Roma’da bir istikrar çeşmesi: Rodrigo Taddei



Rodrigo Taddei, 2005 yılında Siena’dan Roma’ya transfer olduğunda; resim bugünlerden çok farklıydı. Daha sonra yolu Galatasaray’a düşen ve neredeyse 4 yıl önce futbolu bırakmış olan Shabani Nonda takımın golcülerinden biriydi. Keza bugün Fiorentina’da teknik direktörlük yapan Vincenzo Motella da hala sahada leblebicilik sanatını icra ediyordu. Manchester United’ın 90+larda kupayı kazanmasıyla, Bayern Münih’de en çok gözyaşı döken oyunculardan olan Samuel Koffour stoperdeydi.

Taddei ise forma giydiği ilk sezon Serie A’da 38 maçın 38′inde de ilk 11′de sahaya çıkmıştı. O günlerden hissettirdiği büyük istikrarı, bugünlere kadar dayanmış durumda. 2005 yılında karşısındaki kanatta oynayan Brezilyalı Mancini, o sıralar dünyanın en iyileri arasında gösteriliyordu. Mancini çoktan Brezilya’nın alt liglerine yol aldı, ancak aynı yaştaki Taddei Roma’da 9′uncu sezonunu oynuyor. Dün akşam olduğu gibi, yıl 2014'de dayanmış olsa da hala kritik goller atmaktan da geri kalmıyor.

taddei 2005
İlk zamanlarında kanatlarda rol almış ve “skora katkı veren kenar oyuncusu” modelinin öncülerinden olmuştu. Zeman, onu saldırgan 4-3-3′ün beklerinde oynattı. Rudi Garcia ise Taddei’nin hala saklı kalan enerjisinden ve futbol aklından daha iyi faydalanmak için orta sahada oynatıyor. Bize de “Saygılar abi…” demek düşüyor… “Peki, Francesco Totti ilk oynadığı dönemlerde durum neydi?” diye soracak olursanız… Spartacus, Crixus ve Gannicus önderliğindeki köle isyanı henüz başlamamıştı.

Hiç yorum yok: