Öğrenilmiş Çaresizlik

Üç şutun olduğu maçta, otuz cümlelik yazı yazabilecek kadar hayalperest olsaydım; senarist olur, Geleceğe Dönüş 4’ü yazar devamını sağlardım. Güzel filmlerdi nitekim… O nedenle, maçın ışığında genel gerçeklere bakmak lazım. Mesela şu maçta kalbimi kıran iki şey var ve bunlar Beşiktaş’ın genel gerçekleridir.Birincisi; takımın hiçbir şekilde baskı kuramıyor, ortasahada dönen topları alamıyor ve 1-1’e razı şekilde, “öğrenilmiş çaresizlik” örneği sunuyor olmasıydı. Öncelikle Necip’e, geçen maçta benim de az biraz yaptığım gibi gereksiz bir “haklısızlık etme” durumu mevcuttur. Ernst rölanti oynamaya başladı ki, haksız diyemem. Fernandes, zaten topsuz oyunda en fazla pozisyonuna koşan bir adam. Necip olmadığı zaman “ortasahayı doldurma” göreviyle, geriye bir tek Veli kalıyor ki, o da Necip’le anlamlı oluyor; Necip de Veli ile… İkisi varken, ortasahada dönen toplara daha fazla egemen olabiliyor Beşiktaş ve takım halinde değişiyor. O yüzden; saçma paralel pasları, iyi sonlandırmadığı hücum atakları bir yana, Necip bu takımın en azından mevcut düzende değişilmezidir. Perşembe de öyle olmalıdır… Çünkü hücum yapmak için, öncelikle topu geri almak lazımdır...

Kalbimi kıran diğer şey; kenarda Burak’ı görerek heveslenmiş, üzerine Edu’nun “ampul gibi asma” adı altında eski bir tabiri hayata geçirmesiyle iyice tavan yapan heyecanımın, Burak’ın geri oturmasıyla sönüşünü hissetmemdi… Belki Burak girince maç 1-2’ye dönemeyecek, hatta 2-1 olacak ve mağlup olup oturacaktık ama en azından ben “Carlos bir şey denedi, olmadı” diyebilecektim. Şimdi diyemiyorum… Edu’nun golü sonrası, maçı yine oluruna bıraktı ki; maçın oluru en fazla 1-1’di Beşiktaş adına. Yine, sadece duran top ve uzun şutların kerametine kalınacaktı…

Oysa o kadar da boş maç değildi bu. İkincilik şansı hala tazeydi… Şimdi, ancak Galatasaray Kadıköy’de ters bir sonuç alırsa o şans doğar, yoksa en iyi ihtimalle Beşiktaş Avrupa Ligi’ne gider. Ben ikincilik yani Şampiyonlar Ligi şansının hele de maddi olanakların bu kadar buhar olduğu dönemde, bu kadar kolay şekilde terk edilmesini kabullenemiyorum. Hem Carlos, hem de futbolcular adına… Haklı olarak, CAS’’ta dava manyağı yaparken arada top oynayın da, kulüp para kazansın, maaş ödesin yani…İşte, bu sitemi de yarım ağızla yapıyorum aslında. Çünkü ortada bir takım yok, haliyle takım ruhu da yok… Bunun nedenleri bellidir; kulübün takım kurma babında belli bir stratejisi hiç olmadı. Sadece futbol gerçeklerini göz önünde tutularak, yeni bir planlamaya gidilmedikçe böyle bir takıma da sahip olunamayacak ve bu tip maçlarda öğrenilmiş çaresizlik sürecektir… O nedenle, gelecek yönetimin öncelikle bunu değiştirmesi ve “isimli futbolcu” tabusunu kırması gerekiyor. Çünkü takım olamamanın başlıca sebebi budur… Sadece futbol değil aslında, her konuda bir isim manyaklığı vardır ülkemizde. O nedenle ne Pamelalığı, ne Andersonluğu kalmış hatun, “çoh seksi” maksadıyla reklama çıkartılıyor. Neden? E çünkü zamanında Pamela Anderson’du…

Avrupa’da, biraz Yunanistan dışında “isim transferi” yapan başka bir lig yok. Gelecek yönetim her kimse, gelecek teknik heyetle birlikte (ki Carlos, bu apoleti pek hak etmedi; nedenlerini sezonun devamında kısa kısa geçeriz) eline kağıdı-kalemi alıp, biraz alt yapıdan biraz ekonomik yabancılarla “bölge transferleri” ile yeni bir Beşiktaş’a geçiş yapmalılar. Zira eldeki oyuncular o kadar da kötü değil. Hatta düzeni bozanlardan kurtulduktan sonra, biraz da üzerine eklentiler yapılırsa çok iyi bir ekol tutturulacağı, Ocak sonuna kadarki maç periyodunda belli edilmişti…

26 yorum:

enorton dedi ki...

Bugünkü durumun suçlusu Carvahal değil elbette ki ancak Carvahal de Beşiktaş'ın hocası olamayacağını gösterdi. Çok sevsem de her maç müthiş hatalar yapıyor. Gençler kulubede çürüdü gitti. Liderden 20 puan fark yedik, Perşembe günü de elenirsek elde var sıfır.

Bu maçtaki Burak olayında da gösterdi ki adam Beşiktaş için Playoff u yeterli görüyor. Veli fişi çekmiş, at sağa Simao yu sola Burak'ı, zaten pek de iyi oynamayan Pektemek yerine de Mehmet Akyüzü al. Adam bu zeminlerde, bu maçlarda atıyordu geçen sene gollerini. Yazık çok üzülüyorum. Burak'a da , Mehmet e de, Atınça da, Mamiye de... Eğer İsmail sakatlanmasa Tanju da hiç oynayamayacaktı. Neyse bu sezon geçti gitti...

Yeni yönetim yeni başlangıç demek yeni bir hoca şart bence. Tayfur hocanın ne kadar vizyonsuz, çapsız olduğu tapelerden de anlaşılıyor. 2 sene önce Mustafa Denizli ile yollar ayrıldığında yine burda yazmıştım yine yazıyorum. Beşiktaş için en uygun aday efsane futbolcumuz Mehmet Özdilek dir. Duruşuyla, süper lig tecrübesiyle, yıllardır ligin en zayıf kadro ve bütçesine sahip Antalyaspor ile gösterdiği başarıyla. Ne başarısı var demeyin lütfen, Antalyanın senelerdir bu ligde kalması mucizedir.

Zaten kulup küçülmeye gidecek, artık büyük paralı hoca futbolcu devri de bitti. Alalım Şifoyu 5 yıllık sözleşme yapalım. Ama öyle koftiden sözleşme değil, 2-3 mağlubiyetten sonra kapının önüne koymayalım adamı. Gerçekten 5 yıllık anlaşma yapalım. Sivok, Ernst, Hilbert, Fernandes dışındaki tüm yabancılar gidebilir. Hatta iyi para veren olursa Fernandes de satılsın, Zaten satış hakkı Mendes'de diyenler var. Eğer öyleyse bize sormazlar bile.

A2 den gelecek oyuncularla, yurt dışından bulunabilecek 1-2 gurbetçi futbolcuyla yeni bir başlangıç yapabiliriz. Ben ayrıca yaşı büyük olsa da bir 10 numara alınması taraftarıyım. Öyle yüksek maliyetli değil. isterse yaşı 35 olsun ama profesyonel olsuni takımda tecrübesiyle gençlere örnek olsun. Topa bassın, oyunu yavaşlatsın, ara pası atsın vs. Geçmişte Sergenin, 2 sene önce yusuf'un yaptığı gibi. Mesela Denzilinin takımında Ali Kerimi var geçmişte Bayernde falan oynamış yaş 34 ama AL Hilal maçında izledim müthiş oynuyor adam. Bu adamın ayarında bedelsiz birileri bulabilir. Çok da şart değil...

Son olarak bugün Q7 ne kadar suçluysa onu bu duruma getiren, hoca , yönetim, taraftar da aynı şekilde suçludur. Adam kafasına göre kart görüyor ceza yok, ülkesine gidiyor 2 ay sonra göbekli geliyor gelir gelmez 11 başlıyor. Bugüne kadar çalıştığı tüm kuluplerde profesyonel olmadığı için başarılı olamamış adama kaptanlık veriyorsun vs.

