Dost Tavsiyesi: Oumar Niasse

Geçtiğimiz sezon attığı gollerle Akhisar’ın mütevazı takımını ligde tutan Gekas’ın eli fazlasıyla güçlenmiştir. Gelecek yıl da rakip fileleri sarsmaya devam etmesi için bazı şartları vardır. Maaşını, neredeyse İstanbul büyüklerinin forvetlerine ödediği miktara yaklaştırmak ister. Hamza Hoca ve Akhisar yönetimi, bu tutum karşısındaki kabullenmenin, takımın ahengini ve dengesini bozacağına inanır. Adına besteler uyarlanan Gekas, artık Akhisar formasını giyemeyecektir.
Vakit, harıl harıl yeni bir golcü arama vaktiydi artık. Ama maç başına neredeyse bir gol ortalaması tutturan Theofanis Gekas kadar fark yaratacak oyuncu kolay bulunur muydu ki? Böyle durumlarda, fırsatçı menajerlerin kucağına düşüp ‘tavsiye’ istemek kaçınılmazdır. Ama Akhisar’da bambaşka bir olay yaşanır. Takımın stoperi Sonko, “Bizim memlekette bir çocuk var, çok yetenekli. İsterseniz bir görün?” der.

 Hamza Hoca, belki de oyuncusunu kıramamak için itiraz etmez. Yaklaşık iki yıldır aradaki üç maçlık Brann macerası haricinde doğru dürüst profesyonel maça çıkmayan, 1990 doğumlu Oumar Niasse apar topar Akhisar kampına katılır. Kısa zamanda kendisini kanıtlar ve sözleşmeye imza atar. Gekas’dan doğan o koca meteor boşluğu, bir dost tavsiyesiyle doldurulacaktır. Sonko, Galatasaray maçından sonra şöyle övgü karışımlı bir itirafta bulunur; “Ben onun 10 gole ulaşacağını tahmin ediyordum ama çok daha fazlasını atacak gibi görünüyor!”.

Oumar Niasse, güçlü ve atletik yapısıyla aslında Gekas’tan fazlası. Sezgileri ve her santrforda olması gereken ‘gol şansıyla’ vücuda atılan topları bir şekilde kaleye göndermeyi başarabiliyor. Çok çeşitli vuruş stillerine sahip, Bursa deplasmanında havadan uçarak topukla gol atmaya çalışması buna işaretti. Ama onun asıl farkı, kaleden uzak olduğunda da vücuda atılan topu yakalayıp, direkt kaleye kadar inebilmesi. Böylelikle karşımıza hem atletik hem de golcü kumaşına sahip bir santrfor modeli çıkıyor ve izlemeye doyum olmuyor.

Mustafa Demirtaş / Hayatım Futbol

Hiç yorum yok: