Gaziantepspor Maçı Öncesi Beşiktaş

Bu aralar değişkenlik konusunda İstanbul havasını aratmayan; ortada pozisyon yokken 2 gol yiyip, ‘fark olur’ denen maçtan beraberlikle çıkan Beşiktaş söz konusuysa, Antep ağlarında 1 golü daha görmeden “iş bitti” havasına bürüneceğimi sanmıyorum…

Rakipte yine Pektemek model “yoktan gol yapan” bir adet santrafor var. Üstelik ona topu getirecek oyuncu sayısı da hiç az değil: Popov, Olcan, Wagner vesaire… O yüzden, bu sıralar Lig TV’de dönen kadro pek hoşuma gitmedi diyebilirim. Aurelio – Ernst – Necip ile bir Çin Seddi yapılacağı ön görülüyor. Bu maçta en iyi savunma; gol atmaktır… Beşiktaş, özellikle bu sene çok ender maçta “kontrollü” oynayarak istediğini alabildi. Gaziantep’in Avrupa Ligi yolu; Süper Lig 4.lüğü ile daha gerçekçi ve açık gözüküyor. Ancak yenmeden atılacak bir golle “neden olmasın” havasına bürünebilirler… O nedenle böylesine maçlarda rakibin direnci, çıkılacak defansif kadrolarla değil de; atılacak bir golle olur…Aslında bu bahsi geçen ortasahayı sene başında zikretseler dudak bükmezdim. Ancak bugünün Ernst ve Aurelio temposu, Beşiktaş’ı kaleden oldukça uzak tutar; Sivas karşısında olduğu gibi... Fernandes iyi bir bağlantı sağlamıştı son maçta. Aslında takım olarak da, sezonun en iyi oyunlarından biri vardı; özellikle ilk yarıda. Bence bu maçta da mutlaka Fernandes oynamalı. Quaresma - Nihat değişimi sonucu, yabancı kontenjanı konusunda sıkıntıya düşülür elbet... Bu yolda Ekrem - Hilbert değişikliğine gitmemeli bence; Aurelio - Ernst farkı daha uygundur. Yani defans çizgisi geride tutulan 4-3-3 sisteminin "süpürücü ortasahası" Aurelio ile Ernst'in arasındaki farkı; Ekrem'le Hilbert'in bek farkına tercih ederdim... Quaresma risk edilmez, yine Nihat oynar; veya Ekrem topsuz oyun düşünülerek önde oynar, bunlar da hayır diyemeyeceğim seçimlerdir.

Gaziantep duran top savunmasında pek başarılı değil sanki; Beşiktaş’ın golü bulmasında ikinci yolu bu. 1.si ise her zamanki gibi; şayet oynarsa Quaresma’nın taşıması, Almeida’nın tamamlaması… İlk maçta olduğu gibi; Simao’nun direkt olarak atacağı bir frikik de 3. ihtimal olsun… İyi maçlar.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Hilbert - Ekrem > Ernst - Aurelio diyerek çok şaşırttınız beni.Benim düşüncemde,hiçbir matematik kuralına sığmaz bu denklem.

Ben maçta şöyle bir 11 bekliyor ve umuyorum.

--------------Cenk----------------
Hilbert---Sivok---Toraman---İsmail
Quaresma--Ernst---Necip-----Ekrem
--------------Simao--------------
-------------Almeida-------------

Cartalete dedi ki...

Genel için bir denklem değildi bu. Ama bu maçın özelinde öyle...

Savunma yine derinde oynayacak, bu durumda Aurelio'nun alanı geniş olmuyor. Ancak derindeki bir savunmada Ekrem'le Hilbert'in farkı büyür diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Cartalete ben de sana katılıyorum açıkçası. Ekrem'den bir kere bile ters kademe göremedim şimdiye kadar. Açıkçası Gaziantep BB'deki Erkam bile Ekrem'den iyidir. Adam Q7'yi durdurmuş, 2-3 defada ters kademe ile engellemişti golleri. Bu maça gelecek olursak bekte Hilbert, önde Q7 ile başlayıp ortada Ernst-Necip ve onların önünde Nobre yapabilir. 1 gol atarsak da Nobre'yi Fernandes ile Q7'yi de Nihat'la değiştirir olur biter..Nobre bildiğiniz gibi defansif forvet::::::) 10 numara bölgesini iyi savunuyor..(MTG)

Cartalete dedi ki...

Kasımpaşa maçının düzenini diyorsun, evet onu da hayır diyemem aslında. Yeterki Ekrem bekte olmasın :)

Veysel dedi ki...

Bu macta daha oncekı 3-0 avantajımız oldugu ıcın bende defansıf bı kadro ıle cıkar yıldızların bıreysel olarak oynamasını beklerdım acıkcası benım ılk 11'im ;
______________Cenk G________________
___Hilbert__İ.Toraman__Sivok__İsmail___
___Ekrem D__F.Ernst__Necip U__Simao___
____________Quaresma________________
____________H.Almeida________________


Dusuncem ıse Ekrem ve Simao kanatlarda defansıf acıdan Q7'ye oranla dahada cok gelıyor ve yardım edıyor Q7 bıreysel olarak bence bu macta ıs yapacak bıze fazlasıyla frıkık ve Almeida'yı gol pozısyonuna sokabılır bunun ıcın onu forvet arkasına koydum hem hızlı oldugu ıcın Almeida'nın ındırdıgı toplara yetısır ceza sahasına gırer yada gıremeden faul yaptırılır veya onun ındırdıgı topları uzaktan gole cevırmeye calısabılır mesela trabzon ıle oynadıgımız kupa macında Almeida'nın ındırdıgı topu kontrol edıp trabzon kalesıne gonderdıgı atom bombasını hala unutamıyorum mısal oyle bı golde bu macta atabılır dıe dusunuyorum defansıf acıdan buyuk problemde yasanmaz boyle bı kadro ıle bence... Zaten haftalardır ofansıf sorunları bıreysel basarılar ıle aşmaya calısıyoruz 1-2 gol atarsam oyuna mudahele olarak Fernandes-Almeida degısıklıgı yaparak ortasahada kapacagım topları muhtemelen defansta az adamla yakalanacak oyunda Q7'ye verırdım cunku Antep az adamla buyuk bosluklar bırakırsa Q7 1-2 kısıyı calımlayıp gol atabılır sızce yazdıgım gıbı bu dusunce iş yapmazmı antep gıbı bı deplasmanda helekı 3-0 gıbı avantajın varsa

Cartalete dedi ki...

Evet bu kadroyu da sevdim. Aslında Tayfur Hoca'dan bağımsız düşünsem, ben de bu maçlık Ekrem'i önde tutar, Quaresma'yı 2. forvet gibi kullanırdım.

Ancak Tayfur Hoca'nın Quaresma'yı kanattan uzaklaştıracağını pek sanmıyorum. Savunmanın da derinde tutlacağını düşünürsek, o yüzden Aurelio dedim sarkık ortasaha olarak.

Veysel dedi ki...

Siyah beyazlı takım karşılaşmaya şu 11 ile başlayacak;

Rüşte Reçber, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes, Tomas Sivok, Ricardo Quaresma, Ekrem Dağ, Necip Uysal, İbrahim Toraman, Fabian Ernst, Simao Sabrosa, Hugo Almeida.


Yedekler: Cenk Gönen, Nihat Kahveci, Roberto Hilbert, Mert Nobre, Bobo, Erhan Güven, Mehmet Aurelio.

İlk 11 acıklanmıs

Cartalete dedi ki...

Antep fazla ofansif çıkmış. 4-2-4 diye bölünür, Hurriyet'in ciğeri patlama seviyesine ulaşır.

Bu maçı da Beşiktaş alır gibi, sağbek Ekrem'e rağmen :)

Adsız dedi ki...

İlk yarı bitti. Yok mu Ekrem'i tekme tokat çıkartacak sahadan:) Aynı Fener macındaki gibi eslik ediyor Olcan'a, hucumda zaten yok bari defansta cabalasa..O bolgeye onlem almazsak gene korku dolu anlar gecirmeye devam,bari bundan sonraki maclarda Oğuz'u ısındırsa diyeceğim ama bos hayaller..Tabi İsmail de üstün performansına devam ediyor..Kısaca bekler sıfır...(Kusura bakmayın cok kızdım biraz duzensiz yazdım-MTG)

Adsız dedi ki...