Son olarak şunu söyleyeyim takımda ağabey yok. Bugün Barcelona da hala Puyol sözleşme yeniliyor, çok mu süper oynuyor, Barçanın çok mu ihtiyacı var? Beşiktaş'ta eskilerden bir tek Toraman var. O da bu duruşa sahip değil. Deli iboyla yaşadığı kavgaları vs takıma ağbilik, kaptanlık yapacak karizması yok. Eskiden Rıza vardı, Recep vardı, sonra Şifo vardı, beğenmesek de Sergen vardı, ondan sonrası yok. Sürekli sirkülasyonda olan bir takım.

2 sene önce şampiyon olan takımdan sadece Sivok ve Ernst var 11 oyuncusu olarak. Dünyada başka bir takım var mıdır bu denli sirkülasyon gösteren bilemiyorum. Zaten bu hızla oyuncu değişirse ne başarı gelir ne takım ruhu. Bugün beğensek de beğenmesek de Fenerbahçenin değişmeyen bir oyun yapısı ve kadro düzeni var. Sadece Aragone seğiştimeye çalıştı o da başarılı olamadı zaten. O yüzden adamlar en kötü sezonda bile 2. oluyorlar. Aragones sezonu dışında ligden erken koptukları bir sezon yok.

Keşke sene başında Bielsa'yı alabilseydik. bu sene Bilbao ile yaptıklarını herkes görüyor. Ama o tren de kaçtı, Schuster tipinde aşırı egolu bir hoca getirip yeni riskler almaya gerek yok bence. Son sözüm Şifo Mehmet :)

Cartalete dedi ki...

Bence de Şifo, iyi bir seçim olabilir. Nedese yabancı hoca olunca, hemen uçuşa geçilecek diye bir beklenti oluyor. O yüzden düşük profilli olacak muhtemel yeni takıma, Şifo daha uygun olur.

Aslında Abdullah Avcı kadar popüler olamaması bir tuhaf. İBB ile aynı topu, aynı sistemi oynatıyor üstelik daha düşük bütçe daha genç kadro ile.

EC dedi ki...

Takim son 8 macta 19 puan kaybetmis, insanin bazi seyleri denemesi dusunulebilir degil mi? Hayir hocamiz bunu denemekten korktu.. (Tayfur Havutcu'nun bu olana bitene ne dedigini duyan var mi? )
Neden yedek agirlikli bir kadro ile cikmadi Orduspor macina.. Persembe gunku Avrupa maci nedeniyle as oyunculari ! da boylelikle dinlendirmis olurdu.. yine mac yogunlugundan sikayet etti.. o zaman 89 dk da oyuncu degisikligi degil de 46ci dakika da yapacaksin... bazi oyunculari rotasyona koyacaksin.. Galatasaray 2000 de sampiyon olurken o rotasyonu iyi oturtmustu.. Carvalhal cesaret edemiyor..
Orta saha da Alves'i goremedik daha, Muhammed ve Burak ile bir genclestirme, ileri de de Mehmet Akyuz lu Mustafa Pektemek li bir canlandirma ve hizlandirma organizasyonu pekala yapilabilirdi.. devam edecek olursak defansa da Atinc i monte edip Egemen le birlikteligi denenebilirdi.
A2 takimi basarili ilerliyor oradan sag ve sol bekler A takima yukseltilip bu macta yedek de olsa denenebilir ve boylelikle tum Alt Yapiya bir YESIL isik yakilmis olurdu..
Avrupa da bu genc oyuncular Hollanda da,Almanya da, Ispanya da oynuyor..
Olmadi, gitti Sidnei koydu, sanki Mendes diyorki bu adami oynat da mac basina dan para kazansin yada kariyer yapsin ki ben onu baska takima satayim.!!!

Bunlar sadece Pazar gunu olabilecek seylerdi olmadi..

Bu ise 8-9 yildir olan ve bu yil dibe vuracak olan gercekler..

Hersey Demiroren'in Taraftar sisirmesi ve kendisinin de para aklamak istemesi ile ortusen sacma sapan transferler yapmasiyla basladi...
Bonservislere neler odedik neler? Oynatamadigimiz adamlari baska takimlara verdik oralarda oynarken de maaslarini odedik, oduyoruz...
Ismail 6.5 mil €, Tabata 8.5 mil €, alinan onca yabanci, yerli.. teknik direktorler.. vs ile harcanan, savrulan BJK nin gelecegi !
80 civari sanirim tranfer yapildi ve bugun ku mali tablo yaratildi..

Hala cogunluk Quaresma mi hakli, Carvalhal mi akli tartismasinda bogulurken, bu darbogazdan nasil cikilacagini konusan yok..
Bu takim seneye avrupa da olmayabilir..
Kulubun en son Baskani da zaten 3-4 yil gitmesek olur diyerek TFF baskanligini kazandi bu soylemiyle !!!
Nerede Turkiye nin gercek futbol izleyicileri.. Turkiye yi bir Arnavutluga, bir Kuzey Kore ye bir Suriye ye donusturmeye calisip kendi liginde sag eliyle sol elinin musabalariyla zaman olduren ve bu kisirliga itekleyen yonetici musveddelerine karsi, poh pohcu Lig TV ye karsi neden tum gercek futbol severler birlesip de gerekli tepkiyi koymaz..
Maclara gitmeme, Decoder lari geri verme.. bilgilendirici, uyarici tezahuratlarla ortamin farkinda olmayip da hala yildiz transferi pesinde kosan Caf Caf ci taraftarlari uyandirma islemine soyunmaz !!!
Deniz Bitti.. Futbol da bitti...

Luksemburg dan...

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

İçine düştüğümüz durumla ilgili söyleyecek çok şey var. Ama özet geçiyorum, Carvalhal Beşiktaş'ta hocalık yapacak vasıfta bir teknik adam değil.

Carvalhal bu takımın başında 31 lig ve kupa, 11'de Avrupa liginde maça çıktı. Evet, yoğun bir maç trafiğinin içinde kaldı ve bazı bölgeler için alternatifi olmayan bir kadroda yaşanan sakatlıklar sahaya çıkartacağı kadroda sıkıntılar yaşamasına sebep oldu. Sonuçta bu senenin planlamasında teknik adam olarak Tayfur Hoca geçiyordu.

45 maçın sonrasında geldiğimiz noktaya bakıyorum da, Carvalhal ile oynadığımız futbolun bir açıklamasını bulamıyorum. Braga maçlarına çıktığı kadroya da bir şey demiyorum. Beşiktaş'ın elinde kalan son kulvarda ilerle de nasıl ilerlersen ilerle. Sonuçta 180 dakikanın sonunda Uefa sitesine düşen haberde, turu atlayanın ismi yazıyor, iyi top oynayanın değil. O yüzden forvetsiz başladığı maçlara da bir şey demiyorum.

Ama çok basit hatalar yapıp, sürekli aynı hatalarda ısrar etmesini anlayamıyorum. Herkesin söylediği şeyleri söyleyip, laf gevezeliği yapmayım. Dediğim gibi Carvalhal Hoca ile Beşiktaş futbol olarak ilerleme kaydedemez.

rivaldo dedi ki...

@cartalete
Antalya ligin en yaşlı kadrosuna sahip galiba:).Ama Emrah iyi oynayınca, alt liglerden genç milli birkaç oyuncuyla daha kadroyu takviye ettiler.Üstelik nerdeyse tamamen bonservissiz oyuncularla kurdu Şifo kadroyu.Kulüp kasasını artıya geçirmiş.

Carvalhal sonrası Tayfur Havutçu gibi bir ihtimalde var.Bir de yeni başkan Serdal Adalı olursa daha da ön plana çıkabilir.Tayfur Havutçu o makamı Şifo dan daha fazla hak etmiyor.Bana kalsa Samet Aybaba bile daha öncelikli olurdu.

Takımın zaten genç ve iyi bir yerli iskeleti var.Yapılacak şey 30 yaş altında dinamik ve profeyonel birkaç yabancı oyuncu takviyesi.Sezon sonu bu şekilde boşa çıkacak birçok oyuncu var.1-2 tanede Bebe modelindeki gibi katkı sağlayabilecek genç oyuncu kiralanırsa hem oyuncu giderleri azalır, hem de rotasyon genişler.Ama eldeki Portekizlilerden kurtulmak o kadar da kolay değil.

