Milan Kalesi

Hafta arası oldukça kritik dönemden geçerek Şampiyonlar Ligi maçlarını kazanıp, Pazar akşamına moralli giden iki ekibin karşılaşması haftanın maçıydı şüphesiz. Maçın başından sonuna kadar galibiyeti daha çok arzulayan; çok iyi bir taktik maçı oynayıp, sağlam bir motivasyon patlaması yaşayan taraf ise Milan’dı.

Her ne kadar tartışmalı bir penaltı golüyle öne geçilse de, maçın gidişatı dengenin Milan tarafından bozulacağına işaret ediyordu sanki. Gerektiği zaman önde presle, gerektiği zaman takımca topun arkasına geçilerek uygulanan sert alan savunmasıyla Juventus’u çözümsüz bırakıyorlardı. Golden sonra ise o savunulan arkası fileli üç direğe neden “kale” denildiğini daha çok anladık. Zira Juventus’un o kale içine ulaşması, Dol Guldur’u ele geçirmekten daha zordu!

Milan- Juve maçı başta olmak üzere, Serie A 14.hafta notları; Milan Kalesi

Ayrıca yazıda da atıf yaptığım üzere, haftanın "görmeniz gereken golü"; Nicola Sansone'den

1 yorum:

tannhauser dedi ki...

yeri değil ama maç öncesi yazısı yok ben ne yapayım :)

haber sitelerinde, orada burada muhammet oynayacak, ilk 11 çıkacak gibi haberler çıkıyor hafta başından beri. tam detaylı okumadım hiçbirini, referansları ne bilmiyorum. samet aybaba'nın ağzından böyle bir şey çıktı mı? olursa nasıl olur? buradaki yorumlarda fernandesin yerine gibi bir şeyler okumuş olabilirim ama yanılıyor da olabilirim. çok organize değilim son zamanlarda. rakip kim olursa olsun, sakatlıktan yeni çıkmış bir mami, geçen hafta sakat oynayan oğuzhan ve kaburgası kırık necip'le çok yumuşak kalmaz mıyız?