Maç Öncesi : Beşiktaş - Antalyaspor

Guti yok, bilesiniz… Biliyorum, pis alıştık. O yüzden bir başka oyuncudan “bak kaçtı adam sal araya işte!” beklentisinde bulunmayalım çok fazla. Gerçi, Guti’nin ara pasları öncesi kaçan bir adam var mı, onu da hissedemiyoruz genelde. Meğerse kaçan oluyormuş, onları da Guti’nin derin topları tespit etmese hiç görmeyeceğiz…

Guti takımı değiştirdi, şimdi yeniden öze dönme zamanı. Topla kavga ede ede pozisyon bulma zamanı… Yok öyle tek pasla 8 adamı oyundan düşürme! Neyse, konuya gelelim… Ortasahada Guti’nin yokluğunda doğacak hücumsal sorunu, Tabata’yı o bölgeye çekerek bir nebze azaltmak isteyecektir Schuster. Tahminler arasında en güvendiğim nokta orasıdır diyebilirim; ortasahanın içlerini Tabata ve Necip paylaşacak büyük olasılıkla. Defansif ortasaha konusunda ben artık Schuster’in Ernst’e insaf edeceği kanaatindeyim. Hafta arası Rapid Wien, hafta sonu ise Trabzon deplasmanı var. Ernst paşayı biraz soluklandırmak gerek. Aurelio tercih edilir orada büyük ihtimal. Bir de, Fink adında bir Alman daha vardı ne oldu O’na yahu? Ha gördüm şimdi, hemşerisiyle mekik feat. voleybol oynuyormuş antrenmanda. Hücuma gelecek olursak; zaman Bobo zamanı artık santraforda. Zaten Nobre tedbir amaçlı oynatılmayacakmış bu maç. Mümkünse, Bobo sağlıklı olduktan sonra tedbir amaçlı olarak 10 maç daha oynatılmasın Nobre… Nobre düşmanı değiliz elbet, ancak Bobo varken Nobre tercihine katlanamayanlardanım. Sofya maçında olduğu gibi, arıza durumunda oynasın, ses ettik mi? Etmedik. Ama Fenerbahçe maçında, Bobo ateş gibi orada beklerken Nobre’ye ses edilir… Quaresma’nın karşısında bu kez Holosko olur diye tahmin ediyorum. Nihat’ı biraz unutturmak lazım…

Geldik 4’lüyü bilene, 10 tam puanın geleceği hatta, yani savunma… Özellikle sağbek konusunda bilmece var, bu durum direkt olarak stoperleri de ilgilendiriyor. Daha önce Schuster, hiçbir zaman sakatlıktan dönen oyuncuyu oynatma konusunda acele etmedi. Ferrari oturur yani… En muhtemel gözüken; Toraman’ın sağa beke çekildiği, tandeme Ersan’ın eklendiği bir savunma hattı… Oğuz Ceylan’dan bir önceki konudan bahsettik. Uzun zamandır A Takım ile idmanlara çıkıyor ve tam fırsatı aslında. O’nun da oynaması muhtemeldir. Ancak, kadroları yazarken “gönülden” değil, tahminden geçeni yazdığım için, Toraman’lı düzeni önde tuttum. Henüz sistemin tam oturtmadığı bir düzende, Oğuz’u risk etmeyebilir Schuster. Ama “devşirme adam koyacağıma net sağbekimi koyarım” da diyebilir, Oğuz’u oynatabilir. Bu durumda; Toraman yeniden stopere geçer Ersan’ın yerine, Oğuz’un önünde ise daha bir “denge unsuru” olması açısından Hilbert eklenir… Hilbert demişken, O da sağbek için denenebilir bu maç. Schuster’in beklerinden hücum istediğini biliyoruz… O nedenle, Hilbert olasılığı da bir hayli yüksek. Zaten bu kadroda beş yabancı var şuan. Üzülmez bu maçta, İsmail Avusturya’da sahada olacak bence. Cenk ise 1. kaleci olma yolunda…Antalya’da Uğur İnceman anlaşma gereği yokmuş. Bu durumda Ertuğrul’un içte oynamasını bekliyorum. Antalya 4-3-3 oynayan bir takım ve ideal 3’lü forvetleri: Necati – Dijehoua – Tita. Ancak, Şifo Hoca maç öncesinde “dengeli oynayacağız” tadında demeçler verdi. Bu maçta Quaresma’nın kulvarında Necati’yi oynatacağını sanmıyorum. Bence, 5 dakika geç doğmuş olsa, tamamen baldır olarak dünyaya gelecek arkadaşımız Dijehoua bu maçta yedek oturur; Necati santrafora geçer; sağ önde de Ali Zitouni oynar… Antalya’nın hücumlarında Tita, çok önemli bir rol üstleniyor. O nedenle Hilbert biraz risk oluşturabilir. Oğuz, mücadeleci ve atletik yapısıyla Tita’yı sindirebilir, Toraman da öyle… Antalya maçları genelde güzel geçer, top bir o kaleye, bir bu kaleye gelir ve sonunda Beşiktaş kazanır. Bobo da mutlaka gol atar… Bakalım yine öyle olacak mı?