Aslında hepsi gelecek yönetimin yapısına bağlı.Şu hep seçim vaadi olarak kalan profesyonel yönetici kavramı gerçeğe dönüşürse, iyi bir kadro mühendisliğiyle önümüzdeki dönemi atlatabiliriz.

Birde Hasan artık A takıma çıkmalı.Gelecek sezon ya da yaz kampı bile geç olabilir.Şu dönemdeki performansı ödüllendirilmezse motivasyonu azalabilir.Tam da her türk futbolcusunun kariyerini belirleyen dönemde.Geçen ki maçta takımın tüm ortasaha organizasyonunu o sağlıyordu.

yilmaz dedi ki...

beni üzen yukarıdakilerden farklı olarak bir olay var. ve bu maalesef yıllardır devam ediyor. ben şunu anlamıyorum. bizim takımın başına geçen hocalara yeteri kadar beşiktaştan bahsedilmiyor mu? ya beşiktaş nasıl orduspor önünde mahkum oynar? bir büyük takım, oynadığı maçlarda yener yenilir eyvallah ama maçı domine eden takım olmalı. nasıl olur da orduspor 1-0 öndeyken bile bizim yarı sahamızdan çıkmamıza izin vermez bunu kabüllenemiyorum. Son dakikada ordu gol kaçırıyor, 3 kişi bizim kalemizin önünde, ani atak yapma şansımız var. kalecimiz oyuncularla tartışıyo. aklım almıyor. schuster'i hep eleştiriyoduk defansı çizgide kuruyor diye, e ama büyük takımlar zaten gol yerlerse bu şekilde yemeliler değil mi? biz barça'yı chelsea'yi liverpool'u manu'yu onlardan daha iyi olduğumuz için değil akıllı bir futbolla zaaflarını değerlendirerek yendik. ama maşallah samsunu, ordusu, kayserisi,sivası resmen bizi ezerek yeniyor. çok garip bir durum değil mi?

Cartalete dedi ki...

Şahene yorumlar gelmiş ve hemen hepsine katılıyorum. Özellikle Yılmaz'ın dikkat çektiği gibi, takımın bir Anadolu takımına karşı mahkum oynuyor olması çıldırtıcı. Son dakikalarda, adamlar zaman geçirme eğiliminde olmayı bırakın, hızlı hareket ettiler yahu...

rivaldo,

Ortalama olarak yaşlılar evet. :) Yanlış tabir kullandım, iyi olan genci oynatıyor diyecektim. Mesela Emrah çıkmış 28 maça, Musa da baya oynuyor. Biz hala Hasan'ı 18'e sokamadık. Çoğu kez yedek kulübüsesi ortasaha bölgesinde alternatifsiz kaldı.

Cartalete dedi ki...

Bir de Şifo için şu da referans olmalı; eline aldığı adamı tekrar parlatıyor. Necati'nin durumu çarpıcı mesela. Keza Tita, İncemen, Kerem gibi adamlardan da maksimumları neyse onu alıyor.

box2boxMC dedi ki...

Cenk
Hilbert
Sivok
Egemen
Ersan
İsmail
Tanju
Necip
Veli
Ernst
Burak
Pektemek
+A2

dışındakileri gönderip geçen sene GS nin yaptığı gibi ama daha ucuz hatta bonservissiz adamları bulmak lazım. Bu takım doğru taktik ve doğru taktisyenle Tello'nun 10 numara oynadığı bi takımla şampiyon olmuştur. Umarım yeni başkanda koltuğunu sağlama almak adına şov transferleri yapmaz yine. Bize desinki 2 sene daha şampiyon olmayacaz, razıyız... Bu dibe vurma fırsatınıda değerlendiremeyip yine abuk sabuk işlere girersek bu sefer 2 senemiz değil bir 10 senemiz daha gider.

Cartalete dedi ki...

