Beyler, Milli Takıma Gitmeyen Var Mı?

Akşam vakti, milli takıma davet edilen Quaresma’nın sadece hayranlarıyla fotoğraf çektirmek için Antep’e gittiği anlaşıldı, biraz bulandı ortalık… Federasyonun fikstür düzenlenirken yaşadığı kafa karışıklığı meyvelerini veriyor yavaş yavaş. Football Manager oynayan insan bile, milli takımlara giden oyuncuların belli bir süre önce “cebren” kadroya çağrıldığını bilir. O yüzden zaten, yarın milli takıma oyuncu göndermesi muhtemel üst düzey takımların hiçbir maçı yok Avrupa’da, Beşiktaş hariç.

Aslında daha fenası da olabilirdi. Fernandes de ara-ara milli takıma alınan bir oyuncu, Hugo sakat olmasa zaten orada… Sivok, Holosko, Ekrem, Quaresma isimleri çoğaltılabilirdi yani… Peki, bundan Carvalhal’in ve kampa katılacak futbolcuların haberi yok muydu? Elbette vardır… Ancak Carvalhal şöyle çıkaracağı 11’e bir bakmıştır, muhtemelen kamptan ayrılacak oyuncular içersinde bir tek Quaresma vardır o 11’de… Şimdi gidip, önceden federasyona durumu bildirse, onların yapacağı tek kıyak maçı Pazar’a almak olurdu. Carvalhal de 1 adamı oynatmak yerine, 1 gün daha dinlenmiş 11 oyuncuyla maça çıkmayı yeğlemiştir. Şimdi muhtemelen erteleme talebi yapılır yarın, “ya tutarsa?” manasında… Ama tutmasa da, bu maçın Pazar’a alınmaması Carlos Hoca’nın isteğiyledir bence. Yani ben olsam, öyle yapardım…

Ki benim düşündüğüm 11’de de, kamp için ülkelerine gidecek oyunculardan bir tek Holosko vardı… Bu maçta, yeniden milli takıma çağrılan Quaresma’nın pek motivasyonlu oynayacağını sanmıyordum. Silik kaldığı deplasman maçlarına bir yenisini daha eklerdi, bunun için yeterli sebebi vardı belki de. Ekrem desen, bana kalsa her hafta milli takım kampına çağrılsın, sorun yok…Holosko güzel olurdu, ama o bölge Pektemek ya da Veli ile tolere edilebilir. Pektemek – Edu – Simao 3’lüsü, Beşiktaş için ideal hücum kurgularından birisi… Benim için bir eksiklik değil. Ortasahada Necip ve Fernandes yine elzem, arkalarında bu kez Ernst’i görmeyi yeğlerim. Aurelio’yu beğenmediğimden değil, çok maç bindi bu aralar. Geçen sene yine aynı dönemde çok yük binmiş, bir Almanya maçında arka adalesini tutarak yere uzanmıştı. Yine aynı sahneyi görmek istemem…

Hilbert alternatifsiz kaldı, benim için alternatifleri varken de alternatifsizdi ama şimdi kağıt üstünde de öyle… Yine kampa gidecek olan Sivok’un yerine, normal şartlarda da Sidnei’yi düşünürdüm. Sivok’a nazaran daha pasör, boş bölgeleri daha iyi dolduran ve pek göstermese de daha “atlet” bir oyuncu… O yüzden, kazanılması gereken maçlarda mutlaka Sidnei.. Egemen ve İsmail, daha uzun süre savunmanın solunu götüreceğe benzerler. Normal şartlarda bu düzenin milli takımda da devam etmesi gerek aslında, Cuma günü göreceğiz… Rüştü, Stoke City’den yediği dayağı halen atlatamamıştır bence. O yüzden Cenk, gerçi her zaman Cenk’ti…

