Üst Ağların Sesi

Yoğun şekilde Beşiktaş’ı yaşadığımız bir maçı daha geride bıraktık… Ligde geriye düşüp, kazandığı ikinci maç oldu bu Beşiktaş’ın. Her ikisi de taktiksel sebeplerle pek açıklanamaz geri dönüşler… Biz yine de, açıklanabilir şeylere bir bakalım.Son dönemdeki çıkışın en büyük nedeni, oturan savunma dörtlüsüymüş; her geçen gün bu açıkça görülüyor. O dörtlüden Hilbert ayrılınca tandeme, tandemdeki bir eksiklikte ise iyice Allah’a emanet oluyor Beşiktaş savunması. Bugün de öyle bir gündü. Yani, duran topta bile ideal bir savunma düzeni alınamadı; takımın en uzunu penaltı noktasında geziyordu falan… Gaziantep’in ikinci golünde ise Toraman; önce boşa atladı, sonra depar atıp ofsaydı bozdu.

Barça TV’de bir program vardı (belki hala vardır), A Takım oyuncuları bazen gençlerle antrenman yapardı. Onlardan birinde Puyol, kendisine pozisyon savunması öğrettiği çocuğa şöyle bir şey demişti: “Rakibin karşısında her zaman ayakta kal, onu açısını kaybetmeye zorla. Sadece topu kesin alacağına inandığın zaman yatarak müdahale yap!” Toraman, stoperde olunca da “süpürücü ortasaha” gibi savunma yapıyor; o zaman dengeler şaşıyor tabi… Ama sonra gidip, golün geleceği faulü kazandırıyor; arada kafayı, gözü yarıyor, kızamıyorsun yine de…

Defanstaki aksaklık, takımı hücum bazında da bozdu aslında. Kalkışılan ön baskılara destek verilmedi, orta sahanın çok gerisinde kaldı her zaman savunma hattı. Durum böyle olunca dönen toplar, Beşiktaş’ta kalmak yerine, gayet boş alanlarda Gaziantepli oyuncularla buluştu. Beşiktaş hem gol yeme ihtimalini hep cebinde tuttu, hem de uzun toplarla hücum yapmak zorunda kaldı böylelikle…

Ama o uzun toplar, genelde pozisyona dönüştü. Onun da nedeni, Almeida’nın gayet iyi sırtı dönük oyunuydu… Attığı goller dışında (ki o gollerde çok ekstra bir durum yok) sırf bu sebeple, maçın en iyilerinden biri oldu. Son maçlarda, asıl eleştiri odağı olmasını sağlayan “oyun içinde gözükmeme” sendromunu üstünden atıyor yavaş yavaş…Bugün Carlos Hoca’yı yine pek anlamadım. Gün geldi, takım komple durdu; hiç değişiklik yapmadı. Bugün geldi; takım ikinci yarıda bağıra bağıra maçı çevirirken, gitti metabolizmayı bozdu iki değişiklikle… Ve yine gün geldi, Simao üç kuruş top oynamazken sahada kaldı. Bugün geldi; adam Serdar Kurtuluş madenini bulmuş, harika bir de asist yapmışken kenara alındı… Necip'le pres seviyesini yükseltmek istedi herhalde ama yukarıdaki sebepler zaten buna pek izin vermiyordu. Üstüne bir de orta sahayı boşaltma pahasına, kapalı savunmada sıradanın altında oynadığı tescillenmiş Holosko hamlesi geldi. Zaten, gereksiz bir faul dışında hiçbir etki sağlamadı Filip. Oysa Ernst kalsa, son dakikalarda daha temiz bir baskı uygulanabilirdi.

Neyse ki sahada bir Fernandes gerçeği vardı yine. Oyunun kısa bir bölümünde kendini sola attı; bir pozisyon hazırladı, sonrasında asist yaptı. Zaten ilk golde de “asist öncesi pasın” sahibiydi… Sonrasında klasik, nereye gideceğine havada karar veren duran toplar; sonuncusu gol. Ofsayt, faul, maul derken; Egemen’in şutuyla üst ağları sesini duymamız bir oldu. Zaten bir futbolsever olarak benim için “topun üst ağlarla buluşma anında çıkardığı ses”; para sesi, çocuk sesi ve su sesi kategorisindedir… Ayrıca kalenin fileleri olmasa; o topun Üsküdar'a kadar yolu varmış.