Abi, Ekrem bildiğimiz gibi olsa da.Bir duran top sonucunda avantajı devam ettiriyoruz.İlk 15 dakika kabusdu benim için,neyse ki toparladık.Toraman'a üzüleceğim aklıma gelmezdi.Finalde yok.Ne saçma sistem bu.Kırmızısı ligde çekiliyor,sarısı devamında. Ayrıca Adidas'a rica etsek,Necip'in formalarına nazar boncuğu koyulsa.Neden özkaynakçı olduğumuzun cevabıdır Necip.Seni seviyoruz hakiki Beşiktaş'ın çoçuğu.

İhsan

Adsız dedi ki...

Mustafa abi,aklıma takıldı.Şimdi Toraman bir sarı daha görüp atılsa,ligde cezasını çekip,kupa finalinde oynayabilirim mi?

İhsan

Cartalete dedi ki...

Öyle olur diye biliyorum ben. Sonuçta çift sarıdan kırmızı olursa, o sarı kart siliniyor. Ceza da ligde çekiliyor... Bakalım son dakikalarda bu taktik gelebilir.

borasahin dedi ki...

Bu ne yaa! Boyle savunma mi olur kardesim! Ekrem, Toraman, Sivok, Ismail fizik olarak pozisyonlarinin istedigi yeterliliklere sahip degiller. Tek sabredebilecegim oyuncu farkli bir sekilde degerlendirilirse Ismail, yoksa ona da sabredemem. Tor'un sag bekligini de begenmiyorum. Butun savunmayi komple yabanci yapacaksin, anasini satayim. Onumuzdeki sene bu savunma ile gidemeyiz. Tandeme iki tane iyisinden yabanci lazim :) Zaten Sivok - Ferrari'yi de pek tutmuyordum, onlar da fizik olarak yetersiz kaliyorlardi. Sivok ancak yanci olabilir.

Bu arada bence Fernandes'ten forvet arkasi olmaz, ikinci yaridaki gibi ic oyuncusu olmali. Haaa, iclerden hucuma daha cok destek vereni olabilir. Sanirim Fernandes'le ilgili tespitim dogru gibi gorunuyor: Ikili orta sahada yeterli karakteri ortaya koyabilecek bir oyuncuya benzemiyor gibi. Yine de Guti'nin yerine onun kalmasini tercih ederim, tabii bonservisi 2, 3 milyon Avro'ya alinabiliyorsa... 8 milyon Avro edecek birsey goremedik.

Cartalete dedi ki...

Toraman son dönemde sınırı oranında iyi oynuyordu yalnız. Şimdi finalde Aurelio olacak sanırım stoperde, iyi olmadı bu...
Bir sarı görmeyi beceremedi yahu :)
Niye topun önüne geçiyorsun, vur gitsin işte.

Yalnız Kuddisi de de "kovmirim ulen kovmiriim" havası vardı sanki.

ttarlabasi dedi ki...

Bu maç hakkında fazla yorum yapmaya gerek duymuyorum. Ama keşke Toraman finalde olsaydı..

Uzak forvet için Man Utd.'ın 20 yaşındaki siyahi Portekizlisi 1.90'lık Bébé nasıl olurdu sizce? Sağ-orta-sol forvet ve hedef santrfor oynayabiliyor. Bu sezon sadece toplam 7 maçta şans bulmuş. Kiralık olarak harika bir transfer olurdu... Siz ne dersiniz?

Cartalete dedi ki...

Geçenlerde uzak forvet ararken, radarıma takılan oyunculardan biriydi Bebe :)

Satın alma opsiyonlu kiralanabilir, bu forvet bolluğunda şans bulamaz MANU'da.

ttarlabasi dedi ki...

Bébé nokta atış olur gerçekten. Resmen biçilmiş kaftan, herşeyiyle. Böyle siyahi bir golcü edası var, aynı zamanda teknik bir kanat (kenar forvet ve forvet arkası) oyuncusu, 20 yaşında 1.90 ve de Portekizli...

Yeni Ferdinand etkisi bile muhtemel.