Velhasıl, bu maç bu hafta oynanacaktı mecburen. Pazar eksiksiz oynamaktansa, Pazartesi bu eksiklerle oynamak daha iyidir, ben şikayetçi değilim. Ama bu durum, fikstür düzenlemesindeki saçmalığı masum gösteremez… Ki zaten bu daha iyi günlerimiz, Beşiktaş ve Trabzon gruplardan çıkarsa, çorba içmeye vakitleri olmayacak ikinci devrede… Şaka değil, Beşiktaş, Avrupa’da geçen seneki başarısının bir tık üstünü gerçekleştirirse; Türkiye Kupası’nı oynaması mümkün değil play-off dalgası yüzünden… Bütün hafta aralarında maç var. Nasıl toparlayacaklar bu işi bilmiyorum. “Kardeşim siz kupayı verdiniz, zamansız oldu biraz, kupa arafa düştü bulamıyoruz… Bu sene almıyoruz o yüzden sizi” diyip, sıyrılsınlar bence aradan.

Kadroda kalmış zaten neredeyse 11 kişi, tuttururuz herhalde bu kez değil mi 11’i? Bence yine tutmaz, ıskalayacağım yeri de söyleyeyim: Antalyaspor karşısındaki sistemle Veli oynar, Simao forvet arkasına geçer gibi hissediyorum. İyi maçlar, oynanırsa tabi.

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Hahah süper olmus o resim ve sorunuz.


Keske Simao bir ara verseymis son maclari kötüydü belkide yorulmustur ama quaresma yoksa simaonun oynamasi lazim.
Veli iyi oyuncuda böyle bire birde calim yapip Quaresma havasi getirecek bir oyuncu degil , Burak Kaplan oynasa daha iyi olurdu.
Eger Buraka sans verilmiyecekse Erkan Kasa takima geri almak lazim.
Fizik olarak cok güclü ve cok iyi dribbling yapiyor.
http://www.youtube.com/watch?v=eEykhpOkyHk
Kasimpasaya karsi videosu.


Bu ara Atincda kadroda.

Adsız dedi ki...

Anlaşılan o ki Egemen!i dinlendirme şansımız olmayacak hiç! burdanda hop milli maça inşallah sakatlık felan yaşamaz.Neyse ki Olcan yokmuş maçta İvan'la beraber Antepin en güçlü bölgesi sol kanattı.M.akyüz ve Burak için bence uygun maçlardan bir tanesi hadi hayırlısı

Serdar

Adsız dedi ki...

Fenerasyon erteleme talebimizi kabul etmemiş(konu biz olunca şaşırmamak gerek)
Ama bence de bu maçın ertelenmesindense oynanması daha iyi diye düşünüyorum.Bu maçı alabilecek kadro zenginliğine sahibiz Carlos reyize güveniyorum bu maç özelinde bir şeyler yapacaktır kesinlikle.

İnşallah Burak yada Akyüzü maç içersinde değerlendirir özellikle M.Akyüz'ün bu maç için Pektemek 'ten daha yararlı olacağnı düşünüyorum


Serdar

martin mystere dedi ki...

bir günlük ekstra dinlenme ile bu maçın oynanmasının daha iyi olacağı konusunda haklısın. ilk 112'de bence de sorun yok. ama milli maçlara giden futbolcular nedeniyle kulübe zayıflamış oldu. sene başından bu yana carvalhal'de en beğendiğimiz özellik maç içi müdahaleler ve oyuncu değişiklikleriydi. bu akşam da muhtemelen diğer maçlar gibi oyun olarak sıkıştığımızda bu defa kulübeye baktığında özellikle ofans yönünden alternatif göremeyecek. bu maçın bu şekilde oynanması bu nedenle sorun olacaktır. guti'nin bu maçta kulübede oturmaması da bir başka sorun..

Adsız dedi ki...

------------Cenk------------
Hilbert-Sidnei-Egemen-İsmail
------------Ernst-----------
------Necip------Fernandes--
Pektemek------------V.Kavlak
-------------Edu------------


Simao kızağa! Mecburen Edu!

Umarım Tanju ve Burak'a bu maçta şans verilir artık.

İyi maçlar!

balticman

Adsız dedi ki...

Ekrem ve Holosko akşam kadrodaymış (NTVspor). O zaman Holoko'yu ilk 11'ime koyar Edu'yu kenara çekerim.

