O Artık Büyüdü!

Oldukça düşük tempoda, takımların az adamla hücum ettiği ve bolca uzun topa başvurulan bir maç oluyordu ‘gençlerin derbisi’. Hatta maçı 3-1 kaybedecek olan Galatasaray, daha derli toplu bir görüntü veriyordu aslında. Tek paslarla güzel hücum aksiyonları sunuyor, takım savunmasını da gayet başarılı uyguluyordu. Ancak Beşiktaş’ın elinde tüm dengeleri bozacak bir silahı vardı: Muhammed Demirci!
Muhammed, oyuna bakışıyla, tekniğiyle çok farklı bir frekanstaydı. Çok büyük bir kalite koyuyordu sahaya… Aslında o A Takım için aranan “koşu kalitesinden” çok daha değerli bir kaliteydi bu. Nadir bulunan, Türk futboluna otuz, kırk senede bir gelen cinstendi…

Attığı frikik golü ve uzaklardan ayağının üstüyle köşeyi bulması ayrı maharet. Ancak bir pozisyonda Hasan Türk’ün önüne topukla bıraktığı pas, Muhammed’i asıl farklı kılan etkendi: Oyunun iki, üç perde sonrasını görebilmek ve uygulamak…

O yüzden, artık “büyümüş” ve çok da düzgün bir karaktere bürünmüş olan Muhammed’in farkına varmalı… Bu çocuk, Fernandes’in yerine oyuna girmesine rağmen 20 dakikada sadece bir pas yapan Dentinho’lardan daha çok formayı hak ediyordu, hala daha öyle… 60 metrede oynanan futbolda elbette orta saha için o koşu kalitesi yeterli olmayabilir, ancak kanat bölgelerinde şimdiden rakipler için oldukça “ters işler” çıkabilir Muhammed…

Bir gün Beşiktaş daha ne yaptığını bilen ve yakın oynayan bir takım olursa, orta saha için de aradığı o oyun kurucusunu, hatta “senaristini” yine aynı isimle bulmuş olacaktır… 

12 Şubat 2013 - FourFourTwo.com.tr

12 yorum:

Övünç Şentürk dedi ki...

Şu Dentinho meselesi çıktıkça harbiden tüylerim diken diken oluyor sinirleniyorum.

Muhammed acaba fizik çalıştırılsa , yetenekten kaybeder mi yoksa , Emre Belözoğlu'ndan daha iyisi olur mu çok merak ediyorum ?

Zira yetenek olarak ondan daha iyi olduğu çok net ortada.

Bir de ben onun İspanya'da oynamasını çok isterim ya.Gitsin insan gibi top oynasın.Hem tempo hem de fizik kazansın adam gibi antrenman yapsın.

Türkiye'de zor abi. Dakka bir Orhan Ak'ın Niang'a yaptığına bak yani.Bu çocuk buralardan zor çıkar .

babilazizi dedi ki...

"muhammed' in şanssızlığı programlı bir yapının parçası olmamasıdır. yani ana gövdesi sağlam bir takıma monte, hem takım hem de futbolcu için işleri kolaylaştırır. aksi halde her şeyi yeniden kurup, "haydi başarın" demek yıkım olacaktır. nitekim kupa maçlarında tüm gençler aynı anda oynatılarak, onları kazanmak yerine kaybetme noktasına geldik... insanlarda "gençleşme dedik ama bizimkilerde iş yok" düşüncesi oluştu.
oguzhan' ın kazanılması kazara bu şekilde oldu. oguzhan ilk haftalarda oynatılsaydı, bu kargaşada onu kaybedecektik...
sivok, ersan, hilbert, manu, hugo, necip, veli ve holosko kaleciyi saymazsak zaten takımda oynayan 8 as oyuncumuz vardı.. uğur ve olcay takıma katıldı yani olması gerektiği gibi. uğur' u değerlendirme dışı tutarak( yerinde oynamaması vb.sebebler) olcay' ın takıma nakli gerçekleştikten sonra, veli cezalı duruma düşünce yerine oğuzhan girdi... yine tek organ nakli... görünüşe göre o da tuttu, sonra gökhan nakli... muhammedi de ancak böyle kazanırız... yoksa 2 sene sonra bir anadolu takımından milyon dolarlık rakamlarla almaya çalışırız.

planck dedi ki...

Daha tam büyümemiş zira hala sözleşme yenilemesi için kaale almıyorlar çocuğu.

Pamukk dedi ki...

ya ama çok ufak kalıyor güçsüz görünüyor süper lig maçlarında rakibe göre

utaman dedi ki...

En son ne zaman deplasmanda bir derbide kötü oynayıp psikolojik üstünlükle kazandığımızı hatırlamakta zorlanıyorum. Sergen ve Şifoya kadar gitmek lazım galiba şu tabloyu görmek için. Winner bir futbolcumuz yıllardır olmadı. Arada kendini gösteren bir iki futbolcu olmuştur ama, istikrarlı bir şekilde derbilere 1-0 önde başlatan futbolcudan bahsediyorum. Şimdiki takıma bakıyorum; Fernandes birkaç yıl daha kalırsa belki olur(Bugüne kadar adam akıllı, formda bir derbiye çıkmışlığı yok. O yüzden kesin o da winner değil diyemiyorum.) Belki Oğuzhan olur zaman içinde.

İşte Muhammed de o pozisyon için güçlü bir aday bence. Hani stres yapmasın ya da şımarmasın diye tahtaya vurasım var, bu mevzulara çok uzak olmama rağmen:) Geçen maç öncesi açıklamalarını dinledim. Çok sakin, ne dediğini bilen, kendinden emin bir konuşması vardı çocuğun.