Özet: Maç dönmesine dönerdi de, biraz zora sokuldu ve kabul etmek gerekirdi şansa döndü. Kalecinin sakatlanması falan… Her anlamda 100. yıldaki Kocaeli maçına benzedi; sonu da benzesin bari. Ayrıca, daha fazla gerilimli aylara girmeden Sivok’la sözleşme yapılsın; sonra da ölümsüzlük nehrine batırılsın, aşil tendonları da dahil. Bir de bu Veli'yi 750 bin'e bırakmıştı Rapid Wien değil mi? Şimdi geri almaya kalksalar; Rapid Wien'in, Rapid'ini falan vermeleri lazım sanırım.

36 yorum:

isaac newton dedi ki...

Bireysel iyi performanslar vardı özellikle hz. fernandes, veli gibi ama ne yazık ki klasik defans dörtlüsünü mumla arıyoruz. Tanju da zannettiğim kadar yetersiz değilmiş hatta rotasyona bile girebilir zaman zaman. Son zamanlardaki geri gidiş umarım sakatlıklardan dolayıdır.
Peki
eksiklerden bahsederken akla quaresma'nın gelmemesi...

Fly like an eagle dedi ki...

Sivok'un sahada olmamasına dair detaylı bilgisi olan varsa ve de bunu paylaşırsa sevineceğim. Zira, intihar gibi birşey Sivok gibi adamı bu maçta 11 'e almamak. Tanju İsmail'den hareket açısından zayıf ama bölge savunması konusunda daha iyi. Ama 2. yarı yoruldu 3-4 maç üst üste oynarsa sol bölgemizden fazla kanat ortası gelmez ama pozisyon da vermeyiz gibime geliyor. Almeida böyle oynamaya devam ederse elbette çok katkısı olacaktır en azından Edu'ya gerek kalmayacak onun yerine daha golcü ve aralara kaçan Pektemek parlar. Almeida bu şekilde oynayınca Edu geri planda kalıyor oyun olarak. Eski açık Başkanı protesto edecekti diye yazlmış ama alakası yok ölesine bir "gibi gibi" yapıldı geçti. Protesto öle olmaz.. En formda oldugu zaman Kayseri gibi hem sahanın fiziki şartları ( kar bekleniyor hafta sonu) hem de oyuncu grubu olarak fizik mücadele gerektirecek bir maçta Almeida'nın olmaması kötü haber. Keza Veli'de yok. Gerçi o tölare edilir de Almeida durumu kötü oldu. takım hala inik lastikli tekerlekelre sahip bisikletler gibi top oynuyor. Yokuş aşağı sıkıntı yok ama yokuş çıkılması gereken durumlarda çok ama çok yol gitmez bu bisiklet.. Yaşayalım, görelim..

Sarp Dirican dedi ki...

Carvarhal'in 3. golden sonraki sağ kanat bindirmesi Ekrem'e örnek teşkil eder umarım :)

tearkan dedi ki...

aslında yazı söyleyecek fazla bir şey bırakmamış. oyuncu değişikliklerine hiç anlam veremedim. adeta oyuncu değiştirmeye programlanmıştı carlos.

anlamadığım; madem takımın bu derece acil müdahaleye ihtiyacı vardı neden devre arasında yapılmadı bu değişiklikler? hem vakit kaybedilmez, hem de taktik değişiklik sonrası takıma göre verilir. yeni bir takım başlar ikinci yarıya. yok bu takımla başladıysan bi dur bak işler nasıl gidiyor diye. veli'nin şutu, almeida'nın golü, fernandes'in yardırması derken maçı almış geliyordu takım. oyunu izleyen birinin bu değişiklikleri yapması cidden çok enteresan. maçın bitmesini beklemesin derken bu sefer de aceleci davrandı hoca. sempatik , iyi niyetli, mütevazi, banu güven'in de dediği gibi çok güzel adam kabul; ama oyuna müdahale konusunda hem tutarsız, hem yetersiz bana göre carlos. bazen maçın heyecanına aşırı derecede kapılıp kenarda müdahale etmesi gerekenin kendisi olduğunu unutuyor ya da bugünkü gibi aldığı risklerin (tanju, sivok) etkisiyle telaşlanıp fazla aceleci davranıyor gibi geliyor bana.

yediğimiz gollerde cenk-toraman ikilisi başroldeydi. ilk golde adamlar sanki kontra ataktan korner kullandı. arka direkte iki kişinin bu kadar boş kalmasını başka türlü açıklayamıyorum ben. ikinci golde de toraman'la beraber cenk'in çıkıp çıkmama konusundaki kararsızlığı ve geç kalması güzel bir gol yedirdi bize.

son iki maç enteresan galibiyetler hakkımızı biraz fazla kullandık sanırım. benim bildiğim beşiktaş eğer silkelenmezse puan kaybı yaşarız pazartesi günü.

salı yapılan maçın üstüne diğer maçın pazartesiye konması da müthiş olmuş cidden. şu sıkışık fikstürde böyle saçma düzenleme ancak bu federasyona yakışırdı zaten.

son olarak: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386029_10150423307437779_715512778_8540685_1318536603_n.jpg

@ benyaptımoldu

sivok'un bir problemi yokmuş. hoca rotasyon için oynatmamış.

ihsan dedi ki...

Nette aradım ama bulamadım, Veli'nin maç sonu forması takılı kaldı gözümde. Varım,yokum bu diyordu o forma. Egemen, o topa vururken aslında milyonlarca Beşiktaşlının hırsını üstüne almıştı. Almedia kendini buluyor, Edu ön yargılar devam etmesine rağmen iyi oynuyor benim gözümde. Kara çocuğa laf söylemeyeceğim, nazara inanırım. Haftaya Necip ve Pektemek garantisi ile bekliyorum Kayseri maçını. Bu da büyük keyif.
Not: Maçın kontrolünü kaybetmeyen hakem istiyoruz.

box2boxMC dedi ki...

Klasik bir BJK senesi daha yaşıyoruz kanımca, daha önce bu tarz ite kaka yarışın içine girilip en kritik maçı kendi evinde kaybedip hüsran içinde kalakaldığımız çok sezon oldu.

Belki tesadüf ama Tayfur geldiğinden beri takım yerlerde.
Tek umudumum Q7'nin bıraktığı yerden devam etmesi.

Almeida 2 gol atmasına rağmen yine çok kötüydü bence. Çok net maçı koparacak pozisyonlarda yine son vuruş eksikliğinden saç baş yoldurdu. Gol atması için artık iyice kalenin ağzına girmesi gerekiyor, biraz uzaklaştımı iş bitiyor. Bence bir forvetin kalitesini ortaya koyan o saliselik son vuruş anındaki kararı, soğuk kanlılığı ve tekniğidir ki bunların hiçbiri yok Almeida'da. Ha ne var dersen Nobre'den pek bi fazlası yok. Devamlı kendisini besleyen Q7-Simao-Fernandes'e rağmen böyleyse, geçen senelerdeki BJK takımında olsa neler olur düşünemiyorum. Alex'li Nobre > Q7-Simao-Ferdl'li Almeida.

Ha bu arada Sivok gidiyor beyler, bu maçla anlaşılmış oldu, böyle alicengiz oyunları, vazgeçilmez değilsin mesajları filan tam YD ve Tayfur'a göre. Ersan'la Toraman'a güvenip 200-300 bin euro için adamı gönderecekler. Tamam Sivok bulunmaz hint kumaşı değil, elbet daha iyisi bulunabilir ama olay o değil. Sen omurganı oluşturacak bi adam bulmuşsun, karakteri belli, yıllardır TR'de oynuyor ve kaptanlığı en çok hak eden adamlardan biri. Ama pardon Mendezgil değil, gençleri yaptığımız gibi komple bütün takımı Mendez'e bağlayalımda rahat etsin herkes.

Cartalete dedi ki...

Tanju'dan bahsetmeyi unutmuşum. Birebir savunmada iyi gözüküyor. Ama en önemli özelliği "faul almak". Deli İbo gibi, topla rakip arasına girip faul kazandırıyor sıklıkla. Topu uzaklaştırmadan, taca vurmadan daha rahatlatıcı bir durum. Hücumda bindirme olarak pek iyi değildi ama sağ ayağına alıp gönderdiği toplar çok da kötü değildi. Ama lob yapıyor ortaları, yani direkt asist olmaz ama ancak karambola çevrilir.

tearkan,

Evet golde Cenk'in de büyük hatası var. Top çok zor açıya gidiyordu ve zaten defans kapatacaktı Sosa'yı. Rüştü bile değil, Fevzi vari bir çıkış yaptı.

ihsan,

Edu'yu beğendim ben de, zaten temiz bir golcü olmadığını biliyoruz; o yüzden kaçırdığı gollere birşey diyemiyorum. Ancak ileri atılan topların orada kalmasını sağladı hep. Bazen pas verecek pozisyondayken şut attı, oralarda kızdım.

box2boxMC,

Almeida'nın da golcü olmaması net bir gerçek. Yani, artık kaçırdığı gollere; vuramadığı pozisyonlara değinmiyorum bile. Ama bir ara, fizik avantajını da göremiyorduk, etkisi sıfırdı. Şimdi en azından fiziğiyle faydalı olmaya başladı.

Celal Abbas dedi ki...

Ben dün bir süpriz kupon yaptım. Gaziantepin fener maçındaki oyununu izlemiştim ,galatasarayıda deplasmanda yenen antebe bir süpriz kupon yapayım dedim ve 9 orandan antebi aldım. maçın daha başlarında beşiktaşın ileride ki baskısı açık oynayan amtebin bu maçı kazanacağına dair bana umut vermiyordu. zaten antebin ilkyarı gol önceden çalışılmış gol haricinde hiç etkinliği yoktu. beşiktaş antep ileri uç elemanlarına alanları öyle kapatıyorduki etkili alanlara pas atacak alan bulamıyorlardı. medyada beşiktaş çok kötü oynadı gibi yorumlar okuyorum. inanamadım beşiktaşlı futbolcular inanılmaz özverili oynadılar çok koştular ve bence ellerinden gelenin en iyisini koymaya çalıştılar. antebin 2 golüde hiç beklenmedik anda geldi. Kuponumdan umudu kesmişken bir baktım antep 2-1 önde hayda dediim ulan gelecekmi yoksa kupon dedim. hiç umut vermeyen bir antep vardı benim için. beşiktaş bu maçta o gollerii yemese maç 2-0 bitse bu sefer şöyle beşiktaş böyle beşiktaş denecekti. Akşamki maçta beşiktaşın fazla boşluk bırakmayan savunmasının bence hakkını yemeyelim. ileride basan bir beşiktaş var. bence akşamki beşiktaş hiçde kötü değildi. o kadar emeğe rağmen hala beşiktaş kötü idi demek (medyada öyle diyenler var),ellerinden ne var ne yok oynamaya çlışan takıma haksızlık olur. oyuncular ortaya karakter ve ellerinden geleni ortaya koyuyorlarsa onlara destek olmalıyız.

Almeidanın arka direk koşularına nasıl orta yapılması gerektiğinide göstermiş oldu simao.

Antep ve beşiktaş bence güzel bir maç seyrettirdiler. bu maçta antep puan alacağına dair umut vermiyordu son dakika olsada bu gerçekleşti. Gollerde hiç beklenmedik anlarda anlık detaylardı antebin.

box2boxMC dedi ki...

Edu'nun Simao takıma girdiğinden beri sağ kanatta oynuyor olması saçma değil mi? Adamın yeri beli soldan ceza sahasına girip vuracak, başka yerden olmuyor. Basketbolda Harun Erdenay, İbrahim Kutluay filan yapardı bunu, yerlerini buldularmı gider hep ordan atarlardı. Buda böyle bişey, adam bulmuş yerini,niye bozarsınki. Hadi diyelim ters ayak ters kanat olayı yapacaksın ama ne Simao Stoch gibi içeri dalıp şut çekiyor ne de Edu.

Bu arada ne Edu ne de Almeida en rahat pozisyonda bile sağ ayaklarını kullanmıyorlar. Bırak kullanmayı akıllarına bile gelmiyor. Ulan vur işte nolcak, en kötü auta gider.

forma-aşkı dedi ki...

Uzun zamandır yorum yazmıyorum,kendimce bir totem ama tutmadı değil,ama artık dayanamıyorum:)

Dün galibiyet çok önemliydi..Ardından gelecek bir Kayseri puan kaybı ve olası bir derbi kaybı,ligde play-off dahi olsa havlu attırırdı..Antalya maçında hakem golü vermeyince üzülmüştüm,galibiyetten sonra bile bir burukluk olmadı değil..Ama dün hiç üzülmedim,tamam ofsayt hatta bana göre faul ama dün akşam elle tutup içeri atsalar,hakem golü verse üzülmezdim..Bunlar İBB'den bile daha artist çıktı,hayatımda böyle bir şey görmedim..

Dün Fernandes sazı 45 dakika eline aldı,takım 2 tık öteye gitti..Şu kadro yapısında çok çok önemli,neredeyse o oynarsa takım var pozisyonunda..

Tanju defansif olarak İsmail'den ileride ama ofansif anlamda çok zayıf,tabi ilk maçının heyacanı olabilir,Tanju silip atılacak bir futbolcu değil,ofansif yönünü geliştirirse başarılı olacağından eminim..Avrupa'da eleme maçlarında defansif yönü kullanılıp deplasmanlarda oynatılabilir..

Ekrem ya ihtiyaç halinde 4-3-3'ün ilerde sağında oynasın -zaruri- ya da kulübede otursun..

Almeida dün 2 gol atsa da beni yine çıldırtmayı başardı..Hele ilk yarı kaçırdığı golden sonra pis pis sırıtması sinirimi bozdu resmen..Dediğin gbi oyun içinde son 2-3 maçtır daha aktif,umarım daha iyi olur..

Cenk'in hatalı çıkışından daha çok,topa ilginç yatışı tuhafıma gitti,tamam zamanlama da hata yaptın ama topu bu kadar kötü kapatmasına şaşırdım..Olsun nazar boncuğu diyelim..

Toraman ile ilgili artık kötü birşey demek istemiyorum,takım kaptanı falan ama her oynadığı maçta kabus görmekten sıkıldım..Yine orası burası kanadı kahraman olur kesin..

Carvalhal -ki candır- son 2 maçtır çok formsuz..Geçen hafta sahada ruh olan Simao'ya sabredip,bu hafta çok hareketli Simao'yu çıkarmak pek akıl karı bir iş değildi..Q7 iyileşirse haftaya ilerde,Q7,Simao ve Edu ile başlar muhtemelen..O deparına can feda orası ayrı,ha gayret..Bu kadar yoğun bir tempoda ne olursa olsun yenilmezlik serisi yakalamak kolay iş değil..

Son olarak Egemen,adamın dibisin diyorum,başka da birşey demiyorum..

orkhon dedi ki...

Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail 4lüsü bir araya gelmediği sürece dünkü gibi kabus maçları çok yaşarız. Hilbert ve İsmail'in kanat bindirmeleri olmayınca, hücum seçeneklerimiz çok azalıyor.

Umarım Toraman-Sivok-Egemen-İsmail 4lüsüyle oynarız Kayseri maçında. Bu geri 4lüyle oynarsak işimiz çok zor.

Pamukk dedi ki...

son bikaçmaçtır oyundaki saçmasapan değişiklikler carvalhal den mi tayfur dan mı geliyor ? :s

ağzımı hayra açayım Allah nazarlardan korusun şansı gücü bol olsun Fernandes olmasa sçarız Allah korusun Fernandesi

helldoradotcom dedi ki...

isyerinde butun yorumlari okuyamadim o yuzden tekrara girebilirim kusura bakmayin.

Yazida Tanju'ya deyinilmemis ama bence dun durumu fazlasiyla iyi idare etti. Gereksiz bir sari kart disinda bence ismail kadar oynadi. Uzerinde durulmasi gerektigini hatta ekrem'in kanadinda ters ayakli bek olarak bile denenmesi gerektigini dusunuyorum. 2. goldeki kademe hatasini cok buyuk ihtimal ismail'de yapardi diye dusunuyorum gunahini almak istemeden.
Veli bizim veli ninemitimiz orasi kesin. Fernan da bizim takima fazla zaten bunu kabul etmeliyiz. Almeida konusunda takim biraz baskili oynamaya karar verince ne kadar etkili oldugunu her defasinda gosteriyor. 2 hafta once ben de umudu kesmeye baslamistim ama Pektemek henuz onun seviyesinden cok uzak. dun oyuna girdikten pek varlik gosteremedi. Simao konusunda ise yazdiklarina katiliyorum. Dun uzerindeki sakatlik havasini biraz olsun atmisti. Skora etki eden bir degisiklik olabilirdi son dakikada atilan ofsayt golu olmasa. Toraman'a gelince nasil ki Fernandes bu takima fazlaysa toraman da bu takimin oyuncusu kesinlikle degil. Onun yerine atinc oynasaydi 2 golu de yememe olasiligimiz yuksekti bence..
Neyse maccabi macindan beri ilk kez gooooaooaoolll diye ayaga firlamamistim iyi oldu :))
Bu hafta kayseri 3'ler yine kendimize geliriz..

korhansemih dedi ki...

Carlos un degisikliklerinin gereksiz oldugu savunuluyor ama ben katulmiyorum. Cunku yuksek tempolu ve maci illaki kazanma inadindaki bir takimdan soz ediyorsak, evet carlos vites yukseltmek istemistir. Biraz kumar gibi gozuksede sansla beraber gercek oldu.
Tanjunun ileriye gitmemesi, ismailin ileride gereksiz calimlarla tip kaybindan iyi gibiydi. Durusu siritmiyor ve superligde oynayabilecek bir oyuncu.
Pektemek e gelince elestirmemek lazim. 2 mactir gol atamiyor ama antalya macinda denizin pas yonlerinden birini kosarak kapatip almedia ya yardimci olmus, dunde ilerde top tutmaya katkida bulunmustur. Almedia degilde pektemek ve edu ikili oynarlarsa birbirlerine bolca asist yapacaklardir. Bunu neden soyluyorum; cunku iki oyuncuda ayaginda top tutabiliyor ve hizli reaksiyon gosterebiliyor. Dun birkez daha anladik ki almedia ya milimetrik pas atmazsan ve etrafi bos degilse topa vuramiyor.

box2boxMC dedi ki...

@helldoradotcom
tamam Toraman bi egemen bi sivok seviyesinde değil ama "atınç oynasa golleri yemezdik" diyecek kadar da kötü değil. Bence iyi bir yedektir kendisi, her daim hazırdır, 3 ayrı pozisyonda vasatın üstünde oynar. Bi kalemde silinecek bi adam değildir. Artık millette öyle bi algı oldu ki ne zaman gol yesek toraman'ın hatası oluyor. Yanında kendisi gibi "Cengaver" değilde onu yönlendirecek (Ronaldo-Ferrari-Sivok) bi defansla gayette iş görür. Rakiplerdeki yedek defans oyuncularına bakarsanız (Bekir-Servet-Gökhan Zan) Toraman candır.

rogerio da silva bobo dedi ki...

Herkes kendince kötü oyunun nedenlerini sıralamış.Kimse bahsetmediğine göre benim bir tek dikkatimi çekiyor galiba.Bana göre de hiçbir takıma baskı kuramayışımızın sebebi Ernst'tir ya da başka bir deyişle orta sahada hızlı oyuncumuzun olmaması.Bu sistemde Ernst'in bölgesinde oynayacak oyuncunun maç içinde çok daha fazla tackle yapması lazım ama çevikliğini kaybeden Ernst idealin çok uzağında Toraman'ı Ersnt'in bölgesine çekebiliriz veya Necip sürekli orta sahada oynamalı.Orta sahanın hız sorununu çözmek için aklıma başka fikir gelmiyor.Bu sene yine bir şekilde geçer ama seneye daha da ağırlacacak Ernst'i tolare edemeyiz artık.Transfer şart gibi.