Yani Cartalete'nin 11'inde bulunan Simao ve Edu'ya itirazım var. Bunların yerlerine Holosko ile V.Kavlak daha uygun olur.

(Holosko-Pektemek-V.Kavlak)

balticman

forma-aşkı dedi ki...

İlk önce şunu sormak istiyorum Tolga Zengin'in yerine neden Cenk Gönen değil de Hakan Arıkan,bunun mantıklı bir açıklaması var mı,çok merak ediyorum..Maça gelince Quaresma ne zaman form tutsa anında milli takıma çağırılıyor ve maalesef sakatlanıyor,umarım korktuğum başıma gelmez.Federasyonun ne olursa olsun bu maçı pazar gününe alması gerekirdi..Neyse en azından bu vesileyle dünya gözüyle Mehmet Akyüz'ü sahada görebiliriz.Sanırım Carvalhal Cenk,Hilbert,Sidnei,Egemen ve İsmail'den oluşan arka tarafı bozmaz.Haftalardır Hilbert diye diye dilimde tüy bitmişti.Quaresma yok Simao olmalı görüşüne katılmıyorum,ben olsam 11'e almam..Göbekte Ernst,Necip..Önlerinde Fernandes-maalesef tek isim- sağda Holosko,solda Mehmet Akyüz ilerde Pektemek ya da Edu..

Erdal dedi ki...

Muhtemelen akşam Veli-Edu-Simao görürüz. Ben olsam Edu-Pektemek-Holosko yapardım, orası ayrı.

Bu arada Erkan Kaş videosuna hayran kaldım. Fizik olarak çok güçlü, çok sprinter ve aynı çalımı aynı rakibe iki kez üst üste atabilecek kadar kendine güvenli. Ortalar da Münch'ten beri görmediğimiz kadar adrese teslim. Cartalete Erkut için Sarı Mrkela demişti ama Erkan Kaş sanki Mrkela'nın kendisi.

tearkan dedi ki...

balticman da yazmış ekrem ve holosko maçtan sonra gidecekmiş. avusturya ile ekrem konusunda nasıl bir görüşme yapıldı, ekrem'in takım için gerekli olduğuna avusturya milli takım yetkilileri nasıl inandırıldı merak ediyorum.

bu arada son dakikada gelen ekrem ve holosko golleriyle senin kadro yine tutmayacak sanki:)

federasyonun yapmış olduğu düzenlemenin ceremesini ilk biz çekmesek hatrım kalırdı zaten.

burak'ı, mehmet'i görmek açısından bir fırsat olabilir bu durum. bir iç saha maçına denk gelse hiç dert etmezdim hatta; fakat yeni teknik direktör değiştirmiş puansız bir antep deplasmanına denk gelmesi de beşiktaş şansı işte.

son maç rüştü oynadığı için bu sefer kalede cenk oynar diye tahmin ediyorum. guti yine yokmuş kadroda. gerçi stoke maçı sırasında twitterden paylaştığı sevgili fotosunu görünce anladım ki beşiktaş kadrosuna girmek de guti'nin kafasında yok sanırım.

cenk

hilbert-sidnei-egemen-ismail

aurelio-necip-fernandes

simao-edu-holosko

orta sahada ernst'i oynatmak için bekte ekrem ya da ön tarafta pektemek terchi yapılabilir. aurelio'ya çok yük bindi bu aralar doğrudur; fakat ernst sakatlık dönüşü formsuz. o konuda tercih nasıl olmalı arada kaldım. hoca genelde 6 yabancıyla çıkmıyor sahaya. hamle yaparken sahada üç oyuncunun birden yeri değişmesin, hamle yaparken daha rahat olabiliyim diye sanırım.

son olarak; federasyon bu sıkışıklık ve fikstür saçmalığı nedeniyle bu maçlık bize sınırsız yabancı kıyağı çeksin bence.

Adsız dedi ki...

Bence ileri üçlü Holosko-Edu-Simao
olmalı Pektemek ne kadar çok beğensemde henüz böyle fiziksel açıdan zor maçlar için bana güven veremiyor henüz.
Hem kulubede Hocanın bakabileceği bir anahtar oyuncu olmalı

Serdar

Cartalete dedi ki...