Yetenek olarak tam nereye denk gelir bilmiyorum(Sergen mi, Emre mi vs vs). O kadar enine boyuna izleyemedik çocuğu henüz. Ama şunu söylebilirim winner bir karaktere sahip gördüğüm kadarıyla Muhammed. Attığı frikik de, diğer gol de bu bakımdan tam Sergen kokuyor. Ya değilse vuruş tekniği Sergen gibi değil. Umarım uzun yıllar zevkle izleriz Muhammed'i.

beagle dedi ki...

Geniş maç özetlerinde iki Muhammed var. Biri topu güzelce alıp bir kaç adım içerisinde iyi bir pas veya şut çıkaran, diğer ise fernandez usülü topla aşk yaşayan. Birincisi süper futbolcu olur, ikincisi yiter gider.

Daha 16 yaşındayken Mesut Özil benzeri top dağıtıyordu bu çocuk. Sonra Portekiz Hayranları Cemiyeti top dağıtma ve topa vurmanın önemini bilmediğinden, bir türlü olmuyor bu çocuk imajı yapıştırıldı üzerine. Şimdi pres yapıp bir Emre Belözoğlu olsun isteniyor ki tümüyle fiziksel potansiyele dayalı bir konu, o bünyesi olmayabilir.

Peki sanki elimizde topa iyi vuran, son adamı yakalarsa topu çekip şut atabilen ofansif orta saha varmış gibi niye hala yetersiz görüyoruz ki? Muhammed şu hali ile bu takımda ilk 12-13 adamdan biridir. Yani 11'e koymuyorsan bile tıkanan maçlar için oyuna ilk alınacak adamdır. Tabi tek top yapan adam olarak Hürriyetlerin Yiğitlerin Mustafa Sarpların kucağına atılmadığı takdirde...

planck dedi ki...

juve'de 164lük giovinco oynuyor yahu muhammed 169 :)

Basar dedi ki...

Fatih Terim Emre Çolak'ı nasıl kullandıysa, Muhammed'de aynı şekilde kullanılabilir.

Koşu kalitesi Emre'den kötüyse bilemiyorum... Bu arada, son dönemde alt yapıya sürekli genç transfer yapıyoruz. Umarım semeresini uzun vadede görebiliriz.

Unknown dedi ki...

Konuyla ilgisi yok ama bugün karşılaştığım bir haberi takip eden taraftarların bilgisi olması adına paylaşmak istedim. Umarım yayınlarsınız.

Kaynak: sol.org.tr

15 Şubat’ta izleyicilerin karşısına çıkacak olan ‘Red!’ henüz gösterime sunulmadan sansürle karşılaştı. Beşiktaş TV’de “Sosyal Kafa” adlı programa konuk olacak olan Redhack ve film ekibi kanal yönetiminin sansürüyle karşılaştı.

Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi görevinde bulunan ve BJK TV’de “Sosyal Kafa” adlı bir program yapan Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka, bu haftaki programa ‘Red!’ filminin yönetmeni Bağımsız Sinema Merkezi’nden Mustafa Kenan Aybastı’yı davet etmişti. Programda Redhack’i de Skype üzerinden konuk etmek isteyen Saka’nın bu girişimi programa kısa bir süre kala kanalın sansürüne uğradı.

“Türkiye’de her nefis sansürü tadacaktır”
Sansüre ilişkin bir internet sitesinde kaleme aldığı köşe yazısında “Türkiye’de her nefis sansürü tadacaktır” diyen Saka, konuya ilişkin soL Portal’a yaptığı değerlendirmede, sansürün gündelik hayatın her alanında karşılarına çıkmaya devam ettiğini söyledi.

Ortada bir vazife çıkarma durumunun olduğunu belirten Saka, "böye bir yasak gerektirecek bir durum yok, böyle bir karar yok. Burada bir vazife çıkarma durumu var” dedi.

"BJK TV'de program yapmam zor"
Gündelik hayatın her alanında karşılaşılan bu duruma karşı iktidar tepkisi dışında bilinçlenme de gerektiğini belirten Saka, artık BJK TV’de program yapmasının zor olduğunu ve kendisine karşı tutumun hoş olmadığını söyledi.

Programda dijital dünyaya dair pek çok konunun işlendiği ve ilgili gündemlerin konu edildiğini vurgulayan Saka, “bu da gayet meşru bir programdı ve hukuki bir sorun da yoktu” dedi.

Sansürün hedefi sosyalistlerdir
‘Red!’ filminin yönetmeni Mustafa Kenan Aybastı ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede "sansürün olduğu yerde daha çok ses çıkarılması ve bunun teşhir edilmesi" gerektiğini söyledi. Bu yapılmadan sansürle başa çıkılamayacağını belirten Aybastı, sansürün hedefinin sol ve sosyalistler olduğunu ifade etti.

Uzun süredir duyurulan bir programa 1 gün kala yapılan bu engelleme ile filmin konuşulmasının ve Redhack’in katılımının hedef alındığını belirten Aybastı, burada BJK TV’nin önemli olmadığını, önemli olanın yapılan sansür olduğunu dile getirdi.

Adsız dedi ki...

Yarın Dentinho, Oğuzhan, Necip, toraman, Almeida yok. Belki de Muhammed'i ilk 11'de görürüz. Ne dersiniz?

rivaldo dedi ki...

Yarın 11 de başlar mı dersiniz? Şöyle Fernandes arkasında, Niang önünde bir izleyebilsek.
Kaldı videodan da anlaşılacağı gibi, sıkışan maçlarda skoru yakalamak Muhammedin yay civarında bulacağı bir şut açısına bakar.Böyle bir oyuncu uzun zamandır yok Beşiktaş'ta.

Cartalete dedi ki...

Kesinlikle, şart...