Hoca Ne Yapsın?

Hafta olmuş otuz, hala Beşiktaş savunması bir derin pasla, bir ters topla eriyip gidiyor. Biraz sezgileri iyi olan golcünün Beşiktaş’a karşı boş geçme şansı yok. Çünkü takım, takım olma açısından bir adım ilerlememiş. Hala birlikte hareket edilemiyor, bir bütün halde savunma çizgisi oluşturamıyor. Milli maç arasında bile kamplara girilirken, kpss’ye mi hazırlanıldı nedir? Zira ortada bir futbol öğretisinin olmadığı gerçek…
Bir savunma dörtlüsü hatırlatayım; Ali Tandoğan sağ bek, Koray Avcı ve Baki Mercimek tandemi, İbrahim Üzülmez sol bek… Beşiktaş, Tigana dönemindeyken bu savunmayla; Ümit Karan, Hakan Şükür, Sasa Ilic, Arda Turan’lı bir hücum hattına sahip Galatasaray derbisine çıkmıştı, üstelik deplasmanda. 1-0 kaybedildi, o da penaltıdan… Maç boyu çok az pozisyon vermişti Beşiktaş; hatta bir penaltısı güme gitmiş, Kleberson’un bir topu da direkten dönmüştü. O takım şampiyonluğa da oynadı ayrıca Fenerbahçe yenilgisine kadar.

Diyeceğim odur ki takımın başında bir hoca olunca, ne olursa olsun ortada bir adet “takım” gözükür; iyi veya kötü… Şimdilerde aklı FEDA’da kalan insanın “hoca ne yapsın?” dediği günlerde, ortada bir takım yok; özellikle savunma anlamında ki zaten bir teknik direktör, asıl topsuz oyunda takımına pozisyon almayı, hücum presini, çizgi savunmayı öğretmesiyle farkı yaratır. Yoksa biraz kaliteli ayaklar olunca, zaten hücumda iyi görünürsün bir şekilde…

Dün de Beşiktaş, yine hücumda iyi göründü zaten. Olcay, Oğuzhan, Pektemek üçlüsü yine gayet leziz verkaçlara girdi. Özellikle Pektemek, kendi kaderiyle olan maçını kazanmıştır dün akşam. İkinci kez ağır sakatlık ve böyle bir dönüş… Her haliyle Avrupai bir santrfor... Ancak çok fazla merkeze bağımlı kalıyor Beşiktaş, kanatlardan birine Navas etkisi yaratıp, genişliği sağlayacak ve ezber bozacak bir oyuncuya ihtiyacı var. Solda yine Olcay olacaksa, gelecek yıl sağ tarafa delici bir oyuncu gerekli gibi gözüküyor.

“Hoca ne yapsın?” mevzusuna gelirsek. Zaten fazla bir şey yapacağı çoktan ortaya çıkmıştı, dün de mağlubiyeti "isteksizliğe" bağladı... Artık sadece Beşiktaş’la gelecek planında dahil olmaması gerektiğini kabul ederek bir şey yapabilir. Aksi taktirde kalan 4 maçta o, “her şeye rağmen girdik!” denilen ilk 4’den de düşülebilir…

34 yorum:

delSolar dedi ki...

Saga delici kanat icin Bursaspor da izleyebildigimiz kadariyla Sener super uyardi ama hocamiz nedense onu da begenmemis. Suzen ve Boral'i begeniyor ama. Su feda sezonunda bile sacma sapan transferler yapildi , bir tane genc cikmadi altyapidan. Niang,dentinho,süzen,boral gibi gereksiz adamlara bir dünya para harcandi. Böyle amacsiz bir sezonu hic olmazsa gelecege yatirim icin kullanabilseydik, ama görünüs bakilirsa seneye yine sifirdan baslanacak. Gelecek senenin kadro yapilanmasi coktan bitmis olmasi gerekirdi, bu sene beton atilmis seneye cati yapilmaliydi.

neden Türkiye'de transfer calismalari ligler bitince basliyor? Almanya yada ingilterede en gec martta iyi oyuncularin az cok nereye gidecegi belli oluyor.

Övünç Şentürk dedi ki...