Erkan Kaş videosu şahane evet, IK3BJK nefis bir çalışma daha yapmış. Genelde genç oyuncularımızın performansına klip yapıyor zaten, çok saygı duyuyorum.

Erkut'un aslında 10 numara özellikli olmasına rağmen, kanatta oynuyor oluşuyla Mrkela kaderine benzetmiştim. Ama herşeyiyle, Erkan daha çok uyuyor sanki evet :)

Bu arada Holosko varsa, Simao kenarda benim 11'de.
Holosko Edu Pektemek. Diri bir 3'lü olurdu...

Adsız dedi ki...

Milli takım seçicileri Cenk yerine Hakan diyerek resmen icraatlarının üzerine tüy diktiler!!

Mesaj gayet net Beşiktaş futbolcusu olmak demek milli formayı unutmak demek.

Hakan yahu şaka gibi Cenk'in yedeğiydi bu adam 2 ayda ne yaptı bizim göremediğmiz her maçını takip ettim Mersin'in Hakan aynı Hakan


Serdar

Adsız dedi ki...

Egemen Korkmaz ve İsmail Köybaşı'dan başka Cenk Gönen, İbrahim Toraman ve Necip Uysal da A milli takımımıza her seferinde banko çağrılmayı hak eden isimler bence.

Fakat milli takıma çağrılan diğer isimlere de bakılınca ortada bir haksızlık olduğunu görmemek fazla iyimserlik olur. Yani Cenk Gönen gibi kaleci dururken Mert Günok(wtf?!), Hakan Arıkan gibilerin milli takıma çağrıldığı bir ortam söz konusu...

Bu arada Veli Kavlak da Avusturya A milli takımına çağrılmış.

Avusturya milli takımından bahsetmişken; bir keresinde Tanju Kayhan'a milli takım konusunu sorduğumda Avusturya genç milli takımlarında oynamasına rağmen A-milli takım seviyesinde kesinlikle Türkiye'yi seçmek istediğini söylemişti. Beşiktaşlıları Oğuz Çetin almaz dediğimde ben Beşiktaş'ta bir oynayayım kesin seçilirim demişti. Baya kendine güveniyordu yani. Sağbekte de senelerdir sıkıntı varken elimizdeki tek orijinal sağbek olan Tanju'ya biraz şans vermek gerekiyor.

balticman

Adsız dedi ki...

Carloscuguma yine mesaj attim.
(http://www.coachcarvalhal.com/site/pt/contactos)

Dedim,
" sevgili carlos, bak bizim elimizde boyle(Onur,Furkan,Dogukan) boyle (Erkan,Sezer,Hasan) gencler var. Bunlardan faydalanmak lazim gelecekte."

Sonucta 1 seyi 40 kere soylersek olurmus.

Stoke City maci icin tesekkur ettikten sonra Guti icin bir iki laf ediyim dedim ama sonrada adamin isine karismis olmak gibi olur diye bir sey demedim!
Ama Hilbertte israr etmesini ve simaoya dikkat etmesini de laf arasinda gecirdim. Hatta kapitan niye tam guc vermiyorsun ? diye bile sordum.(Capitão, por que você não poder total?!!)

Pektemek oynadikca acilacak.Burak ve mehmeti de noolur gormezden gelme hoca diye yakindim.

en son bugun cikacak kadroyu kendisine ilettim;

Cenk
Hilbert Sivok Egemen ismail
Aurelio
Fernandes Necip
Pektemek Simao/Veli
Edu/Mehmet


bakalim hic bir mesajima bugune kadar cevap vermedi.Belki sahada bir cevap bulurum.Saygilar

Erhan H.

Bjk_KnightS dedi ki...

erkan kas'ı pek izleme fırsatı bulamamıstım. süper olmus video. bu cocuk seneye kesin tutulmalı ve kadroda tutulmalı. baya da gucluymus. top kapma desen o da var. ideal kanat oyuncusu. zamanında millet ozan ipek diye bagırırken ben erkan kas'ı arastırmıstım ve erkan kas'ımız var demistim. o zaman belki yeterli gorulmedi ama ins ilerde gorulur.

