Zıt Kutupların Kapışması

Her iki takım da ligdeki konumları sebebiyle Şampiyonlar Ligi’ne her zamankinden daha fazla odaklanmış durumda. zirvede fazla yalnız kaldığından, ise fazla uzaklaştığından…
Futbolseverler olarak şöyle hafızalarımıza “unutulmaz maçlar” yazıp, arama yaptığımızda; karşımıza mutlaka bir tarafın “hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır!” dediği, diğer tarafın ise gol için Amerikan başkanı dâhil herkesi devreye soktuğu o kapışmalar gelir. Zıt kutupların dayanılmaz çekiciliği, galiba futbol için de gayet geçerli bir olgudur. Barcelona – Milan karşılaşması da bize öyle maçlar vaat ediyor. Aslında elimizde bazı referanslar da var; Thiago Silva ve Nesta’nın, Camp Nou’da Barça hücumlarına karşı set çektiği o 2-2’lik maç gibi…

Evet, set çekilmesine rağmen araya iki gol sızdıran bir takım söz konusuydu. Üstelik o takım artık gole eskisinden de hızlı gidebiliyor. Ayrıca bu kez karşılarında Silva-Nesta gibi, alanı parselleyen bir tandemden ziyade, daha çok atletik özellikleriyle ön plana çıkan stoperler olacak. Bu durumun Barcelona için artıya mı yoksa eksiye mi dönüşeceğini maçta göreceğiz. Ancak Milan adına şurası kesin ki; aslında “ölümüne savunmayı” sahadaki oyunculardan çok, San Siro’nun o büyülü atmosferi yapacaktır

Hayatım Futbol 69. sayısından Milan - Barcelona bakışına iki taraftan önbakış;

12 yorum:

oguzk dedi ki...

Tek farklı Milan galibiyeti ya da 3-4 farklı Barcelona galibiyeti bekliyorum. Mexes ilk yarının sonlarına doğru golü atabilir ve Milan savunmaya geçer.Diğer senaryo Inıesta'nın ilk 10 dk da atacağı bir gol ve geniş alanlarda oynayan bir Messi :)

Cartalete dedi ki...

Nocerino'yla Flamini yokmuş. Orta sahada direnç düştü, o tek galibiyetli ihtimal kalktı sanki. :)

Celal Abbas dedi ki...

konudan uzak bir sorum olacak Match study istatistiklerinde " Takım yerleşme mesafesi " diye bir kavram var.

birde Kadrolar ve dizilişler sekmesi adı altında "Takım boyu " diye bir var. eğer bilen birisi varsa bunların anlamını buraya yazabilirmi. Çünkü benim Takım yerleşme mesafesinden anladığım Takım boyu idi. bu iki değer birbirinden çok farklı olabiliyor anlamadım doğrusu. Hatta Cartalete bir karabük maçı yorumunda bundan bahsetmiştin. eğer defansla santrforun arasındaki mesafe Takım yerleşme mesafesi ise takım boyu nedir. yada tam tersi ise. cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

Celal Abbas dedi ki...

Milanın bir real deplasmanı maçı vardı. real gene acayip favori idi.Milan kaznışmıyıdı yoksa berabere kaldımıydı ama yenilmemişti. Bir barca maçı vardı gene barca çok acayip favori idi. Pato daha birinci dakkada acayip bir gol atıp benim tüm ümitlerimi bitirmişti. Milanın büyüklerle maçlarından helede favori değilse ben çok tırsarım. Bu yüzden milanın alacağı sonucun hiçbirine şaşırmayacağım.

oguzk dedi ki...

Alt üst ettin bizi Milan :) Hep aynı hatayı yapıyorum kim olursa olsun İtalyan takımlarıyla maç yaptığında tahmin falan hiç ugraşmayacaksın akıl sır ermiyor bir garip çizme.

Cartalete dedi ki...

Tek farklı ihtimal kalktı derken 2-0'dan kastetmiştim :)

San Siro ve ölümüne alan savunması... Belgesel gibi maç olmuş.

Unknown dedi ki...

Ceza sahası içinde tehlike yaratamayan, Messi ile topu buluşturamayan Barcelona ile Ambrosini akılda kalanlardı. Milan'ın kalesinde Abbiati'yi orta alanda Ambrosini'yi görünce ister istemez sempati oluşuyor.

En güzeli hem Madrid hem de Barca'nın çeyrek finale çıkamama imkanı doğdu. Bütün olarak düşünürsek berbat bir lig olan La liga'ya iyi mesaj olacaktır. Gidip Getafe'ye 7 atıp dursunlar.

Umarım aynı Milan savunma organizasyonunu Nou Camp'ta da görürüz.

oguzk dedi ki...

Rövanşlar hakkında da senin tahminlerinle gidelim Mustafa bu sefer sıra bende :). Bence de belgesel gibi bir maç savunma belgeseli ama Galatasaray maçı da bence ayrı bir belgesel hatta tartışma konusu.Ligimiz ciddi ciddi çok geride.

Övünç Şentürk dedi ki...

Ligimiz çok geride bu kesin de daha da ilginci La Liga'nın da çok geride olduğunu gördük.

Dünyanın en iyi 11 o ligde ama geri kalanı süper toto süper ligden halliceymiş demek ki ...

Cartalete dedi ki...

Ama şöyle bir durum var. İtalya'nın uzak ara lideri Juventus'un Barça'yı yenme ihtimali yok gibi.

Milan - Barça olayı panzehir gibi bir şey oluyor oyun tarzı olarak.

planck dedi ki...

La ligadaki problem yayın geliri pastasındaki paylaşımın inanılmaz adaletsizliğinden ileri geliyor. Üstüne bir de kriz malum, başaltı takımlar iyice düştüler o yüzden.

oguzk dedi ki...

La liga'yı Valencia'nın efsane dönemlerinde severdim fakat zaten hep böyle bir lig onun dışında.Yakın tarihe göre bakınca da 3.takım kim olursa başarılı gözüküyor.Çok kalite farkı olan bir lig ve hiç heyecan uyandırmıyor bende.Zaten El Classico'lardan da heyecan duyamaz oldum yılda 4 maç çünkü Beşiktaş- Antalya eşleşmesine döndü iyice.Neyse Beşiktaş var heyecan dendi mi en önde görebiliriz.