Cartalete dedi ki...

bobo,

O zaten bu senenin genel sıkıntılarından biri. O yüzden bu maçın özelinde pek değinmedim. İşte, defans hattı ortasahaya yanaşır; hücumcular da topun arkasına geçerse takım boyu kısalıyor, o zaman o sorun daha aza iniyor.

Gelecek yıl mutlaka o bölgenin adamı gerekli, Ernst'in 2009 modeli.

rogerio da silva bobo dedi ki...

Mesela Holmen nokta transfer olur :)

Aslında iç piyasada fiyatlar epey düştü.Türk pasaportları olmasına rağmen Olcan 3.5'a,Alper 5 ' e gidiyordu.Holmen'i 3 civarı bir paraya kapatabilirsek hemen alalım bence.

borasahin dedi ki...

Cok seyrettigimi iddia etmiyorum ama Holmen bence Ernst tipinde bir oyuncu degil. Aslinda TR'de 4.3.3'u hucumsal anlamda oynayabilecek orta saha oyunculari pek yok, ozellikle orta sahadan kosu yapan modelden. Bence Holmen bu tanima super uyuyor. Ne zaman gorsem gol pozisyonlarinin icinde Holmen var. Ernst - Fernandes - Holmen ile gercek anlamda 4.3.3 (orta saha babinda) oynamak mumkun olabilir.

Cartalete dedi ki...

Evet Holmen daha çok Veli model bir ortasaha. Ama, süpürücü ortasaha olarak da oynar mı bilemiyoruz tabi. Geçen senenin başında bir maç izlemiştim o bölgede, yine iyiydi.

box2boxMC dedi ki...

Necip diyecem herkes itiraz edecek şimdi ama bence olur. Tamam bu sene Necip'in neredeyse tek fonksiyonu önde pres yapmak ve çokda iyi yapıyor ama geçen sene Tayfur döneminde defansın önünde ön libero oynuyordu ve bence başarılıydı. Tamam bir sürü eksiği var bu pozisyon için ama ernst ve aurelio gibi bu pozisyonun en önemli oyuncularından birşeyler öğrenir herhalde. Necip-Fernandes-Holmen daha bi enerjik olur. Al şu Holmen'i başgan, şımart bizi başgan, çıldırt bizi başgan...

planck dedi ki...

Holmen gibi bir adamı almanyada çok daha ucuza buluruz tr liginden yabancı oyuncu almak akıl karı değil bence. Ayrıca herhangi bir yabancı oyuncu alıcaksak, buna dair kurulan cümlelerin içinde Mendez veya Ahmet Bulut isimlerinin geçmesi lazım bilindiği üzere.

Unknown dedi ki...

Ortasahada Necip, Julio Alves gibi alternatifler olsa da takima sampiyonluk yolunda direkt etki yapacak bir orta saha sart.. Nuri Sahin sezon sonuna kadar kiralanabilse iki taraf icin de en iyisi olur..

Amauri'yi Fiorentina kiralamis, yazik oldu..

posedion dedi ki...

Bence Erns'deki son 4-5 maçtaki düşüş yoğun maç trafiği ve rotasyona hiç girmemedinden kaynaklanıyor. Malum Erns yaşındaki bir oyuncu oynadığı pozisyonda düşünülürse bu düşüş normal karşılanabilir. Ancak önümüzdeki sene düşünülerek alternatif oyuncu arayışlarına başlanmalıdır.(zaten eminimki profesyenel futbolcu izleme komisyonumuz şu an dünyanın dört bir yanında çalışmalara başlamışlardır:))Benim şahsi fikrim, Erns-Hilbert-Fink gibi oyuncuların performansına ve adaptasyonlarına bakarak "Alman olsun çamurdan olsun"

BJK4EVER dedi ki...

Klasik onlibero istersek bence Yigit Incedemir daha mantikli olur. Aslinda Ceyhun Gulselam iyi bir firsatti, o da kacti ama.
Bu arada oncebesiktas.com sitesine uye olmak istiyorum da, referans lazimmis. Oraya uye olan arkadaslar var mi?

ozy dedi ki...

Arkadaşlar ne transeferi allahaşkına.. Alın size 30 KASIM 2011 açıklanan finansal tablo dipnotlarından kısa bir özet:
En bombasından başlıyorum

*Fabian Ernst, 2010/2011 ve 2011/2012 sezonundan toplam 982.166 Euro alacak iddiasıyla FIFA’ya başvuru yapmış olup, uyuşmazlık FIFA nezdinde devam etmektedir. Mali Tablolarda karşılık ayrılmıştır.

*Fernando Higuain’in transferi nedeniyle Club Atletico River Plate 616.000 USD’lik alacağının faizleriyle
birlikte ödenmesi için FIFA’ya başvurmuştur.

*Schalke 04, Edu’nun kiralanması nedeniyle imzalanan toplam 500.000 Euro tutarlı sözleşmeden alacakları olduğu iddiasıyla FIFA’ya başvuru yapmıştır

* Edu, sözleşmeden kaynaklanan 350.473,91 Euro tutarında alacağı olduğu iddiasıyla FIFA’ya başvuru yapmıştır

SkyIsTheLimit dedi ki...

Benim ilk aklima gelen oyuncu Fernando Gago . Biz onu Fernandes yerine almayi düsüniyorduk.
As Romun satin alma opsiyonu var ama onlar De Rossi ile sözlesmeyi uzatmak istiyorlar ve Portodan Fredy Guaríni istiyorlar.

Asil Mendes bir kiyak yapsa Miguel Veloso yu ayarlasa...cok zor tabiki.

Türkiye liginden ise Diego Ângelo olur mu diye düsüniyorum.
Cok teknik , oyuncu gecer, iyi sut teknigi var ve iyi de pas atar.
Olabilir bence .

Bu ara Werder Bremen Zlatko Junuzovic almis Mehmet Ekicinin bölgesinin oyuncusuymus.
Bremendende kendisini gösteremiyor.
Bu sansi kacirmamak lazim . Alper Potuktan cok isterim Mehmeti . Belki ikiside ayni yetenekli ama Almanya alt yapisi > Türk altyapisi.

kapgan dedi ki...

sanırım bir sıkıntı var. sağlık, sıhhat problemi yoktur inşallah. sağlıkla ilgili bir problem varsa Allah şifa versin. maç postu okumak güzel lakin en önemli şey sıhhat.

Cartalete dedi ki...

Sağlıkla ilgili sıkıntı var maalesef. Ben de geçen haftaiçi ufak rahatsızlandım ama asıl babamın hastalığı sebebiyle bir koşuşturma var. Vaktim de keyfim de yok şu sıralar yazı yazmaya. E Beşiktaş da epey ben kadar keyifsiz şu sıralar, sağolsun o taraftan da moral alamıyoruz.
Ama iyi olacak inşallah herşey. Hayayım da, bu blog da normale dönecek umuyorum.

enorton dedi ki...

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. İnşallah kısa zamanda herşey yoluna girer.

shuffy dedi ki...

çok geçmiş olsun öncelikle babana Allah acil şifalar dilerim.
Kısa zamanda yazılarını tekrar burada okumak dileğiyle.

ozy dedi ki...

Geçmiş olsun..
Sizi ve yazılarınızı özledik..
Zaten tüm Beşiktaş'lılar içinde artık sportif olayların dışına çıkıp daha acı gerçekle yüzleşme vakti geldi..

http://www.ibraetmiyoruz.com/biz-hesaplayamadik/

enorton dedi ki...

Cartalete sen yazmayı bıraktın, takım galibiyeti unuttu :(

blackmoney dedi ki...

sen yazmadıgından beri mac kazanamıyoruz, elimizde bi braga macı kaldı, bari kısa da olsa yazda boyle bir totem olsun :)
cok da gecmis olsun. kolay gelsin.

Basar dedi ki...

Cartalete sen yazmayı bıraktığından beri takımın 2 yakası bir araya gelmedi!

Başınızda ne sıkıntı/hastalık varsa acil şifa dilerim. Umarım dertleriniz çabucak biter.

Artık dönsen de maç kazanmaya başlasak iyi olacak. ;)

Sevgiyle & Sağlıkla

delSolar dedi ki...

gecmis olsun, sabirlar diliyorum.