Öne Çıkanlar : Jorge FUCILE (Uruguay)

Bu turnuvanın, Fabio Coentrao'dan sonra en değerli solbekidir benim gözümde. Uruguay'ın bu noktaya gelmesinde çok büyük katkıları var. Uruguay, Fransa maçında iyi başlayan ve sakatlığı sebebiyle kaybedilen Godin gibi bir stoperi bugüne kadar aramadıysa, bu konuda kesinlikle Fucile'ye duacı olmalı... Hemen her maç "ters kademe nasıl yapılır?" dersini sunarak, Uruguay stoperlerini inanılmaz rahatlatıyor. Yerden ve havadan, stopervari ters kademelerinin dışında; bire bir savunduğu kanat oyuncularına karşı da gayet sağlam duruyor. Üstelik, önünde oynayan ve savunma anlamında O'na yardımcı olması beklenen oyuncunun, çoğunlukla "özünde santrafor olan" Cavani'nin olduğunu unutmamak gerekir... Cavani olmasa bile, baklavalı ortasahaya geçildiğinde; Fucile'ye güvenilerek, soliçte Lodeiro hamlesine olanak sağlanıyor...
Gana maçında da; uzun süre sarı kartlı olmasına, Inkoom gibi bir oyuncuyu o kartla ve çoğunlukla tek başına savunmasına, bir pozisyonda beyin üstü düşmesine, baygınlık geçirerek bizi korkutmasına rağmen, 120 dakikayı hatasız bitirdi, bir 120 dakika daha olsa, aynı oyununu oynayacakmış gibi bir izlenim sundu...
Halen Porto'da forma giyen ve 84 doğumlu olan Fucile, son derece saygı duyulacak bir oyuncu karakterine sahip. Her taraftarın, kendi takımında görmek isteyeceği bir futbolcu modelidir... Hücuma da, gerekli zamanda gerekli katkıyı verse de; çoğunlukla bir diğer bek: Maximiliano Pereira'nın hücuma çıkışarı sırasında, bir iki adım geride durarak sigorta vazifesini görüyor... Uruguay, Hollanda karşısında Fucile'sinden yoksun olacak... İki as stoperin yokluğunu hissetmemelerinde, Fucile'nin rolü büyüktü. Şimdi hem savunma anlamında 3. stoper olan, hem de hücum anlamında "ofasif bir sol ön oyuncusunu" kaldırabilecek bir Fucile yok elde... Bazı oyuncular vardır; varlığı hissedilmez ama yokluğu hissedilir... Fucile de onlardan biridir.

3 yorum:

Serkan İncekara dedi ki...

Dünya Kupası'nın öne çıkan futbolcularını yazarken ''yıldız'' diye tabir ettiğimiz oyuncuları değerlendirmiyorsunuz gördüğüm kadarıyla.Castrolfootball analizlerinde en çok puan alan İspanyol oyuncu Capdevilla ve bunun yanısıra Almanya'nın en iyi oyuncusu olan Thomas Müller ile ilgilide yazılarınızı bekliyorum.(Schweinsteiger'i de unutmayalım :D)

Cartalete dedi ki...

Evet. "Öne çıkanlar" derken, düne kadar pek adını duymadığımız fakat, bu turnuvayla kendilerini hissettiren oyunculardan bahsediyorum.

Zaten yıldız kategorisinde olan ve bu turnuvada "şaşırtmayan" oyuncuların hakkını, maç analizlerinde teslim ediyorum :)

Örneğin Müller'den her Almanya maçının ardından bahsetmişimdir. Genelde, "Almanlar'dan öne çıkan yok, takım kazanıyor" deniyor ama, Müller'siz Almanya'nın ne yapacağını göreceğiz İspanya maçında. Hücum konusunda ciddi bir organizasyon eksiği baş gösterecek diye düşünüyorum, Almanlar adına..

Hakan Artar dedi ki...

porto'da sag bek uruguay milli takiminda sol bek oynuyormus. ben de yakin zamanda liverpool icin ne kadar isabetli bir oyuncu olacagini dusundum.
muthis bir defans oıyuncusu. her takima buyuk katki yapabilecek bir oyuncu.

bu arada muller'e gelince... avrupa futboluna onumuzdeki 10 yil damga vuracak oyuncu. ben de gelisimini ilgiyle izliyorum.