Türk Müller: Sefa Yılmaz

Dün akşam Kasımpaşa karşısında önce attığı mükemmel gol, sonra da –her ne kadar Bobo ofsaytta olsa da- yaptığı asistle maça damga vuran adam oldu Sefa Yılmaz. Ancak kendisinin oyun tarzına, özelliklerine ve şuanda memlekette örneği pek fazla olmayan bir modele sahip oluşuna bakacak olursak; vuracağı o damga tek maçlarla sınırlı kalmayacak, gayet uzun metrajlı olacaktır.
KAYSERI-G.BIRLIGI4
Thomas Müller’in, sanki arka direkteki yerini önceden ayırtmışçasına her zaman doğru yerde oluşuyla, “çok basit görünen” ama genellikle kritik maçlarda ortaya çıkan golleri vardır. Kanat oyuncusu olmasına rağmen sıklıkla içerilere koşu atması, onu en güçlü savunmalara karşı bile avantajlı kılabiliyor. Bu sezon 7 gol atan ve o 7 golün 5’i, takıma adına “ilk gol” anlamına gelen Sefa Yılmaz da o “denge bozan 7 numaralar” ailesinden biri… Hatta ve hatta, yerli oyuncular arasında bu konuda eşsiz ve yakın gelecekte A milli takımın da değişmezi olma şansı çok yüksek.

Aslında o Kayseri’nin değil, Bayern Münih için de “bir başka Müller” demek olabilirmiş, zira Wolfsburg’a gitmeden önce oradan da teklif aldığını söylüyor. Belki onun için böylesi daha iyi oldu. “Ağırlaştırılmış komando eğitimlerini” alırken farkında olmayabilir ama Magath sayesinde o yetenekli ayaklarının üzerine güçlü bir fiziğe sahip olması, onu bugünlerde çok farklı kıldı. Kendisi de bunun farkında;
"A takıma beni ilk çıkaran oydu. 16 yaşımdaydım o zaman. Bana “Çok yeteneklisin ona hiçbir şey söyleyemem ama fizik olarak çok zayıfsın” dedi. Fiziğimi geliştirmem için özel çalışma programları yaptı. Bana ayrıca bir hoca verdi. Onunla iki yıl çalıştık. Tam hazır olduğumda o kulüpten ayrıldı. Tek kârım onun bana verdiği tavsiyeler."
Yetenekli bir 10 numarayken Magath’ın ellerinde ‘yıkılmaz’ bir 7 numaraya dönüşmesi ve Prosinecki’nin onu direkt olarak “Türk Müller” yapma çalışmaları derken, ülke futbolunda bir Sefa Yılmaz yükselişi izliyoruz. Öyle bir yükseliş ki onu tekrardan Avrupa sahalarına itebilir…

FourFourTwo.com.tr Mustafa Demirtaş

3 yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Hocam kusura bakma, blogunu severek okuyorum, forza ve haber1903 gibi abuk subuk sitelerin arasinda isil isil parliyor bu blog, ancak biraz fazla optimist olup abartmiyormusun yazilarini?

Mesela Sefa Yilmaz gibi capi ve yetenegi belli bir oyuncu icin A milli takimin degismezi olma sansi cok yuksek vs gibi deyimler bence hic dogru degil. Yanlis anlama, sadece fikrimi belirtmek istedim, cunku buna benzer seyler baska vasat oyuncularla ilgili de yazilmisti, yanlis bilgilendirme ve gereksiz beklentilere yol aciyor sadece....

Cartalete dedi ki...

Yeteneğinden dolayı değil, kenar forvet kavramına uyan piyasada bir tek o var diye değişmesi olur kanaatindeyim. Ha ileride başkası çıkar, bilemem. Ancak şuan o modelde yerli bir tek o var.

İçimden ne geçerse onu yazarım ben, kendimi yontamam. Herkes kendi düşüncesine göre kendi beklentisini belirleyecek seviyededir zaten.

ozy dedi ki...

Kayserili bir BEşiktaş taraftarı ve Kayserispor'u da çok yakından takip eden birisi olarak şunu söyleyebilirim, Sefa Yılmaz bir maç süper bir maç çok kötü oynayan, daima kendinde yetenek olduğunu hissettiren ama asla o yeteneği tam potansiyele çeviremeyecek bir futbolcudur. Son dönem örneklerinden bakacak olursak bana Yiğit Gökoğlan'ın Manisadaki tarzını ve çıkışını hatırlatıyor. Kalıcı olmaz diyebilirim.Ama tabii izlediğiniz maçlarda acayip işlerde yapmış olabilir,yanıltıcı olmasın. Küçük bir not:KAyserispor taraftarı da kendisinden pek hazzetmez...