)

Cartalete dedi ki...

Ortasaha, bir önceki İnönü'de oynanan ortasaha ile aynı. O zaman Ernst Guti'leşmişti, bu kez yine birilerinin böyle bir çıkış yapması gerekecek.

Ancak hücum hattı, o güne nazaran daha efektif olabilir. Sadece Bobo formaydı o maçta. Veli ve Pektemek için harika fırsatlar... Simao forvet arkası, Veli kanatta olabilir. Yani sistem 4-2-3-1 gözüebilir.

4 yabancı sahadayken, Hilbert'in bekte olmaması çok anlamsız. Her zamankinden daha fazla bek katkısı gerekecek bu maçta. Tabi Ekrem'e nazaran, Toraman Ramos'tur gözümde :)

isaac newton dedi ki...

bi maçı da kanser olmadan izleyeydik iyiydi yav :)
bu arada maçı izlediğim arkadaşlar eduya yaldır yaldır küfretse de -tribün geleneği oldu bizede sıçradı- ben içten içe beğendim dayıyı. iyi iş çıkardı girdikten sonra, tek eksiği goldü. hoca da tv8'e çıkmış çok sempatik bu adam yav çok sıcakkanlı zannedersin aileden :)