Şu İbrahim Altınsay'ın çılgın listesini toparlasaydık elimizde şöyle bir kadro olacaktı :

Cenk

Şener Ersan Toraman Rat

Salih hakan ç. seedorf oğuzhan

pektemek aras özbiliz

çok yazık ya.gerçekten çok yazık.

elimizde yarısı ptt 1. ligde zor oynayacak adamlardan oluşan bir kadro var oldu şimdi.

planck dedi ki...

hoca derken?

Unknown dedi ki...

İlk 4'ten düşme ya da kalmanın da pek esprisi kalmadı. Gelecek sene yönetimin biraz aklı varsa yeni bir teknik kadro ve yenilenmiş bir ekip göreceğiz. Mali durumu da denkleme kattığımızda stadımızdan da uzak kalacağımız ve Avrupa'da başarı kazanmamızın da zor olduğu bir sezon. Ş.Ligi treni çoktan kaçtığına göre EL'yi de fazla önemsememiz gerekmiyor.

Gençlerbirliği'nden Özgür İleri'yi tekrar izledim. Gerçekten çok iyi oyuncu.

EC dedi ki...

Taktiksel derinlik, takim disiplini,mbirlikte hareket edebilme gudusu gelistirelemedi bizim takimda... Deli baski ile bir kaos futbolu oynansa ve gollerle puanlar toplansa da mantikli bir savunma olgusu hic olmadi bizim takimin.. Kaleci de de zayif halka denk gelince.. Maalesef bu oldu... Hocamizin da capi, menemen tavasi kadarmis!

ECO - Izmir

Cartalete dedi ki...

Bence Avrupa Ligi önemli, özellikle maddi anlamda. Yine Anadolu takımları elemeleri geçemez muhtemelen, bu sene Fener tek başına katıldığı için 15 milyona yakın para kazandı. Bu durumda çok önemli para olur, hele de stat mtat yokken ortada.

tearkan dedi ki...

samet hoca'nın yetersizliği maç sonu açıklamalarından belli zaten. eskişehir maçını verdik hiç aklıma gelmezdi maçın döneceği dedi. arkasından karabük maçı geldi aynı şekilde bu sefer de çıktı rüyamda görsem inanmazdım dedi. eh biri de çıkıp hocam rüyanda görmene gerek yok aç eskişehir maçını izle demedi. bu maçtan sonra da heyecan bitti dedi. heyecan istek bitmişti evet; takım 10 kişi kaldıktan sonra. yukarıda da yazılmış; beşiktaş sene başından beri böyle pamuk ipliğine bağlı futbol oynuyor. ilk yarıdaki akhisar maçında da çok sallanmıştı mesela beşiktaş; ama skora baksan 3-1 kazanmıştık. cidden merak ediyorum, biri de çıkıp sormuyor 30'da o değişikliği yaparken ne düşündü hoca? ne kazandırdı bu değişiklik takıma? açıp bakmaya üşendim; ancak hatırladığım 5 oldu ilk yarılarda yapılan değişiklik sayısı. bu biraz da hocanın sahaya çıkacak onbiri belirlemekte sıkıntısı olduğunu gösterir. holosko kaç haftadır formsuz, niang 65-70 dakikayı çıkartacak durumda madem niye direk onunla başlamazsın ki? ayrıca bence net takım savunmasını olumsuz etkileyen, yanlış bir değişiklikti. özetle, maç sonunda sürekli suçu başkalarına atan, savunma anlamında takımı sezon başından bu yana bi adım ileri götüremeyen, devre arasına beklentilerden iyi giren ve nisbeten kendisine imkan sunulan bir ortamda dmc diye bağıran takıma üç tane forvet transferi yapan hocayla yeni sezon planlamasından yana değilim ben. tabi sorun sadece hocada değil; ancak yetersiz olduğu da bir gerçek.

takıma gelince, mc gregor bence düşünüldüğü kadar kötü bit kaleci değil. bu kadar çok gol yenmesini sadece ona bağlamak mümkün değil; fakat bu dakikadan sonra önyargıyı aşıp bir sezon daha geçirebileceğini sanmıyorum. ayrıca yabancı kontenjanı kullanılacaksa eğer daha iyisini bulabilir beşiktaş. aksi halde sakatlığı düşündürse de yerli olarak sinan tercih edilecek gibi.

