Maç Öncesi: Trabzonspor – Beşiktaş

Süpürücü ortasaha ihtiyacı için, camı kırınız! Evet, Toraman’ın orta sahaya geçiş hikayelerinden bir yenisi daha eklenecek yarın büyük ihtimalle. Nedense çoğunlukla büyük maçlara denk geliyor… Necip, koca sezonun belki de olması gereken en önemli 2 haftayı sakat geçirecek; buna çiçeği burnunda box to box Veli de eklendi maalesef. Tabi, orta sahaların üzerindeki salgın bununla da sınırlı değil, Aurelio da büyük ihtimalle oynayamayacak.

Bursa maçının sonlarında, spontane bir hamleyle boşalan orta sahayı dolduran bir stoper hatırlarım. Evet, yüzünü unuttuğumuz adamlardan biri: Sidnei… Pozisyon bilgisi iyidir, aynı zamanda ayağı da öyle. Onunda savunma önünde oynaması idealdir ancak Toraman’ın bu konudaki denenmiş tecrübesi ve daha atlet bir oyuncu oluşuyla ilk tercih olması doğal olacaktır…

Bir diğer sürpriz sakat Simao. Sakatlığı elbette yokluktur, üzüntüdür ancak yokluğu Beşiktaş sistemini daha ideal hale sokabilir. Trabzonspor savunması geçmiş maçlarda gösterdi ki; sürpriz koşu yapan, topla alıp kat eden forvetleri pek sevmez. Ancak Almeida tipi forvetlere bayılırlar, hem de her iki tarafında oynayan oyuncu ayrı çizgilere açılmışsa… Şimdi mecburen, iki forvet namzetli oyuncu 11’de olacak; bunlar keşke Holosko ve Pektemek olsaydı ama Almeida yine sahada olacağa benzer… Zaten artık polis bile Holosko’nun sıfatını tanımıyor, otobüse giderken taraftar sanılıp yaka-paça kenara atılmak istenmiş; Toraman araya girmiş. Aynı şey Fernandes, Sidnei için de geçerli ancak ten renginden yırtıyorlar.Fernandes, uzun bir ayrılığın ardından sert bir maçla yeniden 11 hatta forma yüzü görecek. Kendi performansından ziyade, takımın genel olarak nasıl bir ruh halinde, taktiksel planlamada olacağı önemli. İşler iyi giderse, Fernandes kendisi için “şimdiye kadar neredeydi?” diye sordurtur. Aksi halde, Guti’nin Kayseri maçına benzer…

Bir önceki Zokora – Colman adlı yazıda, Trabzonspor’un en etkin olduğu meseleyi yazdık, tartıştık. Tekrara lüzum yok sanıyorum… İki taraflı iyi oynayan bir orta sahaya sahiptir Trabzon. Böyle bir orta sahaya iki şekilde karşı koyulur; ya önde basılır top aldırılmaz, ya da derinde beklenir, atıl alanda pas yapılmasına izin verilir, kapılan toplarla hızlı ve planlı çıkılır. Necip ve Veli yokken ilk seçenek zor, mecburen top rakibe verilecek. Bu durumda, uzun zaman sonra oynayacak olan Fernandes’in topla değil de, topsuz oyunda ne kadar disiplinli olacağı önem taşıyacaktır.

Hücumlarda yine her zamanki gibi Quaresma ilk seçenek. Aynı beke, 4 kere çalım atmaya kalkarsa Trabzon savunması kademesini çabuk alır. Ancak, Inter’li Alverez’in yaptığı üzere; sahadaki herkesin, topu kendisinden alma amacında olmadığını ve kendisiyle aynı formayı giyen oyuncuların da var olduğunu idrak eder de, daha sık ikili oyunlar oynar, ideal pası, ideal olmayan şutlara tercih ederse, tabelayı değiştirebilir…

11 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sivok un baya iyi bir defansif ortasaha geçmişi var.kaç yıldır niye kimse denemedi acaba.

enorton dedi ki...

Orelyo oynayacak sanırım. Bu yüzden ortasahada toramana gerek kalmaz. Ancak Pektemek yerine holosko ile başlamak için sağ bekte Toraman ya da Ekrem kullanılabilir mi diye düşünüyorum. Bu arada şu ortasaha yokluğunda Onur hala kadroya giremiyorsa Onur tamamen silinmiş demektir. Burak Kaplan da aynı şekilde...

helldoradotcom dedi ki...

Toraman varsa maca 1-0 yenik baslariz. demedi demeyin!

Adsız dedi ki...

Enorton Onur bu hafta idama dogru düzgün katilmadi , oda sakatlik gecirdi .
Burak zaten formayi hak edimiyor
o küfürlerden sonra .

Cartalete dedi ki...

Küfür olayı nedir?

rogerio da silva bobo dedi ki...

Toraman umarım bu maçta süpürücü orta saha olarak oynar ve sezon sonunda kadar o bölgeden ayrılmaz.Fiziği stoper için zayıf ama atlet özelliğiyle o bölge için ideal.Del Bosque bunu 7 sene önce farkettiydi de hep orta sahada oynatmıştı Toraman'ı. :)
Aynı şeyler Sivok için de geçerli ama oturan defansın bozulmasına gerek yok.
Onun dışında kadro ideal.Simao yerine Pektemek'in oynaması,Fernandes'le birlikte duran toptan skor alma şansımızın artması olumlu şeyler.Quaresma'nın bu maçta ortalamasının üstüne çıkacağını düşünüyorum.Bir de ileride Bobo olsaydı iyiydi.Bugün,en zayıf halka gene Almeida olacak.

Ilyas dedi ki...

bizim Burak Facebookta kendinden gecmis, birisiyle sorunu vardi herhalde. Sinirli bir sekilde, kendisine BJK'ya ve Milli takima odaklan diyen birisine, hem BJK'ya hemde Milli Takima edilmeyecek laflar etmis.
Isterseniz link vereyim, ama sözler agir. Yönetimin haberi varmi bilmiyorum.
Ben sahsen kendisine sans verilmesinden yanayim, nasil bir karakteri oldugu bastan belliydi, o yastaki gurbetciler -ki bende biriyim- cogunlukla olgun davranmiyorlar.
Zaten bu Facebook ve Twitterin futbolculara yarardan fazla zarari var. Kontratlarinda yasak olsa daha mantikli.

Onur bildigimiz gibi sakatliktan bir türlü kurtulamiyor.

rivaldo dedi ki...

Fernandesin bugünkü oyunu direk takımı etkileyecektir.Eğer topun gerisine geçersek Burak Yılmaz ı daha rahat engelleyebiliriz.Fakat takımın pres gücü az olacağından hücum seçeneğimiz çok azalır.Diğer yandan Toraman yerine Akyüzü mesela biraz geride press gücü olarak kullanabiliriz.Zaten hücumda bile hırsıyla öne çıkan bir oyuncu.Hem de atletik özellikleride hızlı hücumlara daha uygun.Oynadığı mevkiyi yadırgayacak bir oyuncuyada benzemiyor.

Burak Kaplanın olayı sinir anında bilinçsizce yazılmış gibi geldi.Beşiktaşlı olduğunu biliyoruz zaten.Ama gurbetçilerde bizdeki kadar aidiyet duyugusnun olmasını bekleyemeyiz.

Onur sakat galiba.Ben alvesin yerine onu yazardım 18 e.Bu sene fiziğini baya geliştirmiş, belli ki A2 de oynamaktandan da sıkılmış.Ben hala umutluyum ondan.Uzun süredir sizden A2 maç yazısı görememiştik.Yarın olur belki?

enorton dedi ki...

Onur'un sakatlığını bilmiyordum. Burak'ın küfür olayını ben de merak ettim.

Fly like an eagle dedi ki...

Cenk- Hilbert-Ekrem- Sivok-Egemen-İsmail- Ernst- Fernandes- TORAMAN :) - Quaresma- Almeida.. İşte 11'imiz. Belli ki Toraman ön libero ve Colmana markajcı. Almeida yerine Pektemek olabilirdi. Ve asıl Fernandes ve Quaresma'da gözüm.. Gerisinin yapacakları aşağı yukarı belli. Ama gözümün üstünde olacağı ikili maçı rahat rahat kazandırabilir ya da tam tersi.. İnşallah ilki olur. Bekleyelim ve görelim..

BJK4EVER dedi ki...

Cok begendim takimi bugun, degisiklikler de cok dogruydu, sadece daha erken olabilirlerdi.
Tam bir disiplin abidesi takim gibi takim bir M.Denizli takimi vardi sahada, cok begendim bizi bugun.