Maç Öncesi: Beşiktaş - Eskişehirspor


Beşiktaş adına, Escude transferinin anlam kazanacağı ilk 90 dakika diyebiliriz. Zira Ersan’ın yokluğunda, yine Fernandes’in yokluğuyla otomatik olarak açılan yabancı kontenjanından faydalanıp; Sivok’la birlikte tandemi oluşturacaktır bu akşam. Böylelikle Toraman da, “süpürücü orta saha” rolünde devam edebilecektir ki; onunla oluşan 4-1-4-1’lerle Beşiktaş, 3 maçta (Kasımpaşa, Mersin, Ordu) akan oyun içersinde toplam 3 pozisyon vermemiştir rakiplerine… Ve bu, kesinlikle tesadüfî bir olgu değildir.
Her ne kadar Alper’den yoksun olsa da; memleketin tescilli “sahte 9’u” Necati Ateş’e ve derin top bırakma konusunda uzman bir Tello’ya sahip olan Eskişehirspor’a karşı Beşiktaş, galibiyete ulaşmak için evvela merkezi çok iyi kurumalıdır. Oralara seken topları alarak veya ani preslerle kazanarak, kalesindeki olası tehlikeleri “tazeleşen atak” durumuna aktarmalıdır ki; bu durumda Servet’li ve bilhassa bireysel hataya çok meyilli olan Diego’lu savunmaya karşı, o dikine hücumlarla mutlaka son haftalarda olduğu gibi gol bulunacaktır.

Hurriyet’in Oğuzhan’a odaklanacağını düşünürsek; Necip o klasik topla çıkışlarıyla bir anda net pozisyonlar yaratabilir kendisine ve o beklenen “skora katkıyı” nihayet sağlayabilir bu maçla. Ancak bir de o orta sahaya Veli tercihi, akabinde Toraman’ın stopere çekilmesi ihtimali vardır ki; böyle bir hamleyle hem Escude’ye “yarın bir gazete al da, sarı sayfalara bak” denmiş olur, hem de Beşiktaş tekrardan telaşla oynayan bir takıma dönüşebilir. Eğer bu maç ‘bir o kalede, bir bu kalede’ olayına dönüşecek olursa; tartıda Es Es’in hücum hattı, topu içeriye atma konusunda daha ağır basacaktır.
Tempolu bir maç izleyeceğimiz kesin. Takım boyunu kısa tutmuş şekilde savunmasını yapan taraf; o temponun getirisi gol pozisyonlarını karşı kalede toplayacaktır. Beşiktaş adına Toraman’ın süpürücü orta saha rolü, bu durumu mümkün kılar. Ayrıca, bol bol uzak direk koşuları atan bir rakibe karşı; Uğur Boral da çok ideal bir seçim olmayacaktır, her zamankinden daha fazla

Takıma baklava yedirmeyeli çok olmuştu sanki. Demek ki bu Beşiktaş, bazı eskiyen güzellikleri hissettiriyor insanlara... İyi maçlar.

22 yorum:

d.amokachi dedi ki...

Çok saygıdeğer Mustafa kardeşim senin blog aracılığıyla tüm Beşiktaşlılara sesleniyorum. Biliyorum burayı bir çok takip eden insan var. Lütfen herkes bu akşam İnönü'ye gelsin bu takım desteği hakediyor. Dolsun tribünler KARAKARTAL müthiş taraftarıyla birleşirse kimse duramaz önünde. Yağmurlu bir gündü hatırlıyorum Oktay atmıştı PSG maçında. Bu takım 15 sene şampiyon olamadı rahmetli dayımın sırtında gittim her maça full çekerdi. Çamur balçık bir sahada küme düşmekten son maçta kurtulduk gene doluydu stat. Gerçek Beşiktaş seyircisi artık göreve...

oguzk dedi ki...

Ersan'ın savunmayı öne atabilmesini Fernandes kadar ararız heralde eğer Escude de geriye gömülürse tabi.Benim de maçın adayı Necip olacaktır gibi geliyor.Hürriyet yine dizaltlarına çalışırsa Oğuzhan bırakabilir fakat Necip fizik güç olarak sahada en güvendiğim adamlardan biri olacak ve sivrilebilir diye düşünüyorum

tannhauser dedi ki...

ersun yanal takımları, hürriyet gerçeği... umarım bir sakatlık daha yaşanmadan şu maçı bitirebiliriz.

Övünç Şentürk dedi ki...

Ön libero Veli , stoper Toraman ...

Allah Korusun ...

box2boxMC dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş, eline sağlık. Yazılması gereken ne varsa onu yazmışsın. Olması ve olmaması gerekenleri. Toraman, Veli ve Uğur Boral'ın oynama oynamama durumlarına göre takımın düzeninin siyahla beyaz kadar değişiyor olmasını Samet Aybaba'nın göremeyişi ya da görüpte ısrar etmesi beni benden alıyor.
Ayrıca ilk 11 yazmıyorum, kafamdakini yazmışsın zaten.

4-2 alırız...

EC dedi ki...

Umarim S. Aybaba da bu yaziyi okur..
Sapka dan Fil Cikartmaya calismaz..
Toraman in orta saha daki oynamasi gerektigini , Boral in da sol bekte cok siritacagini dusunse yeter.. gerisini de takim halleder zaten..

bu hakem e de dikkat, kizartir bizim oyunculari bu macta..

#gunlerdenBesiktas Haydi Besiktas

ECO Lux.

Basar dedi ki...

Orta sahada Veli oynarsa yani Toraman gereksiz bir şekilde geriye çekilip Escude dışarıda bırakılırsa bir daha maç izlemem.

Hocam doğruları buluyorsun, gözünü seveyim bize Veli'yi izlettirme.

Gerekirse 10 kişi oynayalım!

tannhauser dedi ki...

@box2boxmc: 4-2 de tutarsa benden bir bira çalışır aga.

Unknown dedi ki...


Ligin 14. haftasına kadar kaliteli rakiplerle oynadığımız maçların sonuçları Samet hocamız takım kurgusunu oturtmakta olduğu için hoş görülebilir. Artık 1-2 değişiklik dışında takımın genel itibariyle oynayacağı oyun şekillendi gibi. Yani bundan sonra oyuna hem futbolcularımızın hem de teknik adamımızın yapacağı katkı çok daha belirleyici olacaktır. Şu ana kadar oynadığımız maçları katkı sonuç ilişkisinde düşündüğümüzde 4 kategoriye ayırabiliriz:

1- Futbolcuların aldığı maçlar ( Antalya deplasmanı)

2- Hocanın aldığı maçlar ( Kasımpaşa maçı )

3- Başta hoca sonra da futbolcuların saçmaladığı maçlar ( Sivasspor maçı, Fenerbahçe maçı)

4- Hocanın zamanında hamle yapmaması nedeniyle kazanılamayan maçlar ( G. Anyep maçı, Bursaspor maçı )


İşte bu maç 4. kategoride maçlardan biridir.


Emin olduğum tek şey varsa gol atıp yiyeceğimiz.

İki takım arasındaki farkı teknik direktör hamleleri belirleyecektir.

Unknown dedi ki...

Eline sağlık. Gerçekten de çıkan 11'de Toraman'ın orta sahada kesici rolle yer alması maçın en kritik meselesi olacak. Veli'ye ,son form durumunu da göz önüne alırsak, güvenmek yersiz olabilir.

Diğer büyük endişem ise Uğur Boral'ın Erkan Zengin'i yıldızlaştırması olacak. Ordu maçından anladığımız kadarıyla Samet hoca Emre'ye formayı vermekte pek istekli değil. Halbuki, ağır bile olsa sadece ayakta kalabilmesi nedeniyle Emre formaya daha yakın olmalı. Uğur'un bir sağa bir sola yatıp durması sürdükçe, goller gelse bile sinir hastası olmaya elverişli bir maç olacaktır.

Çok tedirgin edici bir hücum hattına karşı oynuyoruz. Bir diğer hayati husus ta Olcay, Holosko ve Almeida'nın Ordu maçındaki durgun görüntüsünden çıkması, taraftarla birlikte coşkulu, dinamik bir görüntüye bürünmesi. Keza Eskişehir Ordu gibi takım halinde kapanmayı iyi becerebilen bir takım değil.

gundelikci dedi ki...

zaten maçı seyredemeyeceğim, hüzünlüyüm.bir de ntvspor'un verdiği ilk 11'leri görünce yıkıldım resmen. korkulan olmuş, toraman stoperde, veli orta sahada.

Ekrem35 dedi ki...

kadro belli oldu ve veli ortasahada toraman stoper. hadi hayırlısı bakalım.

Unknown dedi ki...

Veli ilk 11'de, Toraman stoper. Oldukça kaotik bir maç bizi bekliyor olabilir. Aybaba'nın Ordu'da iyi görünen orta sahayı bozması can sıkıcı. Hücum hattının bol bol skor üretmesine ihtiyacımız var 3 puan için.

planck dedi ki...

Öngörüm malesef doğru çıkmış, Veli var Escude yok. Böyle olursa maçı izlemem demiştim ama dayanabilecek miyim bilemiyorum :) Labdan biraz daha geç çıkıp olabildiğince izlemiyim bari :P
Hadi vurduğumuz gol olsun, başka türlü galibiyet zor zaten..

nkonrat dedi ki...

Toraman'ın yeniden stopere dönmesi insanı ister istemez farklı bir düşünceye itiyor. Acaba orta sahada oynamak istemeyen bizzat Toraman mı? Çünkü Veli'nin bu işi beceremediğini Samet Aybaba görmemiş olamaz.

Cartalete dedi ki...

Bursaspor karşısında olduğu gibi şuursuz bir maç oynayacağımız kesin gözüküyor, aksi pek mümkün değil. Denildiği gibi; yakalanan pozisyonlarda yüzdeli vurmak şart...

box2boxMC dedi ki...

Şu ilk 11'le 4-2 tahminimin Eskisehir tarafinin tutacagi kesin.

planck dedi ki...

Biz takım olmuşuz da haberimiz yokmuş :)

planck dedi ki...

Hoşgeldin Beşiktaş..

Cartalete dedi ki...

Penaltıya kadar pozisyon verilmesi bile mümkün gözükmüyordu ya. 7'lık telaş maçı verdi. Çok yazık, heybeye 2 puan.

box2boxMC dedi ki...

Vay arkadas bu ne boyle... Veli, olcay, ugur ayni anda sahada olunca kafasi kesilmis tavuk gibi oluyoruz... Macin sonlarina dogru toraman defansin onune 1 kisi diye cirpindi durdu.. Samet 2 forvet soktu oyuna. Gol bagira bagira geldi zaten..

borasahin dedi ki...


5'e 1 pozisyonda topun ustunden atlamayi akil edemeyip de ofsayttaki adama veren sahis sakin Veli demeyin!!!