Tek golle kazanmak


Uğur Kavuk’un, Veli’nin kalçası üzerinde ayakkabı numarasını çıkartma denemesi elbette maçın kırılma anı oldu. Hatta onun öncesindeki McGregor’un kurtarışları, özellikle röveşatayla çok ters yere giden o topu çıkarışı… Ancak maçı Beşiktaş’a en baştan getiren etken; Elazığ karşısında tekrar bulunan “Toramanlı orta saha” doğrusu oluyordu.
Toraman’ın orada orta sahaya kazandırdığı sertlik, Veli’ye sunduğu rahatlık bir kenara, “Toramansız savunmanın” rakibi nispeten daha çok önde karşılaması; hem takımı daha bütün hale getiriyor, hem de rakiplerin yüzünü Beşiktaş kalesine rahat dönmemesini sağlıyor. Bir bakıma o “şanssız gollere” davetiye çıkarılmıyor…

Kendisine çoğunlukla uzun top atılmasına, fizik olarak da pek hazır olmamasına rağmen Niang, sırtı dönük oyunuyla takıma ciddi katkılar sağladı. Vücuduna atılan toplar yapışıyor, sonra da en doğru yere servis yapılıyor… Oğuzhan’ın takıma dönmesiyle birlikte; solda Olcay ve Niang’ın da katılacağı lezzetli üçgenler çok olası…

Bugün Beşiktaş’tan çok üretken değil ama oldukça dengeli bir oyun izledik. Ortada geçen maçta, galibiyete de bir şekilde yakın kaldılar. Böylesi maçların kilidini, sürpriz bir hücum katkısı kırmıştır her zaman. Bunu yapan Hilbert, maçın görünür kahramanlarından biri oldu; maç boyunca hücumda “her an bir şey yapabilir!” hissini veren Olcay ve McGregor’la birlikte. Toraman ve Veli ise “çaktırmadan” maçı getiren oyuncular…

Beşiktaş 48 golle ligin en golcü takımı. Ama o gollerden 18’i, üç puan için yeterli olmamış… O nedenle –özellikle de sonlara yaklaşılırken- “bir atıp, kazanabilmek” daha önemli bir özellik haline geliyor. Bugün Beşiktaş bunu yaptı ve Fenerbahçe derbisini çok daha anlamlı hale getirdi.

FourFourTwo.com.tr

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ilk yarida Aybabanin Riza Hocanin 442 presine karsi cevab verememesi beni cok sinir eti.
Eneramo ve Erman Sivok ve Ersana pres yapti ve onlara top gelmesini engeledi.
Mcgregor'da sürekli öne dogru uzun top ati ve ondan sonra cogu zaman topu kaybetik...önde Almeida yok tabiki.
Samet Aybaba Veliye
"kendini arkaya birak Sivok ve Ersan ile üclü cizgi kur"
dese yada Gökhan Süzen arkada kalsa asimetrik bir kurgu ile oyun kursa o presi etkisiz hale getirebilirdi ve top daha cok bizde olurdu...
Sonucda hem Velinin hem Gökhanin ayagi düzgün...ne yaziki hic birsey yapmadi.

bacon1903 dedi ki...

Sivasin net penaltisini vermedi hakem.Bu sene birde kayseri macinda veli elle almisti 3.golumuz oncesi lehimize 2.hakem hatasi aleyhemize olanlar bence daha fazla.Rakipler 10 kisi kaliyo hep ama bir tek gecen hafta antepli binyanin pozisyonu bende soru isareti digerlerinin hepsi dogru.

bacon1903 dedi ki...

I.Toraman takintisi var hocada savunmada oynayinca aynen dedigin gibi oluyor ve fakat ersan yetersiz hissi vermeye basladi bende iyiden iyiye!Fb macinada ayni kadroyla cikicazki necip yetisebilr deniyor sadece oguzhan yetisebilseydi iyi olurdu almeida olsaydi super olurdu ama bizde giden gelmiyor 3 hafta yok denen almeida 1 aydir ortalikta yok.Fernandes hala toparlayamadi tam anlamiyla.Oguzhan yedekde olsa kulubede olsa iyi olur bence.Yinede o macin favorisi ne yazikki fb emre meireles topal orta sahasi ve fbnin ayaga pas yapan oyun anlayisi senelerdir kabusumuz.Insallah yarin kasimpasa puan alirda onunde gireriz fbnin.Ama adamlar havaya girdi baya insallah yorgunluk etkiler onlari.

Övünç Şentürk dedi ki...

Harun'a katılıyorum .

2 kişi yapılan presten bile çıkamıyor takım.

Bekler alıp başını gidiyorlar pas açısı yok , arada Ferdi gelmesse top isteyen orta saha yok. 2 adam pres yaptığı zaman dandun geleceği çok belli.Beklerden biri kalmalı en azından.

Bir pozisyonda yanılmıyorsam Veli'den bir geri pas geldi Sivok'a yine etrafında kimse yoktu , 10 metre mesafeden gelen göstermelik presten kurtulmak için şöyle bir 10 metre filan bizim kaleye doğru top sürmek zorunda kaldı.

Çok acayip işler bunlar , bir türlü anlayamıyorum bunların giderilememesini.

Niang eski formunu biraz zor bulur gibi ama şu haliyle bile yurdum ortalama forvetinden iyi.

Bir eşiğin atlanması bakımından çok kritik oldu ama geçen haftaki Antep maçından hiç bir farkı yok görüntünün.Rakip yine 10 kişi yine Beşiktaş'ın sağ kanadından çizgiye iniyor.Hatırlarsanız aynısını Antep yapmış Cenk Tosun 6 pastan topu dışarı vurmuştu ön direkte.

En azından bazı kısımlarda sayısal üstünlüğü biraz hissetirebildik.

Onun dışında aynı tas aynı hamam.

Eğer Necip FB maçına hazır olursa , Toraman stopere geçer 2-0 kaybederiz gibi geliyor bana da.