defansta ismail pektemek gibi dirençli dönebilirse arkasında emre ve gökhan'la o bölgeye transfere gerek yok. sağda hilbert gidecek muhtemelen ki bence gitmeli de. devşirme bek, defansta ciddi sıkıntı yaratıyor, hücumda da ilk isabetli ortasını bu maçta yaptı sanırım. stoperde yerli sıkıntısı mevcutken ersan ve toraman kalacaktır. (zaten toraman'ı göndermek için o terlik mevzusu son şanstı) ben sivok'un yetersiz olduğunu düşünüyorum. öne çıkan bir özelliği yok sivok'un. ne lugano gibi iyi markajcı, ne ferrari gibi iyi pozisyon alan zor çalım yiyen bir defans, ne de popescu-zago gibi tecrübesiyle sadece kendi bölgesini değil tüm defansı kontrol eden bir oyuncu. tamam hırslı, yürekten oynuyor falan da ben beşiktaş'ın kendisiyle beraber tüm defansı kontrol edecek bir tecrübeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. eğer sağ bekte yerli bir oyuncu kullanırsak göbekte iki yabancıdan biri olabilir. (ferrari-sivok misali) yok stoperde tek yabancı kullanacaksak muhtemel partnerleri ersan-toraman ikilisini de çekip çevirecek birisini bulmalıyız.

tearkan dedi ki...

orta sahada dmc ihtiyacı malum zaten. ferdi gitmezse holmen transferi gereksiz ki ferdi gidecekse de bence holmen'den fazlası lazım beşiktaş'a. necip'in olup olacağı belli. akhisar maçında iyi kademeye girdi; ama o kadar. aslında sağ beke evrilse hem kendisi hem de beşiktaş için çok değişik olabilir aslında. asıl mevkisi mc olmayan veli ile beraber ferdi-oğuzhan-dmc arkasında yedek olurlar.

ön tarafta almeida gidecek muhtemelen. pektemek iyi hoş da çok kırılgan geliyor bana. hem gençler hem bizde yaşadığı sakatlıklar sonucu. hala tüm sezon içi ilk alternatif olacak şekilde güven vermiyor bana. bir yabancı alınacaktır muhtemelen. öndeki üçlü forvetin delici oyuncusu olacağını düşünüyordum olcay'ın; fakat o aksine golcü olyuncusu oldu. karşı kanadına golcü özellikleri de olan; fakat lafta değil, cidden delici bir oyuncu transferi lazım. hani dentinho'nun kağıt üzerinde kalmayanı mesela.

sonuç olarak, bir kaleci, bir sağ bek (mümkünse yerli; fakat muhtemelen yabancı), bir yabancı stoper (hatta yerli sağ bek alabilirsek ikinci bir yabancı stoper), bir dmc, bir forvet (almeida giderse) ve bir de kanat-forvet lazım benim gözümde. özetle koca sezonu boşa geçirdik. hem sıralama bakımından, hem de nasıl transfer etmeyi becerdiğimizi bir türlü anlayamadığım oğuzhan'ı saymazsak kadro kazanımı bakımından.

kaleci (sinan veya yabancı)

sağ bek - yab. stoper - ersan (sağ bek yerli olursa yab. stoper) - ismail

dmc (yabancı) - ferdi - oğuzhan

kanat forvet (yabancı) - pektemek (kaleci yerli olursa yabancı santrafor) - olcay

tearkan dedi ki...

avrupa ligiyle ilgili olarak da önceki sezon şampiyon olan atletico'dan sonra ligden en fazla para kazanan takımdı beşiktaş. bu sezon da fener, bu turda elense dahi, öyle olacak muhtemelen. cartalete'nin de dediği gibi tek takım kalırsak iyi bir kaynak olur avrupa ligi.

helldoradotcom dedi ki...

