Maç Öncesi: Orduspor – Beşiktaş

Çok değil, şu fotoğrafı 1.5 ay öncesinde görseydik; Beşiktaş hala zirveye yakın olabilirdi. Toparlamış bir Bebe; bazen kenar forvet, bazen santrafor rolüyle, giden 10 puanı geri çevirirdi belki de. Fiziği ve yetenekleri, o kadar önemli bir açığı kapatabilirdi yani… Neyse, arkadaşa bacak nakli yapıldı herhalde, geçmiş olsun. 8 ay sonra “Pektemek ve Bebe” aromalı bir takım görebiliriz nihayet.Ama daha erken, play-off’lara anca fit olur. O döneme kadar, en azından ikincilik şansını çöpe atmamak gerekiyor. Alınan son bilgilere göre Hüsnü Güreli, en son 10 gün önce Beşiktaş hesaplarını incelerken görülmüş. O nedenle Şampiyonlar Ligi kapısını sonuna kadar zorlamak gerek, Avrupa Ligi çeyrek finalinden bile daha değerli bir hedef aslında.

Velhasıl, hazır Quaresma sorununun üzerine gidilmiş ve muhtemelen takım yeniden bir havaya girme eğilimindeyken; kalan ve basit gözüken 4 maçı kazanmak gerekiyor yarından başlayarak. Bunu yaparken, aynı zamanda At. Madrid rövanşının provası da yapılabilir mesela…

Simao’nun forvet arkasında; Edu yada Holosko – Pektemek gibi bir ikilinin hücumda olacağı bir düzen mesela… Simao eski temposunda olmaya bilir; ama görünen o ki şut ve pas yeteneği hala tazeliğini koruyor. O nedenle, onu 60 metrede bırakmak yerine daha sınırlı bir görev verilebilir. Sınırlı ama kaleye daha yakın bir görev… Eğer iyi bir uyum yakalanırsa bu hücum hattıyla, aynı şey Perşembe günü de denenebilir.

Zira Ernst’in yokluğunda, muhtemelen Necip oynayacak “süpürücü ortasaha” pozisyonunda. O da, daha bu maçtan ısıtılabilir. Gerçi, ben malulen emekli olduğunu sanıyordum ama Aurelio da hala Beşiktaş’taymış. Ama durumu nedir bilinmez… Ben yine de kadroya Ernst’i yazayım; hazır hafta içi de oynamayacak, keli kızarana kadar kullanır onu Carlos.Quaresma konusunda ise nedir bilmiyorum… Ne kadarı doğru bilmiyorum ama (bir yalanlama da olmadı gerçi) duyduklarımız çok korkunç şeyler. Bildiği bütün küfürleri dışından okuması, üzerine krampon, su, Ekrem falan eline ne geçirdiyse fırlatması bir yana; “ben olmasan, sen olmazdın” lafı çok ağır. Doğru, ama ağır… Zaten hakaretin tanımı budur; altında bir gerçek yatar ama ağza alınması yüz kızartır, çok ağırdır. Quaresma da bunu yapmış.

Artık pek hayır gelmeyeceği belliydi de, sözde takımın en yıldızıyla da “alacaklarına karşılık fesih” noktasına doğru gidiyoruz. Sırf bu sebeple, Fernandes’in transfer durumuna cevabımız çok açık olmalı aslında. Piyasası olan adamı anında okutacaksın… Bunu sadece Carew’le yaptık. Ki, bir sonraki sene Youla ile partner olunca; önce topçuluğu sorgulanırdı, sonra adamlığı ve nihayetinde Lyon yerine Katar’a doğru yol alırken bulabilirdi kendisini.

6 yorum:

Bjk_KnightS dedi ki...

simao'nun sene başından beri o mevkide oynatılması taraftarıyım. ispanya'da top toplayıcılık yapmıs birini bile oraya koysan süper gol pasları atar. ve tabii simao'nun sut kabiliyeti de ayrı. ama biz onu hep kanat olarak gorduk. daha dogrusu görmedik... carew konusunda ki lafına da cok güldüm. aynen youla ile beraber yemedigi küfür kalmayabilirdi. q7 konusuna gelince gec alınmıs bir karar. zamanında fernandez gibi kesik yese, belki daha erken önlem alınsa belki o da fernandes gibi performansını sahaya yansıtırdı. yazık oldu ne diyelim. cuper ile ordu zor mac durumuna geldi artık. ama konu besiktas olunca en zor mac en kolay mac, en kolay macın en zor mac olabilecegini cok defa gorduk. yazılarını özlemisiz. tekrar sagol

Bjk_KnightS dedi ki...

bu macla ilgili bugün cok uzuldugum birseyi daha paylasmak istiyorum. bugun ntvspor'u actım iddaa tahminleri vardı. real betis- real madrid macı icin tahminlerde madrid'e 1.25, Betis'e 7.00 veriyordu. tam da arkasına orduspor-beşiktas maçını koymuslar. orduspor'a 2.30, besiktas'a 2.00 veriyor. bu tabloyu gorunce yıkıldım. basta iddaa'ya kızdım nasıl boyle olur diye. sonra düsünunce iddaa'nın gayet mantıklı bir karar verdigi sonucuna vardım. kimse demesin o real madrid diye. ama onun rakibi de ordu degil. rezillik yaa tam anlamıyla. inş düzelir su durum ve her bjk macı izleyince daha da yıkılmam.

enorton dedi ki...

Sivok Orduya götürülmedi. Ersan da yok. Yine 1000 tonluk Sidnei oynar büyük ihtimal ya da Toraman stopere Ekrem sağ beke geçer ama bence Sidnei oynayacak.

Orelyo oynayacak durumdaysa Perşembenin de hazırlığı bakımından Orelyo oynamalı defans önünde. Ernst ve Fernades ilerde de Simao, Veli, Pektemek oynar.

Simaodan forvet arkası olur mu konusu teoride çok uygun gözüküyor ama 1-2 maçta denenmişti sanırım pekte verimli olmamıştı ama zaten kanatta da verimli neden olmasın.

Ayrıca Q7 ye 20 milyon verdiler biz vermedik. Ben başkanın yalancısıyım :)

http://www.haber7.com/haber/20101229/Demiroren-Q7yi-20-milyon-Avroya-satmadik.php

d.amokachi dedi ki...

Mustafa kardeşim yeniden yazılarına başladığın için çok sevindim. Allah başka acı göstermesin. Maçla ilgili olarak Sivok götürülmemiş diye biliyorum. Geçen sene bundan kötü olamayız diyorduk hep daha kötüye gidiyor. Burak Kaplan şu maçta bile oynayamayacaksa ne zaman oynayacak çok merak ediyorum? Q7 sorunsalı birazda yönetememekle alakalı bence ama tabiikide yaptıkları için mazaret olmamalı. Ayrıca Fernandes içinde dönüş yolunda 1 şişe votka bitirmiş diye şeyler dönüyor. Almeida bir sakat bir iyi Simao desen ruhen emekli. Ez cümle Portekizliler tutmadı umalımda Huseklepp, Benitez gibi adamları getirebilecek bir vizyon yönetime gelir. Zira Huseklepp-Pektemek-Benitez üçlüsü herhalde şu anda bizim kimyamıza en uygun forvet hattı. Bundan sonraki süreç içinde birşeyler söylemek istiyorum. Her Beşiktaşlı kendi vicdanında bazı şeylerin hesabını yapmalı artık. Ben rahmetli Dayımdan miras Karakartallarımı (kendisi hep öyle derdi) yeniden şampiyonluklar yaşarken görmek istiyorum. Bunun içinde herkes üstüne düşeni yapmalı kombine, forma, belki bir atkı bir bere gücümüz yettiğince takımımıza destek olmalıyız diye düşünüyorum. Yoksa UEFA kriterlerinin uygulanmsıyla işler çok kötü boyutlara gelebilir. Saha içinide konuşamayacak hale düşmeyelim. Herkese hayırlı pazarlar...

Batistuta35 dedi ki...

Sivok kadroda yok, malesef sidnei oynuyor.toramanın yerine ekrem edunun yerine holosko oynuyor. sidnei hariç güzel 11 ama sanki javito sidnei madenini kullanacak ordan gedik vereceğiz gibime geliyor.

Cartalete dedi ki...

Arkadaşlar, sağlam elektrik kesintisi yaşadık. Yorumlarınızı geç onayladım haliyle, kusura bakmayın.

Sivok'un dışarıda kalışını atlamışım. Sivok - Sidnei'ye göre; Sidnei-Egemen daha kurtarılır bir tandem ama yine de.

Ufuk,

Evet, banttan olarak çekilen her A2 maçı yayınlanıyor.

İyi maçlar.