Maç Öncesi: Beşiktaş – Kayserispor


Rahmetli De Nigris’i hatırlarsınız; güzel adamdı, renkli insandı... SpiderMan maskesiyle sevinirdi falan... yine İnönü zemininin beyazla örtüldüğü bir maçta epey sıkıntı yaratmıştı Beşiktaş’a. O gün uzatma dakikalarında galibiyet golünü atan “sağ bek Toraman”; bugün süpürücü orta saha olarak kilit rol oynayacak. Zira bu zeminde top kazanmak için, biraz Toraman olmak gerekecek…
Oğuzhan’ın dönüşü, yine Beşiktaş’ı daha fazla hücumu düşünen bir takıma çevirecek; orta sahada kazanılan topların rakip kaleye daha etkin gitmesini sağlayacaktır. Ancak yinelemek gerekirse; Necip’in Oğuzhan’ı böyle maçlarda daha fazla kullanması, onun rakip orta sahasını üzerine çektiği durumlarda daha bir “cezalandırıcı” olması gerekiyor. Ki bunu yapacak teknik kapasitesi mevcut

Holosko, Liberec günlerinde bu havadan daha kötülerini gördüğü kesin, maçta en az etkilenen o olacaktır sanıyorum. Hugo Almeida da, yine zemini, yağışı bahane ederek bol bol kaleciyi avlama çalışmalarını sürdürecek gibi… 
Hafta içi de Quaresma meselesi çözüldü. İtiraf etmek gerekirse; geldiği gün verdiği hava, mutluluk; ilk 6 aylık performansı, özellikle Avrupa elemelerindeki golleri için bile verilen paraya değerdi. Bu ayrılık doğru karardı bana göre; ama yine de "keşke alınmasaydı" demiyorum. Zaten artık o tarz bir transfere yönelecek halimiz yok. 

22 yorum:

oguzk dedi ki...

Kayserispor maçını alacağımızı düşünüyorum Oğuzhan etkisi olsa gerek attığı bir ara topta defans kayar düşer Holosko yerden Almeida'ya bırakır ve boş kaleye atarız.Neden bir senaryo yazdım bilmiyorum kar kış kıyamet derken olan bana olmuş :)
Quaresma'nın gelişi için uykusuz kaldığım heyecanlandığım anları hatırlıyorum BQ7 niz pankartlarıyla çok heyecan verici günlerdi fakat gitmesi gerektiğini düşünüyordum olması gerek bu idi.Yine de o gitti haberleri beni çok üzdü çok duygusal taraftarız ne diyelim

box2boxMC dedi ki...

3-1 aliriz, 2 almeida 1 toraman, 1 bobo

ozy dedi ki...

Quaresma ile ilgili tam düşüncelerimi yazmışsınız..
Fakir genç ile güzel zengin kızın aşkıydı. Eninde sonunda problem yaşanacaktı.
Bizim için bir dönemin sonu oldu, yeni transfer stratejisi ve uzun vadeli planlama artık kaçınılmaz..

gundelikci dedi ki...

akşama doğru hava eksi derecelere düşmez, sahada sıkıntı olmazsa ben de hem oğuzhan'ın dönüşü hem de kayserispor'un istikrarsızlığından dolayı umutluyum maçtan. almeida'nın yine sıkıntılı olduğunadair çıkan haberlerin de gerçekliğini öğrenmiş olacağız maçla birlikte. Necip konusunda ise cartalete, sana katılmamak elde değil, gözünü karartarak haraket edebilmeli artık hücumlarda. Bilgin olabileceğini düşündüğümden soruyorum Marius Alexe ile ilgili haberlerde gerçeklik payı var mı?

planck dedi ki...

Abi Necip ile Oğuzhanın yerlerini değiştirsek, Necip Uğur'a yardıma gitse bol bol olmaz mı?

Unknown dedi ki...


Böyle zeminlerde bol bol orta, en az 10 isabetli şut atmalı ve karambol yapmalıyız.

16 lig maçının 13'ünde gol yemiş bir takım olarak hele de karşıda Bobo gibi bir adam varsa mutlaka gol yiyeceğimizi hesaba katarsak bulacağımız 2 fark zaten maçı bitirir. Kayserispor tempoya karşı koyamayan bir takım mutlaka tempoyu düşürme planları yapacaklardır. Bu yüzden en hareketli olmak zorunda olduğumuz maçlardan biri bu maç.

Ağır zeminler fizik gücü yüksek oyuyncuların sahnesidir. Ne kadar eleştirsek te Veli gibi oyuncular için dediğim gibi bu sahalar idealdir. Bu maçta topu ve açısı müsait herkes şut çekmelidir. Sonradan oyuna girecek ve fizik olarak ayakta kalacak Veli belki de 3 puanı getirecek şutu atacak kişidir.

Uzun zamandır golünü göremediğimiz Sivok'tan bir kafa golü bekliyorum ben. Bi de Holosko'dan ters açıya sert ve düzgün vuruşla bıraktığı klasik "hançer" gollerinden birini.

İnşallah kimse de sakatlık yaşamadan 3 puanı alır ve önümüze bakarız.

Hakeme güvenmiyorum. Keşke Suat Arslanboğa hani yeni memurların birkaç yıl yaptıkları zorunlu doğu görevi gibi o da birkaç yıl bizim zorunlu hakemimiz olsa..

Cartalete dedi ki...

Alexe konusunda bilgin yok ama kenar forvet rolüne uygun bir oyuncu gibi gözüküyor. Maliyeti de düşük olur; takım dengesini bozmadan derinlik katar. Oluru var bence. Bakarsın yeni Pancu olur.

Cartalete dedi ki...

planck, olabilir tabi. Zaten ortadaki ikili sürekli değişmeli oynadığından çok dikkate almadım hangisini nereye yazacağım konusunda.

Ayrıca Oğuzhan, sağa yakın olunca hücumda da daha bir efektif oluyor sanki; Mersin maçında Holosko'ya yaptığı asist gibi.

gundelikci dedi ki...

Olcay'ın ortaya gelip pas organizasyonlarına +1 olma özelliğini barındırıp, pozisyonları da bitirebilen biri çıkarsa gerçekten güzel olur.

Basar dedi ki...

3-1 kazanacağımıza inanıyorum.

Sonra da 3 güzel transfer bekliyorum. 1 tane de yolladık zaten...

~Poseidon~ dedi ki...

Aslında benim açımdan en sansasyonel transfer son zamanlarda bu hale gelen kral olur. :)
https://twitter.com/FootballFact101/status/280691117777887232/photo/1

Alalım gol yollarında en ufak bir problem yaşamayız. Kefilim kendisine :)

Cartalete dedi ki...

Bana uyar :)

BJK4EVER dedi ki...

Bu tur maclarda oyle veya boyle birseyler oluyor ve puan kaybediyoruz. Bu aksam da zemin ve kayseriye peim taniyacak hakemden korkuyorum acikcasi. Bu aksam kazanirsak gsnin de puan kaybetmesiyle devreye max 3 puan farkla gireriz ki bi oldukca iyi olur. Insallah trabzon, gs, bursa, eskisehir maclarinda yazimizda olmayan sans bari bu macta olur.

gundelikci dedi ki...

bu kadar pozisyon bulduğumuz sezonda, sadece sağ ayak üstü sezonda +10 gol yazar=)

Unknown dedi ki...

Fernandes'in olmadığı durumda ideal olan 11'imizle oynuyoruz. Samet hocanın hiç bir basınç yokken Toraman'ı orta üçlüde görevlendirmesi sevindirdi. Demek ki artık birinci mevkisi olmuş hocanın gözünde.

Zemin ve hava şartları kaygılandırıcı olmasaydı rahat bir galibiyet beklerdim. Korkum, bizim takımın krampon seçimi vs. konusunda iyi olmadığından mıdır bilmiyorum önceki maçlarda hafif ıslakta bile kayıp durmasıydı. Ayakta kalmayı başarırsak yine kazanacağımızı düşünüyorum. Eskişehir maçının son 7 dakikasındaki kabusu saymazsak bu kadro dizilimi çok pozisyon da vermiyor. Kayseri göbek ikilisi ağır ve çapa tarzı bir orta sahaları da yok, bol pozisyon bekliyorum.

Unknown dedi ki...

40 + 5 dk

+0 dk boşa atılma ve son 5 dakikada 2-0. Futbol tuhaf bir oyun. Ancak bu maçtan 3 puan alınırsa gerçek anlamda taktik dokunuşuyla alacağı ilk maç olacak hocamızın.

Ben asıl işin bu kısmındayım..

Basar dedi ki...

Maç yorumunu yarınki yazıya saklamakla birlikte Türkiye liginin en kötü taraftarına sahip olduğumuzu söylemek istiyorum! Maç başladı, takım tutuk, Kayseri geliyor taraftar "Vahap Beyaz, Ahmet Çakar, ... galatasaray"

Tekrardan, maç 3-1, takım düştü, Kayseri saldırıyor... Taraftar yine aynı tezahüratı yapıyor!

Bu arkadaşlar ne içiyor? Kimi destekliyorlar anlamıyorum? Hadi haftaya Gs maçı olsa neyse diyeceğim. İlk yarının son maçıni oynuyorsun, ne alaka Gs?

maui dedi ki...

bu sezonki ilk yorumumu yapayım...
Totem yaptım sadece izlemedeyim o yüzden geçmedim klavyenin başına...
Ama yemini bozdum...
Öncelikle Fikret Orman'dan bir beklentim var o da masaya mı, sehpaya mı yoksa doğrudan yüzüne mi olur bu yayıncı kuruluş denen garabeti yönetenlere bir tane yumruk vurup, şu Tümer Metin denen illetten kurtulalım.
İkinci sıraya Uğur
Üçüncü sıraya Batuhan
Dördüncü sıraya forzabeşiktaş ve şürekasından
kurtulalım...
39 senemi bu takıma verdim...
Uzun zamandır ilk kez bir takım beni kenardaki Samet, içerideki Uğur Boral'a rağmen beni heyecanlandırıyor.
bunun detayını daha uzun yazacağım maç postunda ama şu tümer denen illet var ya tümer değil tümör oldu herif
Valla uyuz oldum Mustafa kardeşim. Maçları konuşalım ama bu durum harbiden yazık...
Kalın sağlıcakla...

box2boxMC dedi ki...

Aha yine tuttu vallahi. 3-1 benim totemim bundan sonra :)))

gundelikci dedi ki...

box2boxMC

hocam ne içiyorsun=) maç 3-1'e geldi, benim de aklıma tahminin geldi, babama söyledim daha gol olmaz diye. Nasıl bir güvense artık.

Cartalete dedi ki...

box2boxMC,

Abi havalar malum, doğalgaz faturası tehlikeli. 4 maç lütfen.

Basar dedi ki...

Bir dakika ya, ben de tutturdum! Ayrica doğalgaz sektörü ile yakınen ilişkideyim :) ayrıca 3 transfer sözü de verdim!