Riccardo Saponara

Mauro Camoranesi diye bir abimiz vardı hatırlarsanız. 3-5-2, 4-4-2 fark etmeksizin sağ açık oynardı, 4-3-3’ün sağ forvetinde oynardı, zorlarsan orta saha oynardı, koy western filmlerine; Clint Eastwood’un apaçi yancısı olarak bile oynardı… Gerçi hala oynuyormuş Lanus’da; görünen o ki futbolu başladığı yerde bitirecek.
Aslen Arjantinli olmasına rağmen Azzurri forması giyiyordu bilindiği üzere. 2006’nın şampiyon takımında da yer almış, 4-4-1-1 sisteminin önemli bir parçası konuma gelmişti. Onun varlığıyla Zambrotta, rahatlıkla hücum çıkışları yapabiliyordu mesela… Kendisi de gayet yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen, beklerini oyunun içine atacak kadar savunma yetilerine de sahipti. Değerli bir oyuncuydu.

Empoli’nin 91’li kanat oyuncusu Saponara’yı ilk izlediğimde, aklıma Camoranesi geliyordu. Savunmada çok başarılı, oldukça enerjik bir oyuncu… Bunun yanı sıra topla çizgiye inip, etkili hücum aksiyonlarında bulunabiliyor. En güzel özelliği de, ters kanattan gelen ataklarda hemen arka direğe koşu yapması. O anlarda yerden olduğu kadar -duran topları kullanacak kadar düzgün bir sağ ayağa sahiptir- 1.84’lük boyuyla havadan da etkili olabiliyor.

Yakın zamana kadar İtalya U21’in değişmez oyuncusuydu, zaten kendisini de ilk orada fark ettim. Ümit Milli Takımımıza da karşı oynamış, hatta İtalya’daki maçta gol atmışlığı vardır. Ancak bünyesinde olduğu Empoli oldukça kötü bir takım. Şimdiye kadar büyük sıçrama kaydedememesi,  orada yeterince ‘fark edilemeyişindendir’  bana göre. Özellikle de bu sezon oldukça kötü gidiyorlar; 6 maçta 1 puanla sonuncular. Tek puanın geldiği Novara deplasmanında da, tamamen Saponara’nın kendi yeteneğiyle attığı 2 golle puan almışlardı. 

Serie B; vitrinde gözükmeyen ancak tozlu raflar arasında sıkışıp kalmış birçok değerli yeteneği içinde barındıran bir lig. Her iki kanatta oynayabilen, oyunun her iki yönünü de uygulayan, çok iyi potansiyele sahip bir oyuncu olan Riccardo da onlardan biridir. Yakında daha yukarılarda görme umuduyla…

6 yorum:

Bjk_KnightS dedi ki...

Meşgulsün heralde. MAç yazısı yok mu?

Cartalete dedi ki...

Maç akşam değil mi? :) Maç önü yazısını diyorsan, söylenmesi gerekenleri zaten maç yazılarında konuştuğumuz için çok gerekli görmüyorum.

forma-aşkı dedi ki...

Konusu açıldı madem:), bu akşam bana göre sezonun en kritik maçına çıkıyoruz.Sezonun hedefini koyacağımız maç Sivasspor maçı olacak.Skor tahmini yapmayı sevmem ama içimden nedense 1-0 gibi bir skor geçiyor:)

Adsız dedi ki...

@Cartalete

Başla bence maç önü yazılarına. Gerekiyorsa her hafta aynı şeyleri yaz ama yaz yine de, biz okuruz :)

Cartalete dedi ki...

Ben o kadar boşluk yaratacağını tahmin etmemiştim. Madem aynı şeylerden de sıkılmayız diyorsunuz... Bu hafta geçti de, artık bir dahakine :)

Batistuta35 dedi ki...

Bence de yaz abi biz sıkılmayız okuruz.Zaten beşiktaş yazan blog pek kalmadı.Herkes köşesine çekilmiş.Blog yer imlerinde ekli her sabah açıyorum yeni post var mı diye. Bazen de eski postları tekrar okuyorum nostalji diye:)