İlk 14’ün Yıldızı

Beşiktaş’ın güçlü takım büyüsüne kapıldığı son dönem denince akla 100. yıl takımı gelir. Rekor puanla şampiyonluk, tüm derbilerin gol yemeden kazanılması vesaire… Yeterince de emare vardır elde zira. Ancak 101. yılın takımı, sezonun ilk devresinde onun da ötesine geçiyordu. Çünkü artık maçların savunma yapılarak bir iki farkla idare edilme dönemi bitmiş, “daha fazlasını atarak” maçı koparma dönemi başlamıştı. Çünkü artık Beşiktaş’ın “ilk 14’ünde” Ahmed Hassan vardı.

Ahmed Hassan, hiçbir sezonda Beşiktaş’ın ideal 11’ine yazılmadı. Ama buna rağmen 30 gol attı. Zaten attığı 30 golün, 23’ünde golü attıktan sonra tribe bağladı. Belki kendince haklıydı, ama onu ilk 11’e yazmayanlar da… Lucescu, “Ahmed çabuk oyunu seven bir oyuncu, ama biz yavaş hücum eden bir takımız.” demişti onu A planında yazmama nedeni olarak. Ama onun alelacele iş bitiriciliği, skor yakalandıktan sonra ya da acilen gol aranan dakikalarda fazlasıyla işe yarıyordu. 
Beşiktaş’ın son dönemlerde sezonun bir bölümünden sonra tutunamamasının ana faktörlerinden biri, ilk 14’ünü güçlü tutamayışıydı. Almeida’nın yedeği Sinan Kurumuş’tu mesela en son. Oysaki zirveye oynayan bir takımın, kenardan oyuna dâhil olacak üç oyuncusunun da a kalite standartlarından çok uzakta kalmaması gerekirdi. Ahmed Hassan öyle bir oyuncuydu ve bugün Kayseri’de onun varlığı hissedildi. Tabii biraz mutasyona uğramış şekilde: Michael Eneramo.

Bir kere adamın omzuna çarpan, kısa süreli hafıza kaybı yaşıyor. Ve buna rağmen çok daha hareketli, hızlı… İkinci golü hazırladı, sonuncusunu attı. Eneramo, belki biraz bükük dudaklar arasında geldi, kalite olarak Beşiktaş’ın  A planına yazılmayabilirdi ama ilk 14’ün yıldızı olabilirdi. Bugün, sanki bunu kanıtladı. Hatta bundan böyle Beşiktaş, sahaya 5 yabancıyla çıkmalı sanki. Kulübede Michael Eneramo’ya bir masa ayırmak için.

Topu bir fazla dürtmektense, daha direkt vuruşlara yönelse şuan Beşiktaş kariyerinde 10-15  gol fazlası olacağını düşündüğüm Almeida, yine de Beşiktaş’ın ilk 11’ine yazılır. Bugün de gayet iyiydi. Namına yakışır şekilde ofsayt golünün asistini yaptı, ama asıl farkı yine gol pozisyonlarının bir öncesinde yarattı. Aldığı toplar, açtığı alanlarla; Gökhan Töre’nin pozisyonunda olduğu gibi.

Beşiktaş bu akşam, üç puanın ve kesin olarak iki büyük rakibinden birine yaklaşma fırsatının dışında “özgüvenini” geri kazandı galiba. Ki buna da çok ihtiyacı var; zira Konyaspor maçından sonra ligin en iyi 5 takımı arasına rahatlıkla girebilecek üç ekiple karşılaşacak: Fenerbahçe, Sivasspor, Kasımpaşa… O dönem başlamadan, Gökhan Töre ilk 4 haftadaki halini hatırlasa hiç fena olmayacak.

22 yorum:

beagle dedi ki...

Geçen hafta FB berbat oynarken Volkan ve Egemen takımı ayakta tuttu demiştim. Tolga Zengin de bir kere ufak hata yapsa kesin mağlubiyet olacak iki haftada 4 puanda önemli pay sahibi. Tam yaşında bir kaleci için güzel başladı gidiyor.

Maçı bildiğimiz üzere hakem hatası ile çözdük. 0-0'ı bozabilir miydik, pek sanmıyorum. Ama lehimize bir şey olduktan sonra puanı elde tutan Tolga'dır. 1 seneliğine Raimond Aumann'dan beri gördüğüm ilk kader değiştiren kalecimiz.

Necip merkezde koştu ama en etkileyici işi sağ kanatta orta yapma pozisyonuna geldiğinde yaptı. Kayıp düştü ise de çizgi içi seri çalımla "ben çizgiye çok yakışıyorum" diye bağırdı.

Dakika 75 rakip uzun top atmaya niyetlendi. Durum hala 1-0 işler kritik. Topa vurulmadan Sivok geri dönüp deli gibi koşmaya başladı. Topa vurulduğunda kalan 3 savunmacımız ile rahat 10 metre arayı açmıştı. Savunmayı dağıtmıştı. Rakibe önüne top atabilecekleri 2-3 adam sundu. Neyseki topa vuran iyi top atamadı. Savunma çizgisini bu adam yönetiyorsa vay o savunmanın haline.

Övünç Şentürk dedi ki...

Berbat bir fizik kondüsyon durumunda olmasına rağmen Eneramo'nun , Almeida'dan daha iyi bir hedef santrafor olması gerçekten şaka gibi ... Yani şu haliyle bile sisteme daha uyumlu.

Bence Gökhan'ın biraz kesilme vakti geldi.Çok erken çıkarttık bonservis , kesin alınmalı işlerini.Evet çok iyiydi ama adam daha 20 yaşında ve gayet disiplin sorunu olan bir adam.Bu kadar erken havaya girmesi iyi olmadı.

Bence Fernandes'in oraya çekilmesi takım adına olabilecek en iyi şey.

Adı geçiyor çok bu aralar Pirlo gelirse , Gattuso'muz Veli olur da Amrosini'miz kim olur acaba.Atiba olursa Oğuzhan'ı ne yapacağız.Neyse bunu konuşmak için erken sanırım.

Unknown dedi ki...

Umarim Pirlo'yu klasik10 numara diye dusunup transfer etmiyoruzdur.. Bilic ve Onder Ozenin futbol bilgisine guvenim tam fakat su Fernandes israrini gordukten sonra bilemiyorum..

nuri mu dedi ki...

pirlo reyiz gelirse velinin bölgesinde defansif orta saha rolünde de oynayabilir bence ki oynamışlığı vardır. ve de biliç'in milli takımda defansif orta saha bölgesinde pirlo tarzı oyun kuran defansif olmayan ama teknik, oyun kurma becerisi olan adam oynatarak üç tane teknik futbolcu oynatmışlığı da vardır.
Pirlo-oğuzhan-ferdi üçlüsü olabilir ama ben bu üçlüde pirloya değil ferdi ye güvenemiyorum açıkcası...

Cartalete dedi ki...

Evet, Pirlo gelecek olursa etrafına Vidal - Marchisio koymak gerek. Son dönemde göbekte oynuyor sürekli.
Onlardan biri Oğuzhan zaten, diğeri de yabancı olur.

Barreto dedi ki...

@ Övünç

"Adı geçiyor çok bu aralar Pirlo gelirse , Gattuso'muz Veli olur da Amrosini'miz kim olur acaba. Atiba olursa Oğuzhan'ı ne yapacağız.Neyse bunu konuşmak için erken sanırım."

Pirlo itlayanların regista dediği geriden oyun kuran, fazlasıyla teknik, ikili mücadeleyle ve koşarak değilde daha çok yer tutarak boşlukları kapatıp kademe yaparak mücadele eden bir oyuncu. Müthiş bir pasör. Pirlo'dan yararlanabilmemiz için, göbeği üçlü kurup gattuso/seedorf veya vidal/marchisio gibi iki adet yorulmaz, inatçı ve oyunun iki yönünün de oynayabilen adamlara ihtiyaç olduğu gibi, öndeki ve kanattaki diğer adamların da iyi baskı yapıp Pirlo'nun nefes almasını sağlaması lazım. Veli pir parça gattuso benzeri oynayabilir övünç'ün dediği gibi lakin diğer oyuncu ne fernades ne de oğuzhan olamaz. Pirlo'ya kaliteli bir yardımcı daha transfer etmek gerekir. Ayrıca Türkiye liginin kalitesiz, aşırı savunmaya dönük ve kaotik yapısı Pirlo gibi adamlardan çok fazla verim almaya engel gibi geliyor bana. Yine de Pirlo'nun Beşiktaş forması giymesi müthiş bir şey olur.

nuri mu dedi ki...

Bence biliç gattuso-veli tarzı oyuncularla oynamayı sevmiyor bunu atiba transferinden de anlayabiliriz.
Hatırlarsanız hepimiz atiba geldiğinde burun kıvırmıştık yumuşak adam diye hatta bizim gönlümüzde yatan gargano tipi bir adamdı. Ancak ilk dört haftada görüldüğü gibi aslında biliçin oyun anlayışı için atiba uygun transferdi.
Dikkat edilirse zaten veli ya oğuzhan-atiba yokken oynadı veya atiba sağ-sol bek oynarken oynadı.
mustafanın da dediği gibi pirlo göbekte yanında oğuzhan ve bir üçüncü oyuncuyla güzel bir üçlü olur ki zaten ben yukarda ferdi ye bu üçlü içinde güvenemiyorum diye söylemiştim.
ayrıca barreto nun aksine türkiye ligi pirloya ters değil tam aksine Türkiyede ki futbol anlayışı hele birde büyük takımlara karşı uygulanan savunma anlayışına karşı pirlo gibi oyun kuran ve aralara pas atma uzmanı olan oyuncular ilaç olur (zaten italya futbolu da türkiyede ki gibi sert ve savunma öncelikli bir lig). Gattuso-veli tarzı oyuncular değil...

gundelikci dedi ki...

bugün açıklama vardı pirlo ile ilgili gündem yok diye. ne yalan söyleyeyim sevindim. pirlo'ya laf söylemek haddime değil de, kendisini orta sahaya koyup etrafına yeniden dizilim yapmak devre arası için gerçekçi bir hedef değil gibi. sağ tarafa holosko lazım orası kesin gibi, gökhan topu fazladan üç kere dürttükten sonra gol yapamazsa sınırları zorluyor demektir. aslında ömer de uzak forvet olarak oynadı diye hatırlıyorum geçen sene, en azından holosko'dan iyi dripling yapacaktır. niye orada hiç denenmedi ki?

beagle dedi ki...

Tepeden kopma alametlerimizi ve malum ikilinin kontrat cabbarlıklarını takiben transfer atış sezonuna erken girdik. Hayırlı olsun.

Adebayor Diego Lukaku Roni moni derken arada bir Demba Ba da söylendi. Orada bir frene basmak gerekti.

Adam sakar, ama bize yeter. Chelsea de gol atamıyor ama Newcastle da, West Ham'da oranı gayet iyi. Kafa vuruşları makul. Koşması, gücü ve boyutları Türkiye ligi için 25 gol/sezon diye bağırıyor. Webo'nun biraz genci ve irisi gibi düşünülebilir.

Yaşı 26, net maaşı 3 milyon Euro civarı. Shurrle,Etoo ve Torresi kesse seneye Morinho'nun Lukaku'yu ona tercih edeceği de mutlak gibi. Yani bütün ibreler eğer 27 yaşından itibaren "büyük balık" olacağı bir lig ve şampiyonluk yarışı görmek istiyorsa bize gelmeyi düşünebileceği yönünde. Tabiki İspanya gibi yerlerden teklif alabilir ama net 3-4 milyon euro maaşı Türkiye veya Rusya dışında vermezler.

İyi bir tek maç özeti fikir veriyor. Sanki bütçemize göre alabileceğimiz en iyi bilinen adamlardan biri gibi geldi:
https://www.youtube.com/watch?v=9qBx3gFsFl8

Unknown dedi ki...

Hocam sezon basinda bas bas santrafor diye bagirdik hatta birak bu sezon basini Almeida denen kalas geldiginden berididir bu takimin "yirtip bitirecek" bir santrafora ihtiyaci var diye agliyoruz.. Bu kutugu maclarda karsi karsiya gorup heyecanlanmaiyorum ya baska sozum yok!

Bizimkiler hala gitmis yerli stoper pesinde kosuyorlar, elde 6 adet stoper var insaf yahu!! Teoride 4 sol bekimiz var, Motta cezali kimi oynaticaz belli degil, ihtimaller arasinda stoper Ersan ortasaha Boral ve Suzen var :( Ismail 1.5 sezon oldu hala iyilesecek kocum benim, tosun gibi olmus masallah..

Bu takimin bu saatten sonra "yama" transfer etme gibi bir luksu kalmadi.. Edecegimiz kadar gelecege yonelik transfer yaptik.. Ki onu bile tam yapamadik maalesef.. Eger Hakan Calhanoglu Emre Can gibi bas bas ben geliyorum diye bagiran bir futbolcu yoksa genc transferine gerek yok.. Bu takima gelecek sezon top class bir santrafor sart, 10 tane yarim yamalak topcu degil!

tannhauser dedi ki...

daha önceki maç postlarından birinde miydi, yoksa diğer bloglardan birinde mi, hatırlayamıyorum? pirlo haberlerinin, pirlo'nun menajerinin kulübe gelmesi sonrası çıktığı, ancak aynı kişinin matri'nin de menajeri olduğu gibi bir şeyler yazılmıştı. önder özen'in açıklamasının ardından bu ihtimale yine odaklanılabilir. bunun haricinde, hürriyet güçer'in hala top oynadığı, halis özkahya'nın düdük çaldığı bir lige pirlo'yu getirmek tüm kutsallara hakarettir (isimler sembolik, yerine başkaları da gelebilir). gattuso gelsin forvet arkası oynatalım.

Basar dedi ki...

@asvalttaicenler

Muhteşem bir yorum olmuş. Transferde kaleci ve solbek hariç yapılan iyi bir iş yok.

Solbeke ihtiyacımız vardı, geldi bu seher sağbekimiz bozuldu.

Çift yönlü oynayabilen defansif Orta sahaya ihtiyacımız vardı. Atiba iyi başladı ama sağbek, orta saha derken takımdaki faydası azaldı.

Forvetimiz senelerdir yok. Almeida'dan hala fayda bekleniyorsa vay halimize. Bir 2-3 yıl daha kayıp demektir. Bu takımın herşeyden önce "Eto bitmiş" tarzı bir transfere ihtiyacı var.

Takımda oynamayan Dentinho, Gökhan Süzen, Uğur Boral, Sezercik, Toraman, Franco gibi havaya para ödediği oyuncuları var. Bunların maaşlarını topla, kalbur üstü hemen hemen herhangi bir forveti takıma getirirsin. Drogba'nın aldığı para bunların aldığından fazla değildir.
Kerim Frei'nin de yeni Berkant vakası olmasından korkanlar azımsanmayacak kadar fazla.

Kısaca hem transfer bütçesi çarçur edildi hem de Beşiktaş'ın kazançları havaya atılıyor.

Sezon ortası:
1) yukarıda oynamayan elemanların tamamını göndermek gerekiyor.
2) Almeida ile hemen, beğenmiyorsa Fernandes ile anında ilişiği kesip (3e 5e bakmadan) yerlerine taş gibi iki adam almak gerekiyor.
3) Muhammed'i ve eğer Berkant değilse Kerim'i takıma adapte etmek gerekiyor.

Yönetimden ve futbolun patronlarından bunları bekliyorum. Artık radikal olma zamanı geldi, mevcut durum ortada. Aksi taktirde taraftardaki 'Feda' algısı bitmek üzere. Demirören döneminin yaraları da asgariye indi. Bundan sonra yaptıkları ve yapamadıkları yönetimin üzerine yapışır.

Övünç Şentürk dedi ki...

Pirlo transferinde referans tuttosport.Juventus'un Xabi Alonso'yu almaya çalıştığını , Pirlo'nun da Beşiktaş'a yakın olduğunu yazdılar.

Önder Özen yalanladıysa %95 ilgileniyoruz demektir zaten daha adamla görüşebilmemiz için deadline başlamadı henüz görüşüyoruz denemez bana göre.Aslında yalanlamasaydı da Ferdi'ye bir göz dağı verseydi iyiydi bence.Tabi Özen'in yaklaşımı doğru.Hala Pirlo'ya ihtiyacı olan onlarca a sınıf takım varken neden Beşiktaş'a gelsin orası meçhul.Bu adam Guti gibi değil sonuçta hala üst düzey futbolda çok verimli.

Bir de bugün Akşam'da bir haber vardı.Almeida'nın kızını kaçırmaya çalışmışlar Sultan Ahmet'te diye hanımı basmış gitmiş Portekiz'e , boşanacaklarmış filan tabi özel hayat ama bu adam duygusal olduğunu her fırsatta gösteriyor.

Bilirsiniz hiç sevmem kendisini de hanım köylü bir adam bu.İçinde bulunduğu psikoloji adam gibi top oynamasına baya bir engel durumda.

Hiç uğraşmadan gitsin Benfica'da Cardozo'yu yedeklesin paşalar gibi.Buradan aldığının yarısını alamaz gerçi ama birbirimizi üzmenin anlamı yok.

Barreto dedi ki...

Beşiktaş'ın 20010-11 deki kadrosunu saymazsak hiç bir zaman en pahalı takıma sahip olmadık. en iyi dönemimizde bile (üs tüste 3 şampiyonluk)yabancılarımız çokyaşlı ucuz adamlardı. amokaçi gelene kadar hatırı sayılır bonservis ödediğimiz yabancı yoktu. Ertuğrul ve Ayhan transferlerini saymazsak yerlilere de astronomik bonservis ödemiyorduk.
Çok uçuk bir örnek ama istikrar ve kaliteli bir hocanın neler yapacağının en mükemmel örneği Alex Ferguson. Gordon Milne'de bizim Alex Ferguson umuzdu. Ama ona iki sezon sabretmişti Seba. Lucescu dan bu yana iki sezonu bile tamamlayan hocamız yok.
Bu durumda bence Biliç ve Özen'e ne olursa olsun bu yıl tam kredi verilmeli. Devre arası transferlerinde müdahale edilmemeli. Bu yıl çok transfer yaptık pek çoğu genç becerebilir ve yetiştirebilirsek takımın iyi bir iskeleti var bence, şöyleki;
Kale:
Tolga ve Cenk 6-7 yıl rahat hizmet eder
Sağ Bek: Serdar iyi bir yedek olur ancak. İyi bir yerli sağ bek keşfetmek yada yabancı transfer etmek zorundayız.
Stoperler: Sivok'un yanına üst düzey bir stoper lazım Franco ve Ersan'ı yedek gibi düşünmek lazım.

Sol bek: İsmail'in toparlamasını bekliyoruz. Bence üst düzey bir sol bek lazım Motta'dan daha iyi

Orta saha: Atiba, Necip, Veli yeterli oyuncular ama üst düzey komple bir yabancı ortasaha lazım. Mami ve Oğuzhan takımın geleceği..

Forvet: Kenar adamlarımız Olcay-Kerim-Gökhan iyi. Gökhan 7.5 milyon avro etmez 5 ten fazla kesinlikle verilmemeli. Feyyaz'dan beri eksikliğini hissettiğmiz, büyük maç küçük maç ayrımı yapmayan her maçta gol atan bir forvetimiz kesinlikle olmalı Ömer ve Mustafa yedek olabilirler Mustafa'nın da kendine çeki düzen vermesi lazım.

Sonuç olarak: 1 sağbek, 1 solbek,
1 stoper, 1 ortasaha ve 1 santrafor gerekiyor. Topu topu 5 transfer, artı Törenin bonservisi.

Bu transferlerin tamamı, becerilebilirse bir kısmı önümüzdeki devre arasında diğerleride yazın olmak üzere gerçekleştirilebilir. Mali yük düşünülürse iki yıla da yayılabilir. Almeida ve Fernandesin bedelsiz ayrılacağını varsayıyorum ve Beşiktaş'ın geleceğini inşa edecek iskeletin parçası olamazlar bence.

Töre'ye 5m €, sağbek ve solbeke 4er, stopere 5, ortsaha'ya 6 forvete 7 ödediğimizi düşünelim.

31m € yapar. Bir yılda bu mali koşullarda bu kadar bonservis ödeyemeyiz. Önceliği solbek-ortasaha ve forvete verip diğerlerini öbür sezona ertelersek bu kış-yaz 17 diğer diğer kış-yaz transfer döneminde 14 harcarız. (Şampiyonlar ligine gidebilirsek daha fazla harcayabiliriz tabi ki)
Peki bu paralara kimleri alabiliriz...
Az sonra...

Barreto dedi ki...


Nerde kalmıştık...
Fransa Almanya ve İtalya'da Türkiye liginde çok iyi iş yapacak 4-5 milyon € bonservisle alınabilecek ve yıllık 1,5-2 m € ücret ödenecek onlarca oyuncu var. Bekler için 4m € bu liglerden yada G. Amerika'dan ligin tozunu attıracak bekler rahat bulunur. Yalnız iş ahlakının iyi olup olmadığına dikkat etmek gerek. 5m a stoper olarak Serie A da 26-29 yaş aralığında Paletta, Danilo gibi adamlar alınabilir. Ortasahaya 6m € ya gargano/bradley ayarında adam bulunur. Santrafor için ise Mame Diouf, lasogga veya Modeste olabilir. Ama aslında santrafor için Huntelaar yada Gilardino gibi 30una geldiği için fiyatı düşmeye başlayacak biri de olabilir. Ancak tekrar söylüyorum ne olursa olsun alınacak oyuncuların iş ahlakına (Kaan Dobra gibi, Giunti gibi)öncelikle bakılmalı. Beşiktaş'a gelince sanki Katar'daymış gibi yatışa geçmemeli... Herhalde tarama ekibi çok daha iyilerini bulabilir... Bonservisi elinde olacak oyunculara dair pek bilgim yok belki o piyasadan da bu mevkiler için iyi parçalar bulunabilir.

Unknown dedi ki...

Selamlar son zamanlarda cıkan pirlo haberlerı benı cok heyecanlandırıyor ınsallah olur dıyorum cunku pırlonun gelmesıyle fernandesın gıtmesı cokta sorun olmaz ve forvet arkasına hep ıstedıgım Oguzhan gecebılır hatta sezon sonu sozlesmesı bıtecek olan Veysel Sarı'da takıma kazandırılırsa guzel ve alternatıflı bı kadromuz olur hatta newcastle'dada son zamanlarda fazla oynayamayan bı Papiss Cisse cok muthıs olabılır ve aynı zamanda avrupada ufak bı suprız bıle gerceklestırebılırız cunku o zaman avrupa ıcın dengelı ve ıyı bır takım olusturabılırız diye dusunuyorum

Tolga Zengin(Cenk Gönen)
Veysel S.(Serdar)-T.Sivok(Franco)-J.Escude(Ersan)-Motta(İsmail)
Atiba H.(Necip)-Pirlo(Veli)
Gökhan T.(Holosko)-Oğuzhan(Muhammed)-Olcay(Kerim)
P.Cisse(Ömer-Mustafa)

Şu ortasaha şampıyonlar lıgınde oynayabılecek bı ortasaha belkı Gökhan'a onu sureklı forma rekabetıne sokacak bı Sefa Yılmaz veya Serdar Gürler transferi fena olmaz gibi duruyor acıkcası Oğuzhan o bolgede sureklı oynarsa sezonda 10 golluk bı ortalama tutturur özellikle arkalarında Pirlo ve Atiba gibi topu oyuna sokmada pas yapmada sıkıntı cekmeyecek 2 oyuncuda olurca tabı cartalete Pirlo'yu sanıyorum blogda en ıyı sen bılırsın bu sezon hıc ızlemedım sence bızım ortasahamızda olsa nasıl olurdu :))

tannhauser dedi ki...

@Storm Fire: Abi Pirlo'ya alternatif olarak parantez içinde Veli yazmak nasıl bir duygu :)

bilic kayseri maçında gökhan-necip değişikliği yaptıktan sonra sağa geçen fernandes'i beğenmiş midir acaba? konya maçında böyle bir deneme yapar mı?

beagle dedi ki...

Abi herkes kafa patlatıyor da, limitler içinde düşününce Samet Aybaba, Biliç oluveriyor.

Biz taraftarız, limitler dışında düşünme, uyarma, isteme özgürlüğümüz var. Kesinleşmiş eksikleri tekrar tekrar niye deneyelim ki? Eldeki stoperlerin denenmiş olanlarının alayı büyük bir takım olmak için işe yaramaz. Maksimum yedek olurlar. Yok o stoperler oynarsa orta saha ve forveti kırpar dururuz.

Kaleci işi düzeldiğine göre ilk düzeltilmesi gereken stoperdir.
İyi stoper performansı olmadan hatırladığım tek şampiyon biziz. o da nerdeyse 69-70 puanlaydı. bir daha o kadar berbat durum bulamayız.

Olcay anca koşu oyuncusu olur. 8-9 iyi teknikli adamın yanında yük taşıma ve enerji açısından iş yapabilir. Gökhan da servis yapabilir, skor yükü taşıyamaz. Ryan Giggs, John Barnes, Feyyaz Uçar istiyorum. Bulamıyorlarsa 4-3-3 oynatmasın sorumlular. Her hafta hakem 0-0'ı lehimize bozmaz.

Unknown dedi ki...

@tannhauser

Hocam haklısın Pirlo gibi bi adamın yedeği bile olamaz Veli ama yokluk boyle bırsey ıste yoksa aslında Pirlo'ya yedek olarak gonlumden gecen adam daha cok Tolgay Arslan'dır ama muhtemelen Turkıye'ye gelmez :))

tannhauser dedi ki...

dünkü masçı kaçırdım, alperen nasıldı?

Cartalete dedi ki...

Alperen çok kısa süre aldı, ama arka direkte golünü atıyordu az daha.

Son yazdığım Özbeşiktaş ürünüydü o, zaten son izlediğim A2 takımında üst kategoriye bir o yakın görünüyordu.

Genelde gençleri olduğundan fazla övdüğümle ilgili eleştrilirim ama yazdığım çocukların birçoğu A takıma alınmış, şöyle baktım da. A takımdan sonrasında iş benden çıkıyor zaten :)

tannhauser dedi ki...

son birkaç dakikasına yetişebildim maçın. tek görebildiğim şahtar'dan bir abi'nin çatalıyla alperen'in sürekli bindirmeleriydi ve arayışlarıydı. kısa sürede kendini gösterebilmek ekstra bir efor değilse özgüveni yerinde bir çocuğa benziyor.