Mauro Icardi

 Mauro Icardi, 1993 Şubat’ında Arjantin’in Rosario şehrinde dünyaya geliyordu; tıpkı büyük devrimci Ernesto Che Guevara ve Lionel Messi gibi… Farklı bir çocuktu Mauro. Ama korku-gerilim filmlerinde sürekli dehşet resimleri çizen sevimsiz tiplerden değildi, onun farkı başkaydı. Neredeyse yürümeyi yeni öğrenmişken, futbol topuyla olan yeteneğini belli ediyordu. Club Infantil Sarratea’da bir sezonda tam 58 gol attığında henüz 6 yaşını bile doldurmamıştı!

Ekonomik kriz Arjantin’i vurduğunda ailesi şansını artık başka ülkede arayacak, Mauro’nun yolu da tıpkı Messi’de olduğu gibi İspanya’ya düşecekti. Fakat Icardi, futbol topu ve gollerinden ayrı kalmayacaktı. Zira Kanarya Adaları takımlarından Deportiva Vecindario’nun altyapısına giren Icardi, burada çeşitli yaş kategorinde yaklaşık 500 gol atıyordu…

Onu Messi’ye sordular!

O yaşta bir çocuk için olağanüstü bir durumdu bu ve pekâlâ dev kulüpleri harekete geçirecekti. Espanyol’undan Real Madrid’ine kadar birçok İspanyol kulübün dışında; diğer ülke takımları da gözlemcilerini Icardi için gönderiyordu. Ancak bir dönemler Barça altyapısında görev yapan, Liverpool’un genç takım hocası Rodolfo Borrell işin daha kolayına kaçıyor; onu eski öğrencisi Lionel Messi’ye soruyordu. Ne de olsa hemşerisiydi.

Hayatım Futbol 67. Sayısından: Gol Devrimcisi: Mauro Icardi

2 yorum:

gökhan dedi ki...

milli takım olarak arjantin'i seçse kendisi için daha hayırlı olacak gibi. italya'da öyle bir santrafor potansiyeli var ki insanın aklı duruyor. gabbiadini, destro, el shaarawy, immobile diye gidiyor liste. daha balotelli falan var. iki tanesi tutsa 10 sene gol sıkıntısı yaşamazlar.

Övünç Şentürk dedi ki...

@gökhan

Aga öbür tarafta Messi , Agüero ,Tevez , Higuain , Lavezzi , Lisandro Lopez , Rogrigo Palacio filan var. Bu yazdıklarım sadece a sınıfı takımlar da oynayanlar :)

Bolatelli'yi kesmek her zaman daha kolay çünkü o kesin bir posta saçmalayacaktır.