Arkadaslar biz Besiktas'lilar her zaman mutevaziligimizle, zuppe olmamamizla, ozel okul yerine anadolu lisesi tercih etmemizle ovunmuyor muyuz? Iste bu yuzden Samet disinda, Holosko disinda herkes bize fazla gelir. Bunyede barinmaz. Biraz kaliteli, biraz vizyoner adam kalin gelir Besiktas'a! Bize Samet gibi, Holosko gibi kimsenin transfer etmek istemeyecegi ezik/capsiz ama gosterissiz adamlar lazim. O yuzden kendimizi kandirmayalim. Biz her zaman ucuncu buyuktuk, ancak cok calisirsak 3. buyuk olarak kalabiliriz. O yuzden Altinsay'mis, Robert mezunu Bilgili'ymis falan gelse de 3 gun sonra giderler. Zuppe gelir, besiktasli durusuna yakismaz bu tip adamlar. Bize culsuz/donsuz/ileri gorussuz ama mulayim adamlar lazim. Halkin sevgilisi olmus esnaflar vardir kendinden baska herkese az da olsa faydasi dokunan, iddiasiz, iste o tip adamlar lazim bize. Camia neyi hakediyorsa onunla yonetilir, oyle de oluyor. Yonetilis seklini ve icraatlari begenmeyenler yanlis takimi tutanlardir. Biraz sert oldu kusura bakmayin ama yaslandikca dayatilan gercekleri daha net goruyor insan. Biraz aklibasinda yonetim/teknik kadro geldi mi de 101. yilda oldugu gibi alasagi ediliyoruz zaten.

Totti dedi ki...

Avrupa ligi bizim için çok önemli. Transferde ihtiyaç olan en önemli yerler belli de gelecek sene teknik direktör kim olacak, nasıl bir taktik olacak soruları cevaplanmadan adam alınmamalıdır. Guvendikleri genç adamlar varsa listede hiç durmasinlar tabii. Bu sene resmen feda edildi seneye son şansı kullanacağız. Klopp etkisi yaratacak bir teknik direktör, sabredecek bir taraftar kitlesi ve devre arasındaki yanlislardan ders almış bir yönetim ile yeni bir başlangıç. Tersi durum yıllarca eskileri anmamiza yol açar. Metin ali feyyaz der dururuz buralarda.

Basar dedi ki...

Hocam valla ne yapsan yeridir. Bu takıma daha ne veresin?! Muhteşem bir hocasın, inşallah 4 yılını tamamlarsın da takımı Bank Asya'da doya doya izleriz!

1) Şu anda düşen Mersin'den sadece 1 gol az yemişiz.

2)İkinci yarı çok istikrarlı bir grafik ile 4-4-4 (Galibiyet-Beraberlik-Yenilgi)yakalamışız. Senin çalıştırdığın takımlar için çok tatminkar bir sonuç bu.

3) İlk yarıyı maç başı 2,5 gol ortalaması ile tamamlarken ikinci yarıda 1,38 ortalamaya varmışız. Eee defansa ehemmiyet vermek lazım demiştik. Bizlere kulak verip ofanstan gazı kesmişsin.

4) Gol yeme oranımızda ise iyileşme(!) var. 1,47'den 1,62'ye çıkmışız. Dedim ya ligde en iyi gol yiyen ikinci takımız. Bu müthiş bir başarı...

5) Takımdaki işe yaramaz gençlerin hepsinin biletini kestin. Allah razı olsun.

6) Dünya gözü ile büyük topçu Dentinho'yu izledik. GS deplasmanında, Şınayder transferini gölgede bıraktı. Seni ve kendisini kutlarız. Lucescu da GS'den hıncını bir kere daha almış oldu! Onun adına da teşekkürü borç bilirim.

7) Guiness rekorlar kitabına girdik. Bu çok önemli bir iz bırakmadır. Bunu, beden eğitimi hocası ile başarmak daha büyük başarıdır!

Allah seni başımızdan eksik etmesin hocam, Bank Asya'ya düşmeden hedefe ulaşmış sayılmayız. Seninle 3 yıl daha devam!!!!!!!

Basar dedi ki...

Unuttum, Allah senin gibi strateji uzmanını başımızdan eksik etmesin.

Her maç 30. dakikada Emre Özkan'ı değiştirmek hiçkimsenin aklına gelmez. Kaç tane maç kazandık böyle!!!

beagle dedi ki...

