Hızlı Düşün, İyi Uygula... Bilal Kısa

Hamza Hamzaoğlu’nun Akhisar’ı, ligimizde en çok “takım gibi” hareket eden ekiplerinden biri. O takımın bir de hem görünür hem de görünmez kahramanı var: Bilal Kısa!
Bugünün futbolunda 10 numaralar, ya rakip kaleye ya da kendi kalesine doğru yaklaştıkça çok daha fazla fark yaratmaktalar. Ya Alex de Souza olup, daha bir forvete evirildiler, ya ayaklarına ters kanatta kenar forvet olup, direkt tabelaya etki etki ettiler, ya da biraz daha orta sahanın gerisinde mevkilenerek, Andrea Pirlo geçtiği yola düşüp, gol girişimlerinin ilk yaratıcı pası atanı oldular. Bir dönemin “yetenekli ama bir tülü olmayan” 10 numarası Bilal Kısa, olgunluk kazandıkça, oyuna daha geriden hükmetmesiyle ve hatta kendiliğinden ciddileşen surat ifadesiyle Pirlolaşanlardan...

Akhisar, Hamza Hamzaoğlu döneminde çok da iddialı olmayan kadrosuyla ciddi şekilde renk saçmaya başladı. Bunun en büyük nedeni, takım halinde hareket etmeleri, hiçbir hücum girişimlerinin tesadüflere bağlı olmayışı. Ancak, orta sahadaki Bilal Kısa’nın “öngörülemezliği” asıl farkı yaratan etken. Ligimizde en son Guti Hernandez’in sol ayağından çıktığı görülen o nefis lob uzun toplarıyla daha çok “asist öncesi pasların” adamı. Sonko’nun “bizim mahallede bir çocuk var, gelsin 10 gol atar” diyerek getirdiği ve şimdiden çok daha fazlasını yapacağını kanıtlayan Oumar Niasse’yi de dolaylı yoldan parlatan adam. Tabii bazen bunu direkt olarak da yapıyor, tıpkı Galatasaray’a atılan ikinci golde olduğu gibi.

Bilal, herkesten önce hızlıca düşünüp, yetenekleriyle iyi uyguladığı o yaratıcı hamlelerinden bir kesit sunuştu o gol öncesinde. Daha topun geriye sektiği andan itibaren, o topu Niasse’nin önüne bırakacağını biliyordu. Öyle olmasaydı, zaten ya o açık kaybolacak ya da Niasse ofsayta düşecekti. (Golü hareketli halde izlemek için buraya tıklayınız)

Akhisar takımı başlı başına seyirlik, orası ayrı. 16 yaşındayken yolu Bakırköy’ün Yücespor’una düşen Bilal Kısa’nın bugünlerde "büyük oyuncu" havasını verdiğini görmek, özellikle de benim gibi Yücespor’un Yücetarla sahasında amatör olarak top tepmiş biri için de ayrıca keyif.

1 yorum:

box2boxMC dedi ki...

Uğur İnceman'la birlikte İspanya ya da İtalya da oynasalar Guti, Pirlo kıvamına gelebilecek yazık olmuş yetenekler...