Bu arada Rivaldo, 5'lemişiz; golleri hatta mümkünse maçı yüklesen ne güzel olur :)
Şu 1 tl'lik olay güzel de, 5 ayda Digi'den anca üyelik iptali yapabilmiştim. Yeniden o formu görünce gerildim.

Bjk_KnightS dedi ki...

serdar adalı'nın basa gecmesini bir türlü isteyemiyorum ama taraftarın cogu serdar adalı diye ölüyor. bu transferler demiroren zamanında yapıldı ama hepsini adalı yaptı. yine aynı tarz transferler yapılacak. ondan korkuyorum. var yaa sinan vardar'ın cok karizması yoktur ama altyapıdan oyuncuların oynamasını saglayacagına guvenim tam. ve hoca seciminin de ona gore olacagına. tabii sifo gelse de süper olur

rivaldo dedi ki...

A2 maçı golleri
http://www.youtube.com/watch?v=vppNe6HWlfw&feature=youtu.be

Ali İhsanın attığı golü Almeida hayatı boyunca atamaz muhtemelen.Şu vuruşu yapacak bir forvetimiz ne zamandır olmadı.

Cartalete dedi ki...

Çok teşekkürler.

Ali İhsan'ın golü mükemmel. Böyle modern bir forvet yok başka Türkiye'de. O vuruşu İbrahimoviç çok yapar, nefis.

Almeida'nın bu şekil gol atma şansı sıfırken, kendisinden 20 cm kısa olmasına rağmen Ali'nin kafa golü atma şansı onun kadar olabilir ileride. Öyle de garip bir durum var :)

Adsız dedi ki...

CARTALETE keske sen bu takimin tdsi olsan

Cartalete dedi ki...

Bir arkadaşımız da başkan olmamı istemişti geçen gün, eyvallah :)
Kulüp yapısı olarak herşeyini düzeltmiş bir Beşiktaş'ın, taraftarı olmak da yeter. En azından havadan, besinlerden aldığımız hayat kısaltıcı maddeleri maç izlerken almayalım.

Bu arada Ümit Karaal'ın dripling yeteneği de sağlammış, Ali'nin golü öncesi gözüküyor.

rivaldo dedi ki...

Ali İhsan Almeidayla kafa topu mücadelisini kazanır bence.Gördüğüm en iyi sıçrayan futbolcu olabilir.Ama boyu kısa olduğundan zıplarken zamanlama hatası yapıyor sıklıkla.Bu problemi aştığında gerçek anlamıyla tam bir forvet olabilir.

Ümit driblingin yanında savunmada da fena değil.Hatta şuan bile A takımda oynamasına tek engel fiziğidir.

box2boxMC dedi ki...

Genelde her sene bu dönem FM yi açıp BJK yi alıyorsam anlaki BJK nin durumu ligde fenadır. Kendimce kötü durumda olan BJK yi FM de kurtarıp oyunda olsa keyiflenmektir amacım. Bi de şöyle bi huyum var, her ne kadar adam FM de iyi oynuyor olursa olsun gerçekte kötü oynuyorsa ya da ben adamı sevmiyorsam takıma almam kesinlikle.. Bu şartlar altında aşağıdaki gibi bir kadro oluşturma niyetindeyim...

Sinan Bolat

Hibert-Sivok-Egemen-İsmail

Ernst-Jem Karacan

Yabancı-Muhammed-Yabancı

Yabancı

Yedekler:
Cenk
Ersan
Toraman
Necip
Veli
Pektemek
Yabancı

Bjk_KnightS dedi ki...

baskanlık secimiyle ilgili bir baslık acar mısın. ya da sorularımı burada sorayım. sence hangisi kötünün iyisi. hepsi kötü gibi. ve yalcın karadeniz nasıl biridir tam olarak. kimse sevmiyor ama neden sevmiyor onu tam olarak anlayamadım.

Cartalete dedi ki...

Sanırım Seba'yı kullanarak öne çıkışından dolayı peşinen anti-pati topladı. Beşiktaş her geçen gün batarken, divan kurulu başkanıydı. Ve onun sesini sadece "4-5 büyük yok" gibi gereksiz bir konuyla duyduk. Yani o gün ses etmeyen, bugün için iyi bir kalkınma planına sahip olacağını pek sanıyorum.

O gelmezse kim gelsin sorusuna da cevabım yok. Serdal Adalı'nın ayakları yere basan tavrı ve Güreli ile olan işbirliği beni umutlandırmıştı ama o oluşum da başlamadan bitti.

Bakacağız artık.

Bjk_KnightS dedi ki...

yaa diger adayları saymıyorum bile. yk kazanır kesin. ama iste ne olacak acaba.cok kotu haller bizi bekliyor gibi geliyor. off off

yeronda dedi ki...

Gerçek Beşiktaşlı olduğunu bildiğimiz adamların bile başkanlık için topa girmemesi mali tablonun nekadar kötü olduğunun bir göstergesi aslında.Tuncay Özilhan bir açıklama yaptı en son ve mali durum tahmin edilenden çok daha vahim dedi.Bu şartlarda (gönlümden geçen Serdal Adalı da başkanlığa aday olmadığına göre) sanırım Fikret Orman yada Murat Aksudan başkası başkan olmaz ve olamaz.Fikret Ormandan ziyade Murat Aksunun daha mantıklı olabileceğine dair kendimi inandırmaya çalışıyorum diyelim (:
Tabii ekibi kimler olur,mali tablo nasıl düzene girer,plan projesi nelerdir bilemiyorum.Zaten görünen o ki cidden başkan olan enkaz devralmış olacak.Olağanüstü genel kurul var doğru düzgün aday yok çekişme yok.Adı geçen herkes sanki Büyük Beşiktaş Kulübüne başkan olmak bir onurdan ziyade adaylar için bir külfetmiş,bir lütufmuş gibi davranıyor.Yıldırım Demirörene kulübü bıraktığı bu erişilmez muassır medeniyet seviyesi için nekadar teşekkür etsek az(!)

Futbol takımı da bu sezonun en önemli maçını yarın oynayacak olmanın bilincinden çok uzakta gibi görünüyor.Quaresmanın yarattığı olumsuz atmosfer takımı da oldukça huzursuz ediyor belli ki.Çoktan havlu atmış gibiyiz.Eğer Quaresma perşembe günü sahada olur ve beşiktaş gol veya goller yeyip maçtan erkenden koparsa tribünlerin tepkilerini düşünemiyorum bile.Sırf bu yüzden dahi Quaresmayı oynatmamak mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.Üstelik takım o yokken daha dirençli,daha motive ve daha mücadeleci.

Turdan umutlu muyum?İmkansız değil ama bu durduralamayan çöküşten bu maçla çıkışa geçmeyi denemek oldukça zor olacak.Yinede siyah ve beyazın olduğu heryerde umut vardır.

@Cartalete
Maç önü yazını sabırsızlıkla bekliyorum.

enorton dedi ki...

Murat Aksu aday olmuyor. Şuanda en ideal aday Fikret Orman duruyor. zamanında taraftarın da desteğini arkasına alan Demirören'e 162 oyla kaybetmişti. İnsallah bu sefer kazanır.

Bjk_KnightS dedi ki...

yaa yk aday olunca kesin alacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum. ve diger adaylara umutla bakamıyorum bile. ama aralarında tek umut veren fikret orman gibi. 10 senedir baskan olacak ama olamadı. artık olsun da bir de onu görsek. ama cidden cok gucsuz oldugumuzu goruyoruz. seba birine olmalı diyor. o da hadi seba dediyse olayım diyor. saka gibi yaa. bu kadar ayaklar altına alınmamalı besiktas baskanlıgı...

fb baskanlıgı icin cok guclu kac aday cıkar. unal aysalın yonetiminde bile bizim adaylardan daha güclü adamlar var. bu neee yaa.

tannhauser dedi ki...

Selamlar,
Gönül isterdi ki deplasman tribününde olduğum bu maçın havasını ileteyim sizlere. Tv'de resmin içine çok girdiğimiz için hayranlıkla izlediğimiz Fernandes'in büyük resimde takım oyununu nasıl yavaşlattığını (ki kendisini her canlı izlediğimde bu kanıya varır, zaman içerisinde tv'den izleye izleye, yorumları okuya okuya tekrar hayran olurum kendisine) ernst ve veli'nin asli görevlerinden uzaklaştıkları için takımın oynayamadığını filan anlatayım. hatta yediğimiz golde itirazıyla takımın motivasyonunu düşürerek hatanın aslan payını alan ernst'e kızgınlığımı aktarayım. ama öyle bir döneme girdik ki, at izi it izine nasıl karışır canlı bir şekilde görüyoruz. tüm adaylar bulanık suda balık avlıyorlar. adaylığı devam edenler de adaylıktan çekilenler de her hareketleriyle Beşiktaş'ımızı düştüğü durumdan kurtarmak yerine kendileriyle ilgili hesaplar içerisinde olduklarını görüyorum. yahu cepten para vermek haricinde bir projeden bahseden tek isim Bülent Deriş.

Tablo çok vahimmiş, sanıldığından vahimmiş. miş miş, mış mış... Bu işin içerisinde borsa manipülasyonu kokusu var. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama oldukça mantıklı bir görüşü biraz genişleterek aktarayım. Önünüzde bir ülkenin en prestijli on markasından biri var. Uzunca bir süre kötü yönetilmiş olsa da, borç gırtlağa dayanmış olsa da "Beşiktaş ulan". Bu takım (şirket) en kötü yönetildiği haliyle yıllık 100 milyon tl üzeri ciro yapıyor. Durum ne kadar vahim olabilir ki? Vahim olan tek şey kısa dönem borçlar. Bunun için de yeni başkanın cebindeki paradan ziyade aklındaki fikir önemlidir. Paralı başkan bana göre hiçbir şeyin değişmemesinden başka bir şey değil. Yahu insan, her şey bir yana devlet bu kulübün batmasına seyirci kalamaz. Bu kulüp batmaz. Burası açık ve net. Bulanık suda yüzmeyi seven dip balıkları ortamı tabloyu daha da karamsar hale getirerek, Beşiktaş'ı kendilerinden başka kimsenin kurtaramayacağı yanılsaması yaratmaya çalışıyorlar. Beşiktaş bu badireyi öyle ya da böyle atlatacaktır.

Kendi adıma, başkan adaylığı hala devam eden Nazmi Koca'nın adını ilk defa duydum. Bülent Deriş ismi ise genelde kongre zamanları gündeme geliyor, bunun haricinde necidir bilemeyeceğim. Yalçın Karadeniz zaten sevimsiz bir adamdı, YD bağlantısıyla, Seba'dan nasıl aldığı belli olmayan icazetle iyice sevimsizleşti. Şu durumda kötünün iyisi olarak Fikret Orman var gibi. Doğrusu daha önceki kampanyasında, siyasi bağlantısı, işiyle ilgili bazı spekülasyonlar bir yana tutulursa Murat Aksu bana oldukça aklı başında gibi gelmişti. Hiç yoktan projeleri vardı adamın. Keşke adaylıktan çekilmeseydi. Bilmiyorum farkında mısınız, sözlerle kendini doğru düzgün ifade edebilen yöneticilerden mahrumuz yıllardır. Murat Aksu bu anlamda da bir boşluğu doldurabilirdi.

Uzattıkça uzattım. Her ne olursa olsun, Beşiktaş Beşiktaş'tır. Nasıl bilim adamları Tanrı'nın var olmadığını tüm delilleriyle ispatlasalar bile Tanrı'ya inanan milyarlarca insan olmaya devam edecek, Beşiktaş da -benim için- böyle bir şey.

@rivaldo: şu ortamda beşiktaş'ı yaayabilecek bir fırsat sunduğun için kendi adıma ne kadar teşekkür etsem azdır. kanalına da abone oldum, video yüklediğini sen söylemezsen ben söyleyeceğim :)

delSolar dedi ki...

Her zaman diyorum bu takimin hocasi sifo'dur. Tayfuru 10 a katlar. Sifo inonudeki Antalya maclarinda nasil karsilaniyor? Seyirci ile diyalogu nasil?

delSolar dedi ki...

Birde su var, fernades satillmasin, onun yerine maasi ve egosu yuksek oyuncular satilip, fernandes etrafinda a2 destekli genc bir takim olusturulup basinada sifo gecsin