Gol Atan Zirveye

Gök gürültüsüyle karışan tribün sesleri… Yeşil bir su örtüsü üzerinde çırpınan futbolcular… Her golü atanın yüzünde okunan heyecan ve o sahaya rağmen ancak bir futbol filminde yaşanacak eksantrik goller…
Çok acayip bir Roma Derbisi’ni geride bıraktık. Ligde son üç maçtır kazanamayan, son hafta Alejandro Gomez’in gazabına uğrayarak Catania deplasmanında hezimet yaşayan Lazio için bu galibiyetten öte moral kaynağı, Şirin Baba’nın Sihir Kitabı’nda dahi yazmıyordur herhalde!

Candreva’nın her hangi bir barut yardımı almadan, çok uzak diyarlardan yolladığı ve de kalecinin üzerine gelmesine rağmen çaresiz bırakan şutu görülmeye; hatta akla estikçe tekrar tekrar izlemeye değerdi. Zeminin azizliğine uğramamak için kalesini fazla terk eden Marchetti ve o gafleti sezen Pjanic ortaklığıyla; bir başka ‘çok acayip’ gole daha tanıklık ettik

Serie A'da 12. haftadan akla düşen notlar: Gol Atan Zirveye

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Mihailovic'in Fiorentina'sına dikkat. Trt spordan izledim. Fiorentina ne yaptığını çok iyi bilen bir takım olmuş. nenad Pasqual ve Cuadrado ve bazen Tomovic kenar bekleri, Savic liderliğinde uyumlu. Orta sahada takımın ritmini bir nevi İniesta-Xavi düzeneği ile oturtan Borja-Pizarro ikilisine alan doldurma görevinde Aquilani, hücum koşuları ve bitiriciliği ile El Hamdoui destek veriyor. Toni bizim Almeida görevini, hucüm alanlarını daha efektif kullanarak yapıyor. Sakatlık sorunları yaşamazlar ve ara transfer ya da ligin sonlarına doğru özellikle Jovetic- Ljajic ikilisine geçen seneye oranla daha da gelecek transfer teklifleri ile kafaları bulandırılmazsa en az bir şampiyonlar ligi bileti alırlar diye düşünüyorum.

Udinese'nin ise bu sene kadro planlamasında yaptığı tercih hataları - İsla, Asamoah, handanovic gibi oyuncularını satması ve yerlerini o kalbirede adamlarla dolduramaması - geçen seneki efsanevi 3.lük pozisyonunu bu sene imkansızlaştırıyor.

Roma zaten son dönemlerdeki derbilerde hep kaybetti Lazio'ya ve bu yüzden eleştirilecek bir şey yok. Onların derbisi hakikaten tüm insani boyutları aşan kitlesel duygu çarpışması. Ancak Zeman'ın ütuopiye varan hücum iştahı dediğin gibi ortası olmayan bir kuyu. ya çıkarsın ya inersin o maçtaki iştaha göre. Ancak şöyle bir gerçek te var. Roma'da gerçek anlamda 1-2 tane yıldız olsa hele de orta sahaya Pirlo gibi bir adam ve forvete de mesela Di natale gibi bir adam takım çok değişirdi.


Hapis istemiyle yargılanan futbolla doğal olarak az ilgilenmek zorunda kalan Milan başkanı kadar psikolojisi takımla eşdeğer çok az başkan vardır. Berlusconi keyifli ise takım coşuyor değilse buyrun Milan'ın haline bakın. Sorun sadece İbrahimoviç temelli hücum zenginliğinin kaybı değil. Takımdaşlık sorunu var. Milan demek mutlaka lider bir stoper demektir tarihi boyunca ve bu sene o da yok. Şampiyonluk yarışı yapan Juve ve İnter'i geçtim ama en azından şampiyonlar ligi için Lazio gibi Fiorentina gibi Napoli gibi dişli rakipler var ve de kurdukları yapı ile Milan'dan fazla hak ediyorlar üst sıraları. Bence çözüm Allegri ile sene sonu vedalaşıp çok zor ama Zenit'ten Spalletti ya da muadili bir hocayla yeni yapılanmaya gitmek olmalıdır.

İtalyan futbolu diğer lig futbolları ile kıyaslanır çoğu kez ve statik oyun yapısı ile eleştirilir ancak eger onlar gibi mesela topun ayakta kalma süresini azaltma çabalarına girişilirse bence artık kemikleşmiş olan bu kontrol futbolu tadını kaybeder. Ben kim ne derse desin İtalyan futbolunun taktik mücadeleyi ön plana alan kısmını sevmeye devam edeceğim. Diğerleri varsın akıcı futbol oynamaya devam etsin.

Cartalete dedi ki...

Keyifli bir genel değerlendirme olmuş, eline sağlık.

Hakikaten Udinese kaybettiği adamlarla (ki asıl kaybı Di Natale'nin artık benden bu kadar dediği zaman yaşayacaklar) orta sınıf-zirve arasında bir yerdeylerken tekrar orta sınıfa geçiş yaptıllar. Halbuki Napoli gibi biraz kadro koruma yolunu seçseler zirvede kalabilirlerdi. Ama bu al-sat durumu onlarda gelenek halinde artık.

Sanıyorum ki hem eski çalıştırıcı hem de isim benzerliği olduğundan Montella, Mihajlovic karışıklığı yaşanmış. Ki ben de çok yapıyorum bunu. Ama gerçekten Fiorentina Mihajlovic'e vermediği şansı Montella'ya sunduğu vakit eski günlerine kavuşacağa benzer. Dediğin gibi; şuan ligin en ne yaptığını bilen takımlardan biri.

Unknown dedi ki...

Montella Mihajlovic düzeltmesi için teşekkürler. Serie A ile alakalı yorumununa bir an önce bir şeyler karalamak istemekle evden acele çıkıp bir yere yetişme arasındaki süreçte o karısıklık olmuş. Ve eminim harf hataları da olmuştur. Gene de fena değil. Ya Montella'yı Maradona yapsaydım?? :D Tekrar sağolasın düzeltme için.

Cartalete dedi ki...

Olur öyle şeyler ki dediğin gibi yorum alanında daha da normal. Ben ana yazılarda ne bombalar patlatıyorum sonradan farkettiğim.