13 yorum:

Gökhan dedi ki...

ntv'de hilbert sağ bek oynayacak yazıyor, ben de hilbert'i bekliyorum. schuster'in toraman'ın sağ bek oynama özelliğini ne kadar biliyor ondan bile pek emin olamıyorum.

ernst için de yine oynayacağ konuşuluyor, umarım dinlendirilir.

sol bek için de, ben,m aklımda bu maç ve wien'de ismail, trabzon'da üzülmez vardı, ama ikisi de iyi durumda olduğu için çok da önemli değil gibi.

stalker dedi ki...

bu akşam quaresma net bir şekilde maça damgasını vurur. gol + asist bekliyorum cigano'dan. antalya savunmasına baktım ve iştahım kabardı :)

Cartalete dedi ki...

Gökhan; sağbekte kimi görsem şaşırmam açıkçası. Hilbert de çok muhtemel.
Şuana kadar "önemli" denebilecek ne kadar maç varsa İsmail oynadı bekte. CSKA, Helsinki, Fenerbahçe... Trabzon'da da oynaması muhtemel, geçen sene yine aynı sahada fena oynamamıştı sanırım. Ama Yattara yoktu o zaman.

stalker;
Ben de Beşiktaş'ın goller bulması konusunda çok zorlanmayacağını düşünüyorum. Ve bu gollerde başrolü Quaresma ve Bobo oynar gibi.
Antalyaspor Şifo'yla beraber "fazlasını" atarak kazanan bir takım oldu. Öyle rakibi kilitleme gibi yetileri yok.
Ayrıca ben Tabata'nın da bu maçla beraber tribünle arasının iyice "iyi" olmasını tahmin & ümit ediyorum.
Holosko oynar da, yine umut vermezse, umut kesicem...

borasahin dedi ki...

CSKA macinda Uzulmez oynamamis miydi, yanlis mi hatirliyorum?

Cartalete dedi ki...

Haklısın Bora,
CSKA'da Üzülmez oynadı.

Cartalete dedi ki...

Hilbert sağbek, Ernst oynuyor, Tabata sağ forvet...

Hakan
Hilbert Zapo Toraman Üzülmez
Ernst Aurelio Necip
Tabata Bobo Quaresma

Ernst dinlendirilse iyi olurdu.

gökhan dedi ki...

ernst-aurellio-necip orta sahası var diyorlar. delgado tercihinden buralara gelmek sevindirici tabi. ama bu maç için gereksizdi bence.

hilbert bekte, tabata ileri uçta olacak. tek itirazım hakana. ben artık cenk'i görmek istiyorum.

bu orta sahayla maç kaybetmeyiz.

Cartalete dedi ki...

Aynen öyle. Porto'ya da öyle gitmek lazım. Yine aynı ortasaha, Tabata'nın yerine Guti; Toraman beke Ferrari stopere.

Cartalete dedi ki...

Bu arada Şifo da, 3'lü forvetini bozmamış. Necati - Dijehoua - Tita.

Ortasahada Proment yok Sedat var. Defansif ortasaha olarak etkiliydi Proment Trabzon maçında gördüğüm kadarıyla. İyi olmuş O'nun olmaması.

ederlezi12 dedi ki...

http://tools.ntvmsnbc.com/canlianlatim/Assets/Images/PhotoGalleryPictures/0000000356.jpg

Çimler de düzelme görüyorum ..

Güzel maç olur umarım ..

Taktik diziliş konusunda 4-3-1-2 gibi Quaresma'nın ikinci forvet konumunda olabileceğini düşünüyorum..

Cartalete dedi ki...

Kağıt üstünde sağforvettir, savunma olarak Hilbert'in önüne gelir de; pratikte dediğin gibi biraz ortasaha - forvet bağlantısı kuracak, Hilbert de sürekli çıkış yapacaktır.
Yani ; gizli sağaçık Hilbert, forvet arkası Tabata gibi birşey...

Strateji dedi ki...

Schuster'in aklında Aurelio-Ernst-Necip şeklinde bir opsiyonun bulunduğunu görmek sevindirici. Zaten ilerideki üçlü değişse de, Quaresma ve Guti'den biri olmadığında bu dizilişin ideale yakın olduğunu düşünüyorum.

En çok da bu orta saha ile Necip'in performansını merak ediyorum. Schuster muhtemelen en ofansif görevi ona vermiştir. Gerekli pasları atabilecek, şut deneyebilecek mi cidden merak ediyorum.

Cartalete dedi ki...

Daha önce de bahsetmiştim. Necip, paf takımındayken arada "sol forvet" oynayacak kadar ofansif işler yapabiliyor, harika driblinglere kalkıyordu.
Güvenle alakalı bir durum ve şu ortamda bir hayli kendine güvenlidir artık Necip. Ben umutluyum bu maçtan, Necip'in ofansif hamleler yapması konusunda.