Taraftarın geneli kızgın ama ligin 3. ve 5. haftası arasında bunun böyle olacağı netleşmişti. Bu sene de Yetmez Aybaba senesi oldu. Muhammed'e Necip'e söylenen laflar ile Holosko'ya Veli'ye övgüler hatırımda. En çok da sistemsizliğimizi, gol şeklimizin şansa bağlı olduğunu görmeden ligin en süper hücumcusuyuz algısının oluşmasına gülüyorum. Camia olarak başarısızlığı hakettik hayırlı olsun.

Kafası korkunç karışmış, iyi futbolcu, umut veren sistem konusunda bir fikri kalmamış bir camiaya dönüştük. Derhal demokrasinin sona erip yetkin bir kişinin bir kaç sene sorgulanmadan çalıştırılması lazım. Yetkin derken ciddi ciddi diplomalı, kariyerli insanları kastediyorum.

Şu anki vahim durumda Bilic, H.Karaman, Mustafa Denizli gibi adamlar bile kariyeri yetersizler grubundadır. Ya büyük futbolcu cinsinden olacak Schuster,Prosinecki,Sammer vb. Sürekli yenilmeyi kabul etmeyecek ve nasıl kazanılacağını bilen bu adamlar 2-3 sezonda işi kotarır.(Gordon 3. yılda şampiyon olmuştu) Ya da İbrahim Altınsay vb benzeri süper yöneticiyi koyacaksın karşımayacaksın. Van Gaal'i mi getirir Lucescu'yu mu hepsi kabul. Yeterki şu eziktaş modundan kurtulalım.

Hayalimizdeki gözde teknik direktörlerin geleceğini sanmıyorum o yüzden Klopp ve benzeri hocalar bence şu anda ihtimal dışı. Biraz Van Gaal gibi oyun dışına çıkmışlarda şansımız var. O da milli takımda ya :)

Olmayacak duaya amin çalışmaz. Samet'in, Ertuğrul'un falan idare edebileceği bir durumda değiliz. Hasta yoğun bakımın kapısında...

Ayrıca da Toraman'dan Sivok'dan sonra Necip defansta Beckenbauer şıklığında durdu onu da ekleyeyim :)

Celal Abbas dedi ki...

akhisar hakkında ne düşünüyorsunuz. sezon başında ısrarla vurguladığım iki takım vardı. biri akhisar diğeri ise kayseri. ikiside sakin ,topla çıkmaya çalışan ,sakin ayağa pasla çıkan ,ayağa pasla çıkarken gelişigüzel değil bir amacı ve sakinliği olan takımlardı. bu özellikleri dikkatimi çekmişti. bu yüzden akhisarın deplasmanda aldığı sonuçlar benim için süpriz değildi. yapmaya çalıştıklarının sonuçlarını almaya başlamışlardı.

beşiktaşta sezon sonunda feda sezonunda takım kaçıncı olursa olsun böyle bir futbol aklı kazanımının yada futbol felsefesi bence en büyük kazanç olacaktı herşeyden önce. gelecek sezon yine herşey silbaştan oğuzhan haricinde bir kazanım olmadan ,önümüzdeki sezonunda feda sezonu olacağı bir beşiktaş olacak. keşke bu sezon takımın sıralamasından bağımsız gelecek sezona uygun kazanımlar için bu sezon kullanılsaydı bence. gelecek sezonda bu sezon gibi gececek sanki.

tannhauser dedi ki...

@Celal Abbas:

oğuzhan'ın s.aybaba'nın kalma ihtimaline karşılık takım aramaya başlamadığını da bilemiyoruz tabi.

Basar dedi ki...

@beagle
Devre arası ufak dokunuşlarla (aynı miktarda para harcayarak) daha farklı noktada olabilirdik. En azından lig ikinciliğini -bu sezon koşullarında- zorlayabilirdik.

1) Ara transferde çok ağır Samet Aybaba kazığı yedik.
2) 2. yarıda çok kötü bir yönetim ile takım olma olgusu bozuldu. Takımdaki birçok futbolcu küstürüldü.
3) Özellikle devre arasından itibaren gençleştirme tamamen bitti. Samet'in anti-genç ağına Oğuzhan ve hatta Necip de katıldı.
4) Sakatlıklar tavan yaptı ki o zamana kadar birçoğumuz bu kadar kötü bir kondüsyoner ile çalıştığımızı bilmiyorduk.

Camia olarak başarısızlığı hak ettiğimiz konusunda sana katılıyorum çünkü olabilecek en kötü teknik direktör ve yardımcıları ile (Recep Çetin'i ayırıyorum) yola çıktık. İlk yarı güzel idare ettik ama ikinci yarı lastik patladı. Bu adama mecbur kalışımızı yönetimin toyluğuna vuruyorum ki umarım gereken dersler çıkartılmıştır.

Seneye kim gelirse gelsin;
bu kadar kötü taktisyen,
bu kadar kötü insan yönetimi,
bu kadar kötü kondüsyoner ve
bu kadar kötü transfer planlaması

bir arada barınmaz. Bunlardan bir ikisini iyi yapar...

Barbudos dedi ki...

Aslında sezonun ortalarında ki genel vaziyette cogunluk icin goze ve gonullere hoş gelen Beşiktaş ile bugunkü durumu arasındaki tek fark artık gol sıkıntısının had safhaya ulaşması ve bunun tabelaya yansıyan sonuçlarının cogunlukla aleyhımıze olmasıdır. Bunda ki ana nedenler icinde Almeida nın yoklugu, ki kendisi her ne kadar eski Werder Bremen gunlerini aratsada ( çok iyi şut atan bir futbolcunun Beşiktaş'ta neredeyse hiç denememesi de benim için buyuk muammadır o da ayrı) gol yollarındaki etkisi Beşiktaş adına tartışılmayacak bir seviyede idi. Onun yokluğunda hucumdaki etkinlik eski parlaklığında olmasa da yine de yeterli bir seviye tutturulabildi ancak Aybaba'nın sezon başından beri bir turlu oturtamadıgı defans kurgusuna, zaman icinde kaybedilen ve kaybedilecegı aşikar; yediginden fazla gol atma refleksi eklenince bugunku tablo ile karşılaşmak kacınılmaz oldu. Aybaba'nın buyuk hatalarından biri de Fabian Ernst gibi taktik altyapısı yuksek, topsuz oyunu cok iyi bilen bir futbolcuyu sadece koşan bir futbolcu olarak gormesi ve ''onun yerine Hasan Turk koşar'' gibi niteliksiz bir cok acıklamasından biri ile gitmesine izin vererek onun rolunde gorunen,gorunmeyen ! Hasan, Veli ya da Necip'in iyi niyetli ama tektip oyunlarının yetersiz geleceğini öngorememesi, bugun defansdaki vahametin sebepleri icinde dusunulmelidir.

Övünç Şentürk dedi ki...

2. yarıdaki düşüşü salt bizim takıma bağlamak haksızlık olur.

Biz de aslına bakarsanız çok büyük değişiklik yok.Samet Aybaba takımı durduramıyoruz diyordu , bir güzel durdurmayı başardı :)

Antep olsun , Karabük olsun , pek çok takımda toparlanma var , düşüşte olan takımlarıda yendik zaten.

oguzk dedi ki...

Bence yeni teknik direktör ve oyun tarzı hangi sistem üzerine oynamalıyız gibi tartışmalara girmeliyiz :)

Cartalete dedi ki...

Bu arada Necip'le FFT için yaptığımız röportajda, her yerde oynadım muhabbeti açılınca "stoper de oynar mısın?" diye sormuştuk, oynarım demişti. Hakkaten de oynadı yani :)

beagle dedi ki...

Valla Necip'in ileri doğru bakarken oynadığı topta hiç sorun yok, aylar önce benzettiğim Rıza Çalımbay hesabı güvenilir , merkezde biraz düz ama kenarda ince iş de yapabilen bir topçu.

Stoperde çizgi savunma falan biraz endişe ediyorum. Ancak yanında tecrübeli iri biri ile yapsa güvenli olur da sağbek işini kalıcı şekilde emanet edeceğimiz adam orada duruyor. Bekin ne kadar önemli olduğunu Eboue ve G. Gönül ile gördük.

Pektemek dehşet döndü, tabi bunu çok kızdığı rakibe mi borçluyuz emin değilim. Her maç fiziğini bu kadar zorlayarak oynaması çok riskli.

Gene de son maça bakınca McGregor, Necip, Oğuzhan, Olcay ve Pektemek elimizde gelecek sene için kadro oyuncusu olarak duruyor. İsmail sağlam dönerse orası da tamam. İlk 11 için 1-2 stoper, 1 defansif ama top yapabilen orta saha ile Almeida, Fernandez, Niang grubunu yenilemek veya kullanma kararı kalır. İyi bir takım olmaktan o kadar uzak değiliz, sadece beynini kullanabilen bir yönetici lazım.

Omurga sağlam olduğunda Erkan Kaş, Muhammed Demirci, Mertcan Aktaş çok değerli oyuncu adayları olarak elimizin altında.

Basar, katılıyorum. Herşeyi bu kadar eline yüzüne bulaştıracak bir hoca daha bulmamız zor.

Unknown dedi ki...

Nasıl gündeme geldi bilmiyorum ama Sandor Egervari ismi geçiyor. Macaristan ve öncesinde genç milli takımda dikkat çekici işleri var. Ancak kulüp kariyeri Macaristan-Katar ile sınırlı gibi. Bilgisi olan var mı hakkında?

oguzk dedi ki...

Necip iyi sıçrıyor çok güçlü ve sezgileri gerçekten çok iyi. Fakat stoper için arkayı unutup ilk pozisyonda rakibe basarsa da çok pozisyon yeriz. Eğer olacaksa acilen denenmeli tecrübe kazandırılmalıdır diye düşünüyorum. Ortasaha için o büyük sıçramayı yapamadı diye düşünüyorum. Fiziksel olarak her mevkiye de uygun sadece mental olarak iyileştirme gerekiyor. Sonu İbrahim Toraman gibi joker olmasın tabi :)

gundelikci dedi ki...

necip belki romantikliğimden kaynaklı bie şekilde, en sevdiğim ve beğendiğim furbolcu bizim takımda, kişisel bir bağlantıyla fernandes yerine kendisinden istedim bir forma. artık ya poziyonunun belirlenmesi yada ciddi manada taktik idman yaptıran bir hoca gerekiyor başına orası kesin, 2 sene önce pektemek'ten kontra golü yerken yaptığı gibi topa da zamansız saldırmıyor bence.

takımı en arkadan sağlama almayı düşünmek gerekli artık önümüzdeki senelerde, kaleci için yerli isteniyorsa tek adres trabzon gibi duruyor. savunma dörtlüsünde sağlam ismail dışında kimseyi beğenmiyorum, zaten ferrari-denizli denklemi dışında hep sorunlu bir bölge oldu. sadece ersan'da ısrar edilip kazanılabilinir gibi duruyor. orta saha sağlam bir libero haricinde en sağlam yere benziyor. ileri uç içinse seçilecek hoca ve benimseyeceği anlayış çok önemli. dilerim cebinde güzel isimlerle gelecek bir sportif direktörümüz olur seneye. basketbol şubesinin son halini düşündüğümde umudum hala var bu konuda.

Övünç Şentürk dedi ki...

Adnan Dalgakıran'da gitti.

Yine rantçılara kalacaz galiba.

Şu olsa bu olsayı konuşmak anlamını kaybediyor her geçen gün.

planck dedi ki...

eşkibeşiktaştan adnan beyin röportajı: http://goo.gl/vhFo8

td, oyuncu vs. seçiminden çok bu seçim önemli olucak geleceği belirlemede. üye olabilecek olan 5 mayıs'a kadar klübe üye olsun lütfen..

Övünç Şentürk dedi ki...

dha'nın haberinde futbol komitesinin belirlenmesi haziran ortasını bulacağı için Samet Aybaba ile devam kararı çıktı vs denmiş.

Adam bir diyor sportif direktör gelecek futbol komitesi kalkacak , bir diyorlar futbol komitesi kuruluşu süreceği için teknik direktör kalacak.

Şu saatten sonra zaten belirlenecek yönetime göre Beşiktaş'ı uzaktan sevmeye karar verebilirim ya.

Unknown dedi ki...

“Göreve geldiğimde en büyük umudum gençlerdi. Hepsi tesislerde kalıyordu. Ama şimdi bakıyorum Sinan dışında tesiste kalan yok. Muhammed ve Hasan gibi oyuncuların nerede olduğu belli değil. Asıl onlara sormak lazım bazı şeyleri. Böyle bir hoca bulmuşlar. Futbolcu olmak istiyorlarsa bırakın tesisleri, dış kapının önünde yatıp kalkmaları gerekiyor. Ama ben onları sahada değil, başka yerde görüyorum. Seneye altyapıdan mutlaka 3 ya da 4 oyuncu gelecek. O zaman Muhammed ve Hasan gibi isimler formayı ancak rüyalarında görürler. Artık onlar için çok geç.” demiş samet aybaba fanatik gazetesine verdiği mülakatında...

bence biz boşa futbol konuşup fikir jimnastiği yapıyoruz beşiktaşın geleceği hakkında...şimdi bir şey desem, sevgili mustafa yorumu sansürlemek zorunda kalacak...

arkadaşlar feda filan hikaye...bu hocanın, bunları söyleyebilen bir hocanın tam da ''feda'' sezonunda takımın başına getirilmesini iddiasızlaşma ve köylüleşmeden başka bir izahatı yoktur...boşverelim necip'i oğuzhan'ı...hocamız bu..kalibresi çapı da bu kadar..

Basar dedi ki...

Bunca rezilliğe rağmen Samet'in hala istifa etmemesini anlayamıyorum.

Kötü hoca filan ayrı, istenilmeyen yerde durmak ayrı. Stadyumda yediği küfürün haddi hesabı yok, bir adet Beşiktaş taraftarı kendisi istemiyor, oyuncular onu istemiyor, takım baş aşağı yuvarlanıyor ve hala istifa etmiyor!

Bunu birde "Beşiktaş'ın çocuğu" olarak yapıyor. Beşiktaş'ı biraz seviyorsan dakika beklemeden istifanı basarsın. Artık zarar veriyorsun Beşiktaş'a, lütfen kibarca git...

Daha ne diyelim. Lütfen ileride Beşiktaş taraftarı bana küfür ediyor deme çünkü sevgi, saygı, nezaket çerçevesinde tüm Beşiktaşlılar sana lütfen git dedi.

Seneye de kalırsan 5. haftada postalanırsın, tez alden git ve artık zarar verme!

Narcos44 dedi ki...

"Beşiktaş'ı biraz seviyorsan dakika beklemeden istifanı basarsın."

Beşiktaş'ı sevmek mi?

Rakip takım TD'siyken yaptığı hareketlere, sevincine, jest ve mimiklerine dayanarak, bu adamın Beşiktaş'ı zerre sevmediğine emin olabilirsin kardeşim.

33 yaşındayım. İlk defa takımımdan iliklerime kadar soğuduğumu hatırlıyorum.

Adamlar "taraftarlık" olgusuyla oynamaya başladı ya artık. Pes!

planck dedi ki...

Herhalde klüp tarihinde ilk kez yönetim kurulu üyeleri birbirleri hakkında hem basına demeç veriyorlar hem de klüp sayfasında bildiri yayımlıyorlar, birbirlerini suçluyorlar. Nasıl bir duruma düştük yahu, nasıl olaylar bunlar.

Övünç Şentürk dedi ki...

Gerçekten sistemli itibarsızlaştırma operasyonu mu var nedir ben anlamıyorum.

Yönetimdeki kaos , Fernanses-Aybaba savaşı , gençlerden adam olmaz demeçleri , Gökhan Süzen isimli lüzumsuz adamın cezasına ertleme talebi filan gerçekten inanmıyorum ya.

Feda ile yakaladığımız sinerji bütünlük , sempati hepten yok oldu.Yani daha ne kadar dibe düşebiliriz çok merak ediyorum.

beagle dedi ki...

Samet'in başarılı olabileceği şartları buldum : http://www.skorer.tv/video-izle/22-ye-11---Enteresan-bir-mac--3SOzSXuVeHXp.html

Bu şekilde istediği gibi Veli, Mehmet Akgün vb gibi üstün yetenekli oyuncularla oynayabilir. Ayrıca Çift forvet de belki koyar :)