Cartalete dedi ki...

Rüştü
Ekrem Sidnei Egemen İsmail
Fernandes Aurelio Necip
Holosko Pektemek Simao


Sağbek seçimi dışında, ideal 11'lerden biri. Durum ne olursa olsun, maçı bırakmayacak oyuncu adedi fazla. Portekizliler biraz gaza basarsa, bu maç kazanılır.

Ama Hilbert'e çok ayıp oluyor artık...

Adsız dedi ki...

Hilbert'e evet çok ayıp oluyor Ekoko dili bir karış arkadan koşturup duruyor.Yahu bir insan hiçmi doğru bir yerde pozisyon alamaz Wagner, Popov bomboş bekliyor.
Daha öncede söylediğim gibi ilk yarı bitti oyun Pektemek'e çok sert geldi.Edu olmalı 2.yarıda

Serdar

Adsız dedi ki...

Sağ beke direk diksek takım bilir ki orda direk var ona göre önlem alır ama Ekrem olunca takımında dengesi bozuluyor.Bir pozisyonda adamına top aldırmasın kurban kesecem.

Adsız dedi ki...

Pektemek bu formuyla ilk 11 golcüsü olamaz.Ekrem yeter artık hiç birşey vermedi.Holosko ilk 11 de oynayınca çok etkisiz.
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.Hilbert bekte ilk yazılacak isim.Almedia yoksa Edu birinci forvet maalesef çok kolay kazanabileceğimiz bir maçı berabere bitiriyoruz ve 2 önemli eksikle kapatıyoruz.Artık bu Pektemek aldığı sürenin yarısın akyüz alsın lütfen böyle çıtkırıldım golcülere tahammül edemiyorum.
Cenk tosun balonuda bugün patlamış oldu.Şükür onada bir dolu para dökmedi başkan.
Serdar

Adsız dedi ki...

Bu arada Rüştü'ye bir teşekkür etmeden yorumu kapatmak biraz ayıp oldu.Bir puanı Rüştü'ye yazıyorum.

Serdar

Adsız dedi ki...

Maçın üzerine Oğuz Tongsir'le Kibar Feyzo iyice keyfimi kaçırdılar.
Hiç mi seveni yok bu takımın arkadaş.Hep terse yorumlar, hep yanlı açıklamalar, üzüm yemeden bağcı dövmeye çalışmalar.
Allah'tan Ali Ece varda ağızlarına tıkıyo lafları.

Saldır Ali Ece

Adsız dedi ki...

Quaresmasız bir Beşiktaş, yıldızsız bir gece gibi. Maçın adamı: Rüştü Reçber.

Hakemlerin bize karşı olan bu küstah tavırlarını nedense diğer takımlara karşı göremiyoruz. İyi ki 0-0 bitti...

Carlos hoca cesur davranamıyor. Formsuz adam Simao sahadayken, formda ve moralli Hilbert'in kenarda oturması takımın antrenöre olan güvenini ve saygısını sarsar.

Hatalardan bahsedecek olursak genel olarak 30 kişilik kadronun rotasyonda yeterince verimli olarak değerlendirilmemesini 1. sıraya koyarım. İkincisi ise bu sezon hücum anlayışında hiç bir gelişme olmaması.

Bugün aslında sahada kendini kanıtlama çabasında olan bir kaç isim serpiştirilebilseydi, G.Antep'i rahat geçebilirdik belki de. Bkz: Tanju, Burak, Veli, Mehmet hatta Hilbert vs. gibi.

balticman

Mayor dedi ki...

Bu sene lig maclarinin cogu boyle gecicek anlasilan. Oyuncularin kafasinda Avrupa ve Turkiye ayirimi var, burdaki maclara pskilojik olarak hazir degiller belliki, sallamiyorlar.
Ote yandan fenerbahcenin bu sezon bu ligden baska bir beklentisi yok o yuzden daha istahlilar. Boyle devam edersek hem avrupada hem superligde havayi alicaz.
Bugunku mac hayatimda seyrettigim en sikici maclardan biriydi, oynayanlarda istah olmayinca benimde uykum geliyor.