Issız Messi


Carlos Tevez, Javier Pastore, Erik Lamela, Mauro Icardi gibi turnuvada geriye kalan her ülkenin rüyalarını süsleyecek hücum oyuncuların kadroda dahi olmaması, Arjantin’in ileri uçta ne denli güçlü olduğunu özetliyor. Ancak o kaliteyi yıllardır merkez orta sahaya yansıtmış değiller. Hem top rakibe geçtiği anda sıkı bir baskı kuramıyor, rahat top yaptırıyorlar. Hem de yine hücuma geçişlerde Messi’nin derine gelerek aldığı toplara bakıyorlar.

Messi’yi yine zor bir turnuva bekliyor. Topu ayağına aldığı anda kendisine pas opsiyonu açacak birilerini neredeyse hiç bulamadı. Hatta sadece bir kez buldu, orada da golünü attı: Gonzalo Higuain. Arjantin’in pek çok klas golcüsü var ancak tek gerçek santrforları Pipita’dır. Eğer Messi’nin driplingleri daha sık şuta dönüşmesi isteniyorsa, onun oradaki “duvar görevi” önemli. Geriye bir tek sorun kalıyor, Messi’yi topla hücum alanında buluşturacak ora saha… Eğer Javier Pastore paranın gücüne karşı dayanıp, Paris Saint Germain’e gitmeseydi ve daha doğru bir transfer yapsaydı; bugün öyle bir oyuncu kazanılmıştı belki de. Şimdilik tek çözüm Enzo Perez’i sahaya atmak…

Rabona’yla taç!

Aslında Arjantin’de aynı sorun stoper ve bekler için de geçerliydi. Ancak son dönemde değerli savunmacılara sahipler. Garay herkesin malumu, Benfica’da oynadığı futbolla sezonun en formda stoperlerindendi. Yanındaki Napoli’li Fernandez, topu “rabonayla!” uzaklaştıracak kadar teknik. 2010’da Maradona’nın gazabına uğrayan Zabeleta’da çok iyi sezon geçirdi. Sol bekte ise gerekli zamanda 5’li orta sahanın solu, gerekse sol stoper oynayacak kadar çok yönlü isim Rojo var. Ancak Sabella o savunmayı ilk yarıda 5’li gibi oynattı, bu da Arjantin’i orta sahada eksik kılan etkendi.

Bosnalı kardeşlerimiz aslında savunma anlamında harika bir maç çıkardı. Yedikleri gollerden biri şanssızlık, diğeri Lionel Messi. Onun hızını almış şekilde çaprazdan kaleye inip, biriyle duvar pası yaptığı zaman “gol yememe” çaresini İsviçre bilim adamları dahi bulamadı. Özellikle 34’lük Spahic, harika oynadı. Belki de turnuvanın en iyi stoper performansıydı. Gelecek maçlarda kanat oyuncusu kullanmadan, İbiseviç – Dzeko ikilisini Miralem Pjanic’le destekleyecekleri 4-3-1-2 gibi sistemle oynamaları daha makul olabilir. Zaten diğer iki rakipten (İran, Nijerya) 6 puan çıkarırlar gibi gözüküyor.

2 yorum:

nuri mu dedi ki...

Kardeşim yorum yazmıyoruz diye takip etmediğimiz hissine kapılma sakın.
Sık kullanılanlar sekmesinin en başındasın. Sabah nete girdiğimde ilk önce bu sayfaya bakarım her zaman. Hem de uzun bir dönem yazmadığın günlerde bile inatla bu böyleydi.
Kupa sonrasında beşiktaşın yeni sezon yapılanmasıyla ilgili analizlerini de bekliyoruz..

Cartalete dedi ki...

Eyvallah :)