Resmi Hazırlık Maçı

Michael Eneramo'nun maç kadrosuna dahil olmasıyla, bu akşamki maç daha da anlam kazandı. Zira onun sağ forvette denenme ihtimali bir hayli yüksek. Pektemek'in sakatlığı, Dentinho'nun boşa benzin yakması ve takımından ayrı futbol oynaması, Gökhan Töre'nin daha çok B planı silahı olması gibi sebeplerle şuan en denemeye açık olan bölgedir zaten sağ forvet...Ki şayet Holebas ya da Büttner gelecek olursa, oraya yazılacak ismin Türk olması şart oluyor. Sefa Yılmaz demeyeceğim, korkmayın... Zaten gayet ilgilenmiş Beşiktaş, ancak Kayserispor çok yukarıda bir rakam istemiş.
Eneramo santrfor oynadığı zamanlarda tempoluydu, savunma istatistikleri bakımından ligin en iyilerinden biri. Fiziğine rağmen önüne atılan toplarda da hareketleniyor. Görmekte fayda var... Zaten Tromso maçları, bir bakımza resmi hazırlık maçı olacak. O nedenle Muhammed Demirci'nin de hazırlık maçlarında yaşadığı çıkışı artık resmiyete dökmek lazım... Keza "oyun kurucu stoper" kıvamındaki Pedro Franco için de ideal maç.

Bir insan defansif orta saha oyuncusunu izlerken zevk alır mı? Söz konusu Atiba Hutchinson'sa alabilir... Trabzonspor maçında 21 top kazanmış: 10'u savunma bölgesi, 8'i orta saha, 3'ü hücum... Ne kadar gezgin oynadığının ve gezerken de ne kadar etki sağladığının kanıtı. Gezmek derken... Trömsö'nün nasıl bir yer olduğuna baktım da, Beşiktaş için en büyük tehlike Ak Gezenler olabilir. Game of Thrones dizisini izlemeyenler için az önce saçmalamış gibi oldum. Güzel dizi ama izlemeyin. Lannister ailesiyle tanışmaya gerek yok.

Uzun zaman sonra Avrupa'da Beşiktaş. En son golü Simao attı, o kadar uzun... Ama yine de çok heyecan duyamıyor insan, zira kiralık bir Avrupa macerası olabilir CAS kararına göre. Beşiktaş geçen sene Avrupa'da yoktu, bu sene de hala öyle bir ihtimal var. Ve iki neden de Beşiktaş'ın sportif başarısızlığı değil, keşke öyle olsaydı...

Almeida'nın golü var. Santrfora "golü var" demek de stoper muamelesi yapmak gibi oldu ama neyse.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Almeida dışında Ts maçı 11'iyle çıkıyoruz. Maçı boşuna oynuyor olma ihtimalimize karşın Bilic işi şansa bırakmak istemiyor gibi görünüyor. Gerçekten de deplasmanda galibiyet alıp iç saha maçında daha farklı varyasyonlara gitmek mümkün. Umarım erkenden maçı koparacak bir kaç gol bulur ve Eneremo-Muhammed gibi oyuncuları sahada görürüz.

Adsız dedi ki...

Bu maçın önemi büyük. Zira ilk defa adam akıllı "fizik kullanan" bir takıma karşı oynuyor olacağız. Bu durumda özellikle yeni transferlerden Atiba'nın fizik gücünün aklıyla birleşmesinin rakibe göre olup olmadığını, Dentinho'nun çabasının da fizik gerektirdiğinde ne olacağını göreceğiz. Aynı zamanda Escude'yi daha iyi tanıyacak ve Serdar'ın TS maçındaki olumlu performansının eforlu halini de test edeceğiz.

Geriye kalansa pek fazla bir şey ifade etmeyebilir. Bir de Ömer sakat olmayaydı da onu da bu ortamda görebileydik. Tipi şeklen Viking fakat önemli olan basan takımlara karşı ne yapacağıydı.

Unknown dedi ki...

Almeida attı hakikaten yalnız kırmızıyı da yiyordu ucuz kurtuldu.

İlk yarı fena değil denebilir. Erken gelen gol takımın yer yer oyundan düşmesinin etkeni gibi. Bir çok golde kaçırdık.

Yalnız rakip özellikle teknik açıdan çok zayıf. Yine de fizikliler bastıklarında tedirginlik yaratabiliyorlar ilk yarıda sonuç alamadılar ancak dikkatli olmak lazım.

beagle dedi ki...

Hah, hayırlı mağlubiyeet. Ben ilk yarının son beş dakikasından itibaren izledim. lig maçı sonrasında ne düşünüyorsam aynen sahada gördüm.

- Fernandez ofansif adam falan değil. Dk 56 çaprazdan serdar kaçmış. Ferno vermeye çalışıyor ama pas vermeyi bilmiyor ki topu eveledi geveledi pas verecek yere getiremedi. sonra baskıda kayarak taca doğru ittirdi. Hala bu adamdan gol yollarında süper Lig kalibresinde etki bekliyorsanız, çok beklersiniz. Sevmediğimiz Quaresma ve Ayyaş Guti bu sınıfta rakip yakaladıklarında perişan ediyorlardı. Fernandez eski bir defansif orta sahadır. Defans yapmadığına göre kurtulunması gereken bir yüktür.

- Atiba'nın genel performansına, Veli'nin ise azmine lafım yok da ikisi bir adamlık iş yapıyor işte. Sadece Atiba ile oynayamayacaksak Atiba boşa alındı. Veli'yi Beşiktaş 11ine planlayana ise lanet olsun diyorum. Bunaldım artık. Lise maçlarında Veli'den iyi bir sürü topçu gördüm.

- İlk golden sonra Olcay soldan aut çizgise yaklaştı. Bakmadan sağ dış dan diye orta yaptı. Bir sürü de adam gelmekteydi arkadan ama vurduğu yerde hiçbir şey olması ihtimali yoktu. Bu adamı Beşiktaş'da "Forvet" sınıfına sokuyorsanız siz çok umutsuz dönemlerde bu takımı tanımışsınız.

Aynı şeyleri tekrar yazmaya gerek yok, gol atmaya ihtiyacımız olan dakikalarda "Eziktaş" az takım savunmasıyla "Aciztaş" haline gelmiş aynen devam ediyor. topla rakip yarı sahada 2 pas, bir organizasyon yapamamız gerçekten oyunun amacını berbat oynayan bir futbol takımı olduğumuzu gösteriyor.

Üstelik oynatmadığımız Franco,Muhammed,Oğuzhan gibi opsiyonlarla buna mahkum değiliz. Ama nedense Veli,Fernandez,Almeida hücumda, Sivok ve Veli ise defansif görevlerde ayağımıza pranga gibi bağlanmışlar.

Yarın gene Rıdvan falan yazar Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu Frnandez, Muhammed hala beklenen gelişmeyi göstermedi diye. Bizim ahmaklar da akıllı bir fenerli'nin lafı ile kendi oyuncuları hakkında fikir sahibi olurlar.

Övünç Şentürk dedi ki...

Abi bu Fernandes ne zaman orta ikiliden bu kadar kopuyor Beşiktaş o zaman daha fazla saçmalıyor.

Trabzon maçında yaptığımız doğruları bu maçta hem biz yapamadık hem rakip yaptırmadı.Ama şu kalitede bir takımın bizi bu kadar bozabilmesi sıkıntı verici.

Unknown dedi ki...

Bence iki üç konu maçı neden kaybettiğimizi açıklar keza takım ilk 25-30 dakika bence iyiydi.

İlki, sezon başında hafta için fizik gücü yüksek rakibe alışılmadık saha, iklim koşullarında oynamak zor. 60'dan sonra oyundan felaket düştük, giden skoru getirecek dinamizm bundan bulunamadı.

İkincisi buna karşın gol yemeyebilirdik. Ancak penaltı çok uyduruktu, Escude'nin hatası da öyle. İki tane ekstrem gol attılar ve defanstaki konsantrasyon sorununa karşın başka biçimde de atamazlardı.

Üçüncüsü, rakip takım bu iki unsurun eşliğinde büyük moral kazandı. Fizik gücünü de sonuna kadar kullanmayı bildi. Bu tür maçlar vardır. Oyunun motoru birden yön değiştirir ne yaparsanız yapın döndüremezsiniz. Bence bizde bu anlarda panik yaptık. Stres kontrolü adına kötü bir sınav verdik. Bilic ve takımın en çok düşünmesi gereken konu bu. Fernandes geçen seneye dönüverdi, Gökhan birşeyler yapmak isterken kayboldu. Oturma sürecindeki sistem unutuldu.

Bir dizi eksiğin görüldüğü bir yenilgi oldu. beagle'nin yaptığı tespitlerin bir çoğunun bu etkenlerle birlikte ortaya çıktığını ve bazılarının doğru çıkma ihtimali yüksek olsa da biraz daha beklemek gerektiğine inanıyorum.

Kupada kalırsak turu geçeriz bu arada. Bu skor Tromso'ya yetmez.

turkkant dedi ki...

Martin Wörms güzel yorumlamış. Savunma kötüydü diyemiz. İki bireysel hatadan gol geldi, yoksa takım savunması iyiydi.

Ama hücum açısından felaket bir takım. Geçen seneki sağ kanattaki Hilbert-Holosko ile bu seneki Serdar-Dentinho arasında dağlar kadar fark var. Çok şey söylemeye gerek yok. Hücum kalitesi 3. sınıf iki bekimiz var. Sadece savunma yaparak Beşiktaş'ın sağ beki olunamaz. Bu adam en fazla yedek olur.

Daha geçen maçta sezgileri iyi Escude, daha az hata yapan Escude, topu oyuna iyi sokan Escude filan lafları vardı. Geçen maçta da söyledim, pek yabancı hakkını harcamaya değecek bir oyuncu değil sanki.

Bana zaman içinde Toraman-Sivok'a döneriz gibi geliyor. Bakalım göreceğiz.

Adsız dedi ki...

Yedeğini de geçtim, bu takımdan ilk gönderilecek isimler Fernandes ve Almeida'dır. İsteyene fiyat/performans bağlamında teknik detayını da veririm, ancak Mendes belasından kurtulmamız bile tek başına yeter. Bi gitmediniz be Portekiz tayfası.

detre dedi ki...

Şu takımı oyuncu oyuncu değerlendirmek bence çok mantıksız. Çünkü herkes biliyor her mevkinin en iyisi bizde değil, hatta çoğunda ortalama düzeyde sayılırız "Avrupa" için; Türkiye içinse ortalama üstü. Bu takımın tek şansı tek vücut olup oynamak. Zaten öyle oynadığı zaman karşı kimse mükemmel oynamasa bile maçın hakimi oluyor. Aradaki bağlar gevşediği zaman geçen senelerde olduğu gibi açıklar göze batıyor.

Yani meselemiz şu adam orda oynar-oynamaz, Escude ağır çok hata yapıyor, Olcay forvet değil, Fernandes ön libero değil. Bu adamların hep birlikte haraket edebilmeleri. Hatta iddialı bir laf edeyim, Dortmund'u aynı şekilde oyuncuların arasındaki mesafeyi açıp oynat, bizden çok farklı görünmez.Tabi daha yetenekli adamlar bizden daha başarılı olurlar "belki" ama geçen seneki gibi Şampiyonlar ligi hayal olur bir bütün halinde oynamazlarsa.

son olarak not: Eğer DNA'sında bütün olarak hareket etmek olmayan bir takımdan (hatta 2 sene boyunca sahaya plansız çıkan bir takımdan) 2 maçta 180 dk. bu kompakt oyunu bekliyorsanız ve göremediğinizde sinirleniyorsanız bence bir 3 ay pek takip etmeyin beşiktaş'ı, yazık etmeyin kendinize. Saygılar.

detre dedi ki...

Şu takımı oyuncu oyuncu değerlendirmek bence çok mantıksız. Çünkü herkes biliyor her mevkinin en iyisi bizde değil, hatta çoğunda ortalama düzeyde sayılırız "Avrupa" için; Türkiye içinse ortalama üstü. Bu takımın tek şansı tek vücut olup oynamak. Zaten öyle oynadığı zaman karşı kimse mükemmel oynamasa bile maçın hakimi oluyor. Aradaki bağlar gevşediği zaman geçen senelerde olduğu gibi açıklar göze batıyor.

Yani meselemiz şu adam orda oynar-oynamaz, Escude ağır çok hata yapıyor, Olcay forvet değil, Fernandes ön libero değil. Bu adamların hep birlikte haraket edebilmeleri. Hatta iddialı bir laf edeyim, Dortmund'u aynı şekilde oyuncuların arasındaki mesafeyi açıp oynat, bizden çok farklı görünmez.Tabi daha yetenekli adamlar bizden daha başarılı olurlar "belki" ama geçen seneki gibi Şampiyonlar ligi hayal olur bir bütün halinde oynamazlarsa.

son olarak not: Eğer DNA'sında bütün olarak hareket etmek olmayan bir takımdan (hatta 2 sene boyunca sahaya plansız çıkan bir takımdan) 2 maçta 180 dk. bu kompakt oyunu bekliyorsanız ve göremediğinizde sinirleniyorsanız bence bir 3 ay pek takip etmeyin beşiktaş'ı, yazık etmeyin kendinize.:) Saygılar.