Ömer Faruk Özgen

Ben kendisini forvet bilirim, bazen kanat da oynar… Zaruri sebeplerle sağbek oynamışlığı da vardır Ömer’in.  Ancak Boluspor maçında onun ilk A Takım deneyimini izleyenler, kendisini orta sahada görmüş. Ben maalesef maçı izleyemedim, sadece golleriyle yetindim. Hatta yetinmekle kalmayıp; sevgili Selman’ın swf haline getirdiği Batuhan'ın bu golünü ekran koruyucu yapasım geldi… Paslaşmalar, zamanlamalı koşular, ceza sahasına ani çoğalma ve son vuruş… İzle izle doyamazsın.


Gerçi böyle deyince de umut, iyimserlik salgılıyormuşum gibi durabiliyor. Ama tekrar etmek gerekirse; futbolseverlik ve Beşiktaşlılık kavramlarımın harmanı sonucunda, mutlu olmak için Beşiktaş’ın sahada zaten var oluşu yetiyorken, üzerine bazı futbol doğrularını sahada uygularken görmek; totalde şampiyonluk yaşamış kadar etki bırakıyor bana. Hatta bazı kaybedilen maçlar, zihnimde kazanılmış gibi yer tutabiliyor. Schuster döneminde İnönü’de kaybedilen Porto maçı gibi mesela… Ya da ligdeki Manisaspor… 

Aynı şekilde bu durum alt yapı için de geçerli. Oradan herhangi bir oyuncuda parıldama görmem, bana keyif veriyor. Haliyle ondan bahsettiğim yazıda bu keyif kelimelere dökülüyor… Böylelikle yazdıklarım, Beşiktaş alt yapısını La Masia yapmışım gibi bir algıyla sonuçlanıyor. Oysa A Takım komple özkaynak olsun gibi bir iddiam yoktur. Keza “çıkar ve oynar!” dediğim oyuncu da pek azdır. Bunu en son Hasan Türk için kullanmıştım, çıktı oynadı da… Ama genel olarak, oyuncuların potansiyeline yönelik yazıyorum; şimdiye değil de, varabileceği noktaya…
Bu konuda açıklık getirdikten sonra Ömer Faruk Özgen’i Chikharito’laştırabilirim... Ama oyun tarzı öyleydi hakikaten; boyu fazla uzun olmamasına rağmen sırtı dönük oynayabiliyor, hep oyun içinde gözükebiliyordu izlediğim maçlarında. Zaten sırtı dönük oynamak fizik olduğu kadar aynı zamanda bir “zeka” işidir, biraz da teknik elbet… Ömer Faruk da futbol zekası ve yeterli tekniğe sahip bir oyuncu. Aynı zamanda bildiğim kadarıyla atletizm sporuyla da ilgileniyor. Haliyle atletik bir vücut yapısına sahip; zaten attığı gollerden sonra Aghahowa taklaları gelebiliyor kendisinden…

Gol vuruşları temizdir; kaleciye göre topa vurur, tıpkı safkan golcüler gibi… Çünkü zaten biraz iyi kaleci, kaleye orantılı bir açıyla öne çıkar. Topa onun yakınından geçecek şekilde dokunursan, zaten gideceği adres bellidir… En başta da dediğim gibi; Ömer Faruk iyi bir futbol zekasına sahip bence ve golcülüğü de oradan geliyor. 

O oyun zekası, çabuk bir oyuncu oluşu ve hareketli oyuna yatkın yapısı, kendisini farklı bölgelerin adamı haline de getirdi. Olcay’la yaptığı kısa verkaçlarda görüleceği üzere, birbirine yakın oynayan bir takımda orta saha olarak da görülebilir ileride. Belki de Leeds United’dan forvet gelip, Alex Ferguson’la başkalaşan Alan Smith’in yolunu izleyecektir. Smith, diz sakatlığını yaşamasaydı bugün ancak iddaacıların aşina olduğu Milton Keynes Dons formasını değil de, hala büyüklerden birinin orta sahasında oynuyor olabilirdi.

Velhasıl, Ömer Faruk çoktandır radarımda olan, üst kategoriye ne zaman sıçrayacağını merak ettiğim oyunculardan biriydi. Samet Aybaba’nın konuya eğilmiş olması güzel. Yolu açık olsun.

11 yorum:

utaman dedi ki...

Eline sağlık. Erkan Kaş'ın gelişimi hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum. Beşiktaş'ın ilk 11 planında kendine yer bulabilecek bir oyuncuya dönüşmek üzere. Yoksa ben mi çok iyimserim.)

Cartalete dedi ki...

Şuan için solda Olcay'ı kesmesi çok güç, ancak ilk 11 olmasa da ilk 14 için ideal seçimlerden biri. Kontrataklara döndüğünde olay, boş alanı iyi değerlendirebilir. Ki elde "top taşıyıcı" olarak bir o kaldı zaten.

Ama hoca onu solbeke devşirmeye kararlı gözüküyor :)

Basar dedi ki...

En son Lucescu zamanı aralarda derelerde hazırlık maçı yapıyorduk. Hoşuma gidiyor...

Keyifli bir Beşiktaş'a doğru gidiyoruz gibi hissediyorum. Daha 3 maç oldu, umarım yanılmam.

Unknown dedi ki...

abi şu dediğin doğrudan oynayabilecek isimleri yazarmısın merak ettim baya

anilton dedi ki...

Ömer Faruk alt tarafta bir türlü banko oyuncu olamamış ama süreklide elde tutulan joker görevi gören farklı özellikleri barındıran bir oyuncu.

Abi Chicharito benzetmesini gayri ihtiyari mi yaptın bilmiyorum ama Ömer'in bir Chicharito hayranlığı var.

Kendisi birde vücut geliştirme meraklısı.

http://b1209.hizliresim.com/11/g/d18mx.jpg

http://b1209.hizliresim.com/11/g/d18p3.jpg

Cartalete dedi ki...

Berkay,

Onlar seneye ve Beşiktaş A Takımının ihtiyacına göre değişiyordu. 4-5 sene önceki göz ağrılarım: Kenan Özer, Koray Şanlı. Kenan'ı arada izliyorsunuzdur, Koray da Bank Asya'da değeri anlaşılacak bir stoper değil. Ayağına çok hakim bir oyuncuydu, yazık oldu.

Daha sonraki kuşaktan: Batuhan, Necip. Blogun ilk zamanlarını bilenler, Necip haykırışlarımı hatırlar :)

Daha sonra: Erkan Kaş, Orhan Gülle; "çıkar oynar" adaylarımdı. Bu zamanlarda da Hasan Türk ve Muhammed için söylüyorum fiziki tempoları belli eşiği geçtiği taktirde.

Kadro oyuncusu diyeceğim adamlar var, onları Samet Hoca da kadroda tuttu zaten.

Gelecek adına da en çok Mertcan Aktaş ve Furkan Yaman için ümitliyim. Bir de Alperen diye bir eleman var, çoktandır ortalıkta olmayan rivaldo ilk kez söz etmişti kendisinden.

Böyle...

anilton,

Gayri ihtiyari bir örnekti :) Cristiano fiziğine doğru gidiyor, Ömer'e bak sen.

Tyler2Durden1 dedi ki...

Aghahowa taklaları gercekten cok ilgincmis en son hangi türk oyuncudan gördüm hatirlamiyorum acikcasi,beni cok düsündüren bir konu bu zaten tamam bazi pozisyonlar icin cok vucut gelistirmek gerekmeyebilir hiz ivme vb kaybetmemek icin ama en azindan bi six pack neden yok bizim ligimizdeki bircok oyuncuda cok garip ki bence tr de teknik bir oyuncu olmaktan cok daha etkili bi faktor a takima cikma adina , o yüzden ömeri tebrik ediyorum

Unknown dedi ki...

abi orhan gülleyi şuan alsak oynarmı sence yoksa sönüp giden yıldızlardanmı ?

Tyler2Durden1 dedi ki...

Ali cansun , kenan özer bjk da oynayamamasina cok üzüldügüm isimlerin basinda gelir , erkan kas yanlis hairlamiyorsam genc yaslarda man.city altyapisina istenmis fakat gönderilmemisti bana pires ve cok sevdigim patrik berger i andiriyor tarzi umarim hoca onu sadece sol bek olarak düsünmüyordur her ne kadar oyununa pozitif etkisi olucagini düsünsemde

Adsız dedi ki...

Cartalete Ömer Faruk hakkındaki güzel yazı için teşekkürler, şahsen bayağı bilgilendim.

Bence Samet Aybaba şu zamanda başımıza gelebilecek en güzel şey oldu. İşin gerçeği geçmişte yaşanan Ziya-Fikret olayları nedeniyle ben de kendisine karşı olanlardandım. Tevellütü daha eski Beşiktaşlıların çoğunluğu TD adayları ortaya çıkarken hep "Ziya olmasa Samet de olur, iyi de olur" demişlerdi. Demek ki doğru demişler.

Bundan sonra önümüzü sadece yine biz kesebiliriz. Taraftar demek daha doğru. Bu yüzden bu ilk sezon skor çok önemli olmasa da bir kısım taraftarın sabırsızlığına karşı skorun da iyi olması pozitif anlamda kritik rol oynuyor.

Ayrıca bu hafta Elazığ'ı da geçeriz. Fernandes oynasa da oynamasa da.

Cartalete dedi ki...

Berkay,

Yok artık Orhan'ı o kadar beğenmiyorum. Genç milli takımlarda izlediğim kadarıyla, takım bütünlüğüne aykırı hareketler yapabiliyor. Zaten artık Hasan Türk var o bölgede bekleyen.

Tyler2Durden1,

Evet Erkan da zamanında tıpkı Hasan Türk, Batuhan, Orhan Gülle gibi, Premier League takımlarının alt yapısına kazandırmak istediği isimlerden biriydi.

james sneijder,

Samet Hoca için benim de pozitif bakışım "en azından ardında maliyetli bir kadro enkazı bırakmaz, bir iki genç görürüz"den ibaretti. Ancak beni futbola bakış, taktiksel oyun anlamında olumlu açıdan şaşırttı açıkçası.