Dünya Kupası'nda Uçuşa Geçecek 10 Oyuncu


Her Dünya Kupası’nın bir James Rodriguez’i vardır. Yani, aslında zaten oynadığı futbolla yeterince ses getirmiştir ama o büyük arenada oynadığı futbolla değerini o kadar hızlı artırır ki, kulüpler içinde bir anda vitrin transferine dönüşür. Rusya 2018’de de o apolete aday isimler var, sıralayalım.

Aleksandr Golovin (Rusya)


Ev sahibi Rusya, son turnuvalara nazaran en gösterişsiz kadrosuyla karşımızda olacak. İşte tam da o gösterişsiz takımın seyir zevkini yükseltecek bir yetenek Golovin. Orta sahanın merkezinde veya kenarlarında rol alan oyuncunun en başta dripling özelliği ve o driplinglerinin finalinde yaptığı kilit paslarıyla fark yaratıyor.

Lucas Torreira (Uruguay)


Andre Pirlo’nun en büyük rol modelliğini üstlendiği “savunma önündeki oyun kurucu” tarzının en iyi örneklerinden biri olan Torreira, Sampdoria formasıyla Serie A’da harikalar yarattı. Oscar Tabarez’in Uruguay’ında da muhtemelen aynı bölgede izleyeceğimiz oyuncu, üç forvetli sistemi besleyecek orta sahanın en önemli dişlisi olacak.

Alireza Jahanbakhsh (İran)


Her ne kadar bu turnuvada “küçük takımın büyük futbolcusu” rolünü daha çok Mohamed Salah üstlenecek olsa da gözler biraz da Alireza Jahanbakhsh’ın üzerinde olmalı. İranlı oyuncu geçtiğimiz sezon Hollanda 21 gol, 13 asistlik harika bir istatistiğe imza attı. Dünya Kupası’nda takımının en etkili oyuncusu olacağı ve piyasasını daha da artıracağı kesin. Robben usulü sağ kanat oyuncusu, içe kat edip solla bitirdiği girişimlerini Rusya’da da izletecektir.

Pione Sisto (Danimarka)


Danimarka’nın Uganda asıllı 1995 doğumlu oyuncusu, Celta Vigo formasıyla La Liga’da direkt olarak fark yaratmaya başladı. Sezonu 10 asist,  4 golle bitiren Sisto modern kanat oyuncusu normlarına oldukça uyuyor. Dünya Kupası’nda Danimarka’nın hücumdaki en etkili silahı olacağı kesin.

Giovani Lo Celso (Arjantin)


Uzun zamandır Arjantin orta saha sorunu çekiyor, oradaki “iki yönlü oyuncu” boşluğundan sebeple Messi’yi kaleden uzak oynatmak zorunda kalıyordu. PSG formasıyla “serbest 8” modeline harika uyum sağlayan Lo Celso, enerjisi ve top tekniğiyle orta sahada ezberleri bozacak ve Messi’yi topla kaleye daha yakın buluşturacak bir oyuncu.

Sergej Milinković-Savić (Sırbistan)


Sadece Serie A’da değil, Avrupa’da sezonun en büyük çıkışını gösteren futbolcu. Lazio’da bir orta saha olmasına rağmen 12 gol 4 asistlik performansla skora da katkı veren Milinkovic-Savic, hali hazırda Manchester United başta olmak üzere birçok dev kulübün radarında. Bir orta saha için gerekli bütün özelliklere sahip olan oyuncu Dünya Kupası’nda değerine değer katacaktır.

Ismaïla Sarr (Senegal)


Senagal’in 1998 doğumlu oyuncusu, tıpkı ülkesinin büyük yıldızı Mane gibi dripling konusunda müthiş yetenekli. Rennes’de forma giyen Sarr, her iki kanatta da oynayabilen, rahat adam eksilten ve top rakipteyken yaptığı baskılarla kontratak fırsatı yakalayan bir yetenek. Mane’nin solda yer alacağı 4-2-3-1 sisteminin sağ kanadında izleyeceğimiz oyuncudan Dünya Kupası’ndan sonra daha sık bahsedeceğiz gibi.

Gonçalo Guedes (Portekiz)


Portekiz denince akla hala ilk olarak Cristiano Ronaldo geliyor olsa da, artık onun bir santrfora dönüştüğünü ve delicilik yükünün başka oyuncuların sırtına yüklendiğini kabul etmemiz gerek. İşte o isimlerin başını Gonçalo Guedes çekiyor. Dripling aksiyonunu doğru ve yüksek ortalamayla sonlandıran oyunculardan. Oyun sıkıştığı anda dripling becerisinin yanı sıra, “uzak şut” tuşuna da basarak özel gücünü kullanabiliyor. La Liga’daki görüntüsünü Dünya Kupası’nda da sürdürecektir.

Timo Werner (RB Leipzig)


Uzun zamandır santrfor bölgesinde pivot tipi oyuncu kullanan Almanya, nihayet takımın genel hareketliliği ve değişken oyununa  yatkın bir golcü buldu. Her ne kadar o işleri Müller de gayet başarıyla yapıyorsa da Werner, merkezde oynamaya daha yakın komple bir santrfor oluşuyla büyük fark yaratacağı kesin. Zaten günden güne mevkisinin en iyileri arasına girmeye başlayan oyuncunun asıl patlaması Dünya Kupası’nda gerçekleşebilir.

Hirving Lozano (Meksika)


Adam eksiltme konusunda Avrupa liglerinin en iyilerinden biri. Hücumun her bölgesinde rol alabilen Lozano, sağ veya sol kanat farketmeksizin aynı etkiyi sağlayabiliyor. Topla alanı çabucak kat eden, dar alanda çıkabilen ve en önemlisi gol vuruşlarıyla da skoru değiştirebilen bir yetenek. PSV’den yakın zamanda büyük bir transferle ayrılacağı kesin ama Dünya Kupası’ndaki performansı “büyük Avrupa kulübü” yolunu daha da kısaltabilir.

Hiç yorum yok: