Komple Bir Hücumcu: Dejan Meleg


Son yıllarda Anadolu kulüplerinin yaptığı transferler oldukça heyecan verici oluyor. Gerekse scouting işi transferlerle gerekse de Wagner Love, Menez gibi normal şartlarda üst lig klasmanında olan ancak son zamanlarda gözden düşmeleriyle fırsata dönüşen transferlerle baya baya ışıldıyorlar. Kayserispor’un Dejan Meleg hamlesi ise ikisini de kapsıyor aslında.

Bundan iki yıl önce Sırp futbolunun en yetenekli oyuncuları arasında görülmüş ve Ajax’a transfer olmuştu. Burada daha çok U21 takımında şans bulmuş ancak yeterli seviyeye çıkamamıştı. Meleg, asıl çıkışını ise geçtiğimiz sezon yaptı. Vojvodina formasıyla tüm sezon boyunca 12 gol 6 asist yaptı ve asıl önemlisi hücumun birçok bölgesinde kullanıldı.

Dejan Meleg’in Kayserispor’a transferini değerli kılan şey, oyuncu tarzı olarak Süper Lig’de her zaman ezber bozabilen kategoride olması. Direkt santrafor bölgesinde değil de, kaleden biraz uzakta bir bölgede (kanat veya forvet arkası) oynayıp da skora katkı verebilen her oyuncu lige kolayca damga vuruyor. Dejan Meleg de hem 10 numara hem de kanatlarda görev alabiliyor. 1.83 boyu ve topsuz oyundaki koşu kalitesiyle kendisini ceza sahasında unutturup, golü koklayan bir oyuncu. Aynı zamanda top ayağındayken de driplingleriyle, ara paslarıyla ve şutlarıyla etkili olabiliyor.

Gerçek anlamda “komple bir hücumcu” gözüyle bakabiliriz Meleg’e. 1994 doğumlu oyuncu şu anlık büyüklerde forma giyebilecek kadar üst düzey olmasa da Kayserispor seviyesi için yeterince kaliteli bir oyuncu. Konyaspor’da Bajic’in yaptığı gibi önemli bir gelişim kaydedecek olursa gelecek yıllarda onu bol sıfırlı transfer haberlerinde görmemiz mümkün.

Hiç yorum yok: